返回列表 發帖

Miss u Goodbye - AGA

單選投票, 共有 138 人參與投票
76.09% (105)
3.62% (5)
5.07% (7)
2.90% (4)
12.32% (17)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 08/06/2023

曲:AGA 江海迦
詞:何方
編:Johnny Yim
監:舒文@Zoo Music

這朵百合插多久 毋忘
無礙 無奈 最後佈滿青苔 Mnn..
花瓣散落了感慨
留下碎片也為愛
人物放進心內
摔破 碗筷 怎會 留到現在

你別來好嗎 我近來好嗎
晚宴 消化 然而我未化
留言回頭面對它也害怕

Goodbye I ‘ll be always loving U
Goodbye I ‘ll be always missing U
半顆心消失掉
餘下也枯萎太無辜
傢俱 相隨 多負累
肉眼見的雖沾污
我也不須孤苦 ohh

Goodbye I ‘ll be always loving U
Goodbye I ‘ll be always missing U
記憶不必關乎
延續你的心跳捱苦
指紋 傷痕 難道就可給我眷顧

梳化告別你身體
仍坐到軀殼硬化
其實要送走吧
只怕 給你 知道 仍會被罵

這是誰的家 掛著誰的畫
愛你 所掛 沉迷也害怕
仍然如投射背影繼續掛

半顆心消失掉
餘下也枯萎太無辜
鎖匙 鎖住 歡樂事
若靠這方式安撫
會更加的辛苦

(為你悲傷得夠了)
(願你會說你知道)
但我應怎麼銘記
願你告訴我知道
冰箱冰封懊惱
當垃圾卻清空不到 要怎麼好
物件不比愛永遠
但眼見得到 ohh..

Goodbye 所有熟悉的愛惡
Goodbye 這宇宙動靜如故
記憶不必關乎
延續你的心跳捱苦
思念 執念 釋念
關係 關懷 釋懷
留下自己總要照顧 uhh..yea..

往事拿不起 又何妨捨棄
要放開你 才隨時能掛念你

歌名有YUM三個字母嘅歌都特別好聽
在這畢生不滅 無極的狀態

支持神曲

SOTY!
Aliens,明荃之友

思念 執念 釋念
關係 關懷 釋懷
留下自己總要照顧

呢幾句好正

其實冇乜特別, 但又幾好聽喎

發覺迪迪最好聽嘅歌都係長過5分鐘
獨一無二/理性與任性之間/Miss u Goodbye

同意 MIZU好聽好多
不過慢歌算係咁 迦迦最近啲旋律都冇咁拖

the song is so AGA
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

MIZU >>>>> 呢首
「微笑之中 接受還未有 答案。」

好聽 迦妃萬歲
有血有肉嘅創作 總會打動到人
不過覺唔覺佢有d放唔低家姐?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

編曲ok,曲詞唱更ok,昇華咗首歌
Aliens,明荃之友

呢位新晉填詞人好唔掂喎
段段都轉韻仲要押得咁靚
要成首歌都用晒aa韻先夠班挑戰到叱咤填詞人大獎㗎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

唔怪得幸運兒嬲到要del哂所有片啦

除咗唱功之外每一樣都X打新英皇一姐

以為mizu係突破,原來係假象
呢首都同以前有少少唔同但同意johnny yim啲自動波ai編曲令到首歌冇晒方向

何方好錫AGA

為你悲傷得夠了 願你會說你知道
但我應怎麼銘記 願你告訴我知道
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

邊6個Gin粉比左1分
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

MUG同好好掛住一齊聽真係搞唔掂
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

MUG同好好掛住一齊聽真係搞唔掂
uran 發表於 2023-6-13 09:20

係喎,呢兩首連intro都似

MUG >>>>>> SYNT
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

今年再拎女金都唔過份
頭兩plug都完勝今年所有女歌手嘅派台歌

其實你是一幅畫
狠狠往這舊人心上掛

今年再拎女金都唔過份
頭兩plug都完勝今年所有女歌手嘅派台歌
vinn1127 發表於 2023-6-13 14:49

僅次於Mi

mizu正好多  呢啲歌旋律平淡加上ga嘅vocal成件事就好一般

迪迪嘅特點係慢歌點悶都好好loop5分
Week 18
冠軍歌:留香瓊 - 半空

有冇人聽到佢痴脷筋?
I talk a lot of BS.

唔怪得幸運兒嬲到要del哂所有片啦

除咗唱功之外每一樣都X打新英皇一姐 ...
米色蘇 發表於 2023-6-13 04:49

Aga唱功都進步咗好多
Aliens,明荃之友

第一次聽覺得好悶 仲要有幾句咬字差到唔知唱乜
之後越聽越有feel 5fun

何方的詞真的好正

暫時今年唯一頭兩首都好聽嘅女歌手
首歌令人loop唔停 份詞好掂
「思念 執念 釋念
關係 關懷 釋懷
留下自己總要照顧」嗰part真心X打依家嗰d填詞人大獎得獎者
不如AGA今年拎多次女金啦 想睇Gin Lee黑面
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

僅次於Mi
JasOh103 發表於 2023-6-13 15:33

Mi今年啲歌真心好難聽in my honest opinion
可唔可以唔好周圍 mi 嚟 mi 去

反ot:
miss u goodbye 難得aga 突破到自己
聽得出係佢嘅曲但唔會覺得係炒冷飯
何方林夕都交咗份靚詞
感情到位
希望有十大

Mi今年啲歌真心好難聽in my honest opinion
可唔可以唔好周圍 mi 嚟 mi 去

反ot:
miss u goodbye 難得a ...
kilai 發表於 2023-6-15 00:25

your opinion is irrelevant me thinks

AGA先係mi來mi去 又Mizu又Miss
Mi’s impact wbk!

暫時今年唯一頭兩首都好聽嘅女歌手
首歌令人loop唔停 份詞好掂
「思念 執念 釋念
關係 關懷 釋懷
留下自己 ...
an_kp_on_edge 發表於 2023-6-14 16:57

AGA拎唔拎到第二個女金就睇豹今年成績如何
Aliens,明荃之友

嘩,悶到嗨嗨

好聽但真係長左小小….好難loop

上面要傾鄭臭四嗰啲唔該過主啦

呢首如果編曲係第二個編應該會再好啲講真
不過迦式情歌點都係質素保證
同埋何方世一
想佢拎填詞人大獎
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

好好聽。如果有10分即刻去投票投十分

邊6個Gin粉比左1分
我等我在 發表於 2023-6-13 09:10

小道消息仲有三個剪粉未投
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

聽左5分鐘GE 歌, 好似聽左10 分鐘咁

今次Aga曲確實有點悶  聽多幾次先比分

聽感還是可以的

上面要傾鄭臭四嗰啲唔該過主啦

呢首如果編曲係第二個編應該會再好啲講真
不過迦式情歌點都係質素保證
同埋 ...
ricnature 發表於 2023-6-16 00:49

我決定幫Mi祈福 積返少少口德 唔串返你
祝你每日都四萬咁口

聽左5分鐘GE 歌, 好似聽左10 分鐘咁
快劍俠 發表於 2023-6-16 09:35

時間金曲就係咁勁

呢首可以同阿安首 好好掛住 一齊聽
Btw呢條女今年暫時兩首都高質
拎女金我ok
利申:唔係鏡粉

咬字好差, loop唔到

好好聽。如果有10分即刻去投票投十分

小道消息仲有三個剪粉未投 ...
on07111 發表於 2023-6-16 08:44

終於投齊

mizu正好多  呢啲歌旋律平淡加上ga嘅vocal成件事就好一般
clsf98ak47 發表於 2023-6-13 21:32

聽多幾次 又幾好

份詞真係好靚

真係希望女金,依家嗰兩位大熱都唔得。
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

真係希望女金,依家嗰兩位大熱都唔得。
kosuzu_redox 發表於 2023-6-18 22:27

承你貴言
Aliens,明荃之友