返回列表 發帖
......又係呢啲類型

只論歌好似  趁早忘記好啲

Vocal 有啲 raw...
mt666 發表於 2023-6-14 12:18

有啲高音上得好勉強咁....

呢首完勝地滑
不過又係勁難唱
Froggy 發表於 2023-6-14 12:20

地板入腦啲 呢首歌講話暗黑風 對比之前泳兒啲差好多 無論編定係曲

覺得依年係華納要佢考牌
睇下可否將更多不完美嘅歌或K歌靠個人特色拉番上去
Chorus同Bridge聽出MC真努力 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-6-15 09:04

咁算唔算考牌衰咗? 其實佢強項都係r&b    k歌同其他真係未必可以令首歌升華到另一個階段 Anyway 佢公司幫佢歌海戰術我覺得係好事嘅 起碼多自己作品 同多啲人合作 多啲嘗試 都係好事嚟

回復  clsf98ak47

比較成熟既乾,反而plug過既傳統K歌係得記憶棉,同無plug既最低保障

諗諗下其實都無 ...
fabmusic 發表於 2023-6-15 10:47

其實如果你演繹得好 茶餐廳唔係問題嘅 但而家揀啲歌真係冇乜驚喜 最新首歌我覺得唱得都麻麻  有時聽mc唱其他人啲歌 其實我覺得mc都唱唔出首歌嘅味道 例如《弱水三千》 我覺得佢如果想再進一步vocal同對歌曲表達都需要再進步下 當然 只系話佢系呢堆新人比較睇好嘅一個 所以大家其實要求係大啲

佢同家謙啲歌真心好唔夾,連就咁唱一句一人之境都唔多啱feel
謙要幫佢度身打造一首啱佢嘅歌真係好難
不過 ...
hkaddoil 發表於 2023-6-15 11:09

家謙而家啲歌係冇以前咁多元  而家就算作俾其他人哋歌都好重家謙味.......真係未必適合mc

回復 530# kevin2011

你嘅由他都跌....不過windy點都算嗰女團其中一個 都幾唔重視

我都估唔到windy自己個人第一PLUG會搞成咁
sunshine 發表於 2023-6-18 00:13

無線簽太多人  佢定位太尷尬 本身特色係四個之中算少 年紀太細又做唔到無線其他嘢《例如拍戲》本身又冇個人廣告同少event 最近無線又一堆人出歌 第一PLUG唔重視都正常

其實 上年 愛情許可證 冠軍, 今年 原來寂寞得多 亞軍, 沒有你的新學期 連十甲都無好奇怪亦好可憐  ...
boy4dudes 發表於 2023-6-18 01:03

無線一係唔出歌 一出就堆埋一齊出 一啲章法都冇 邊上到咁多首 諗佢唔明

Yumi 好過佢多多未一樣

牛尾值得更多
tamabaron 發表於 2023-6-18 09:43

無線簽一堆人 啲資源散到死  個冠軍好彩啲 有大家樂幫手正咗首 總共4plug 亞軍有3plug yumi  2plug  算係咁 之後力捧應該係中年好聲音 等5年完約睇下有冇得去其他唱片公司玩算數 反正好似都已經3年幾

胡鴻鈞好似簽咗新唱片公司  唔知道去邊

回復  kenneth

上半年吹到咁大得兩首歌,今年邊夠時間plug5首歌
babyshark 發表於 2023-6-18 19:45

女金夢碎