返回列表 發帖
AGA:多謝Riley
on07111 發表於 2023-6-16 19:29

希望MUG贏至尊歌佢多謝葛大為
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

陳奕迅目前正舉行《FEAR AND DREAMS 世界巡迴演唱會》,其中廣州站的批文獲廣州市文化廣電旅遊局批准,並在 ...
beethoven250 發表於 2023-6-16 19:23

一個填詞人名又代號又拎第二個補,only大陸做得出
Aliens,明荃之友

把聲生繭咁款喎
kenneth 發表於 2023-6-16 14:59

X4 唔好扮識聽啦
Aliens,明荃之友

陳奕迅目前正舉行《FEAR AND DREAMS 世界巡迴演唱會》,其中廣州站的批文獲廣州市文化廣電旅遊局批准,並在 ...
beethoven250 發表於 2023-6-16 19:23

從來光頭都冇比大陸封殺,佢自己妄想被迫害啫

boy4dudes 發表於 2023-6-16 20:38

Cover個樣咁兇乜事

Cover個樣咁兇乜事
kenneth 發表於 2023-6-16 20:50
MV 可能係演殺人犯/吸血鬼? 就快知.

https://www.instagram.com/p/CtgpQE6qDmC/

X4 唔好扮識聽啦
huntergon 發表於 2023-6-16 20:11

有品味又識音樂嘅人真係好少
在這畢生不滅 無極的狀態

有品味又識音樂嘅人真係好少
losyes 發表於 16/6/2023 20:57
佢個個都讚首首都話好聽架啦

Serendipity 發表於 2023-6-16 20:31

黃偉文真係欠咗香港人好多!

MV 可能係演殺人犯/吸血鬼? 就快知.
boy4dudes 發表於 2023-6-16 20:55

好 就睇下佢乜料啦

原來Miss u Goodbye係葛大為填
睇嚟下年入硬金曲獎

原來Miss u Goodbye係葛大為填
睇嚟下年入硬金曲獎
WZA111 發表於 2023-6-16 21:12

下年「最佳作詞人獎」提名大熱
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

好 就睇下佢乜料啦
kenneth 發表於 2023-6-16 21:00
原來自己摑自己然後舔自己血

謝芊彤次貨, 首歌似千禧年代 d 歌, MV 好 cheap 似九十年代飛圖 MV, 好似用緊 ERROR MV budget 咁, 係唔係上幾首 MV 爆左 budget?

謝芊彤次貨, 首歌似千禧年代 d 歌, MV 好 cheap 似九十年代飛圖 MV, ...
boy4dudes 發表於 2023-6-16 21:17

閃來閃去 燈光系意識流mv

AGA 係咪空降第二
伸縮2.0 ?

Mag終於又出現
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

AGA 係咪空降第二
伸縮2.0 ?
kwanie 發表於 2023-6-16 21:23

都似喇 十大加女三甲
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

Mag終於又出現
FoldCC 發表於 2023-6-16 21:49

林欣彤個樣仲後生過蘇麗珊係咩事
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

林欣彤個樣仲後生過蘇麗珊係咩事
荷蘭番茄 發表於 2023-6-16 21:52
"Mag Lam as Hot Teacher"

其實 Mag 大過蘇麗珊兩年啫

"Mag Lam as Hot Teacher"

其實 Mag 大過蘇麗珊兩年啫
boy4dudes 發表於 16/6/2023 22:13

Cecilia So as Mature Student

謝芊彤次貨, 首歌似千禧年代 d 歌, MV 好 cheap 似九十年代飛圖 MV, ...

其實都合格以上啦
唔想間接慫恿大國再整首亂飆高音嘅俾佢
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

白玫瑰2.0
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

Serendipity 發表於 2023-6-16 20:31

犀利, 人地條蟲
不過有咩事又唔係你幫佢揹
9UP 幾句 果然係唔需要負 (法律) 責任
再者, 唔想返就唔想返 一定要被迫害先唔想返咩

犀利, 人地條蟲
不過有咩事又唔係你幫佢揹
9UP 幾句 果然係唔需要負 (法律) 責任
再者, 唔想返就唔想返  ...
hissorhk 發表於 2023-6-17 02:00

估唔到你要做佢條蟲同佢諗埋佢唔想返就唔返  
佢唔想返就梗係可以唔返啦,不過佢又時時IG話掛住自相矛盾吖嘛

既然你唔同意,然則你認為佢比大陸封殺緊咩?

MUG空降no.2
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

虛假陳述?

903 專業推介@2023/06/17
RK  LW Songs       Singers
01  04  伸縮自如的愛    陳蕾
02  06  隱形遊樂場     張敬軒
03  ne  下一世つづく    YE AHS
04  05  花海        張天賦
05  11  有錢嘅女人     Serrini
06  15  戀人絮語      moon tang
07  07  我們的移動城堡   Nowhere Boys
08  ne  尋找隱世巨聲    馮允謙
09  03  一把火       Lolly Talk
10  19  JM 單身 9      柳應廷
11  10  致我們的夢想    鄭秀文
12  12  樹海        J1M3
13  13  情定唐人街     藍奕邦
14  ne  手指指       馬天佑
15  18  ChatMrE       呂爵安
16  09  君莫問       Luna Is A Bep
17  08  支力會(M)      薛晉寧
18  ne  已……(3235)    梁釗峰
19  16  DUMMY       姜濤
20  ne  自動登入      張蔓莎

OUT :
LW Songs        Singers
01  抱抱無尾熊      陳卓賢
02  萬一你是個好人    林家謙
14  Lalala 辣椒油      SOKO 國際巨星
17  雪崩         J1M3
20  It's Not Your Fault  方皓玟

本週共 5 首新上榜歌。
AYCK 粵語流行榜
第19週冠軍歌
至少做一件離譜的事 - Kiri T

估唔到Dummy持續低位
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

陳伯上唔到?

結果星期四朝VANI 得檸上到

估唔到Dummy持續低位
John 發表於 2023-6-17 11:23

反正都最歌,高同低有咩所謂

以為Miss u Goodbye 01 ne平到MC紀錄...
Aliens,明荃之友

陳伯上唔到?
kisslung_222 發表於 2023-6-17 11:25

老爺上啦唔會佢
Week 13

中文歌曲龍虎榜@2023/06/17
RK  LW Songs       Singers
01  04  由始至今      溫拿
02  06  獅吼功       THAIMAY
03  09  戀人絮語      moon tang
04  11  Phat N Fresh     Fatboy
05  20  一把火       Lolly Talk
06  12  花海        張天賦
07  ne  綜藝魂       葉巧琳
08  08  光之道       布志綸
09  ne  洗面        洪嘉豪
10  ne  尋找隱世巨聲    馮允謙 feat. Young Hysan
11  02  完美崩壞      CY Leo feat. Young Hysan
12  17  特色單位      Zpecial
13  14  慢慢        劉德華
14  01  遺忘了初心的我們  魏浚笙
15  05  單戀這件小事    Gin Lee
16  16  WANT       周殷廷
17  19  Fly Me To You    王君馨
18  13  上載中       區子琳
19  15  隱形遊樂場     張敬軒
20  ne  Take a Break     林沚羿

4 首新歌

Eliminated:
LW Songs       Singers
03  我的親人      陳慧琳
07  自發性神經反應   雲浩影
10  天黑時想跟你到白頭 潘宇謙
18  寫不完的句號    BF3

本週精選:
由始至今 (04) / 獅吼功 (06) / 戀人絮語 (09) / 綜藝魂 (NE) / Take a Break (NE)

評分人數

以為Miss u Goodbye 01 ne平到MC紀錄...
huntergon 發表於 2023-6-17 11:37

支持佢冠

加到十甲入榜
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

回復 432# 艾石仔

甘又岩
I love Canton pop music

以歌曲質素論
呀同愛是2.0兩首都值十大
但係愛是2.0就唔好彩
呀就下個星期冠唔夠數

不過我知十唔十大
從來都唔係計係咪好歌

以歌曲質素論
呀同愛是2.0兩首都值十大
但係愛是2.0就唔好彩
呀就下個星期冠唔夠數

不過我知十唔十大
從來 ...
hamster 發表於 2023-6-17 12:06

蝦啊呀牙 都值十大

yeahs +5?!
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

?! 占首歌加到去邊

+5係陳伯專利

Nwb 第七x3
I love Canton pop music

+5係陳伯專利
kisslung_222 發表於 2023-6-17 12:26

6+6 vs 7+5
Week 13

會唔會又係陳伯

加到五甲添
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

會唔會又係陳伯
梨胃言 發表於 2023-6-17 12:34

唔會掛
Week 13

唔會掛
kosuzu_redox 發表於 17/6/2023 12:35
都唔出奇嘅又…

都唔出奇嘅又…
kwanie 發表於 2023-6-17 12:36
去到呢個moment要 +7
五年前16+7依家
Week 13