返回列表 發帖
其實ON真係值得更多

我覺得oscar係作品多同穩定
但真係好出色嘅代表作暫時未搵到

雖然填詞人獎邊個拎同以上一啲關係都無{:4_ ...
wing 發表於 2023-6-12 14:13

我覺得佢填俾自己fd係多數都好
Regen就係例子
而且佢係有靈感就會主動問歌手有冇歌要填
時光邊緣就係oscar問on仔有冇歌,佢睇完本書好有靈感填

微博話 鄭欣宜 參加了浪姐試鏡沒通過喔。
babyshark 發表於 2023-6-13 23:23

有兩大死症
加拿大藉同多紋身  咁樣點會通過....

入邊有個叫做劉逸雲amber嘅,美籍,一樣有紋身,仲要係T,攞咗最高分喔
   肥就肥啦,認咗佢。唔通佢 ...
wzx0825 發表於 2023-6-14 10:29

以我所知國內電視台都係以我岩岩講既因素去諗
但所有野都有灰色地帶
簽紙係整過拍攝期間及宣傳期話自己係漢族...話自己係中國人就得
紋身你肯遮 又得
頭髮肯變番黑色或深色又得..
但重要既係...你肯唔肯? 唔肯就咩都唔洗講
至於外形方面 我諗佢地都有諗因浪姐的確無肥既女藝人參加過

Mike Orange幾近首監既 VOCAL都唔得

大家期望滑滑2.0愈大 失望愈大 真係再聽真的先
MCmatt 發表於 2023-6-14 12:41

好語重心長既係....唔好再整d咩2.0出黎
即係人人都知佢唱得...但咁樣反而愈來愈單一
明明曲風可以再闊D...唔好最後搞到行番側田條舊路
愈行愈窄下被市場拋棄

其實MC而家D歌都幾飄忽下。好多歌手可以由歌塑造個人特色,甚至乎聽得出某首歌專屬於呢個歌手。
但張天賦就 ...
Gary 發表於 2023-6-15 10:42

終於有人同我感覺一樣
同埋我想講人人都已經知你唱得...所以真係無需要下下撚首歌撚到下下唔係嗌就叫或者扭到過晒火...(但明明之前未紅翻唱人地既歌同第一隻碟都無咁誇張)
地板係驚豔...今次我會話:又係咁...

試唔同歌風、試唔同班底係good...但唔係下下處理手法都需要一樣...暫時愈走愈單一 唱歌機器咁

因為佢好唱得,1月1小心地滑live就係例子
huntergon 發表於 2023-6-15 18:01

但同時MC近幾次商演都唱到FLAT晒....Eason講過聲帶就好似條龍...休息唔夠就會控制唔到佢
所以希望MC忙完手頭上既野後 真係可以多番D休息時間

把聲生繭咁款喎
kenneth 發表於 2023-6-16 14:59

X2
一用假音就完全聽唔到佢唱咩