返回列表 發帖

歌后鄭欣宜同公司擘面 失聯兩個月

歌后鄭欣宜近兩年在樂壇頒獎禮大豐收,登上歌唱事業高峰。不過,有指「戀愛腦」的她早前因戀事與唱片公司爆衝突,疑發脾氣拒出席頒獎禮,向來極具個性的她更盛傳玩失蹤,與公司斷絕聯絡兩個月,激得公司將她「停工」!

鄭欣宜(Joyce)上月初在港台及ViuTV的頒獎禮,分別獲頒「最優秀流行女歌手大獎」及「年度女歌手金獎」,成為女歌手的大贏家,惟她連續兩晚缺席,當時所屬唱片公司稱她因身體不適而缺席,但拒絕透露病況。不過,原來在港台頒獎禮當晚,有人目睹欣宜的經理人、化妝師及舞蹈員早已抵達現場及做準備,故盛傳欣宜當日是臨時甩底,唱片公司蒙受金錢上的損失,對此大為不滿。

遭掟入「雪櫃」懲戒

其實近兩個月,欣宜已未有在任何公開場合露面,自缺席樂壇頒獎禮後更是無影無蹤,對上一次更新社交網已經是4月底與髮型師Benjamin的合照。「潛水」多時的欣宜傳出扭計不願開工,與經理人及唱片公司斷絕聯絡。外界有傳欣宜戀愛大過天,只顧拍拖而無心工作,但有爆料者指其實港台頒獎禮當日,欣宜疑與花店男友Derek感情生變,為此情緒低落,儘管唱片公司同事出盡力氹她開心,她亦無動於衷,言談間更與同事嘈交,最後索性拒絕出席頒獎禮,此事令公司震怒,將她掟入「雪櫃」作懲戒!

向來有小姐脾氣的欣宜懶理公司的不滿,一心只顧着與男友箍煲,有指她在男友Derek面前表現乖巧,百般遷就,獲讚是貼心女友。其實她經常被好友取笑重色輕友,被投訴一拍拖就不見蹤影,但以往不至於連工作都「冷待」,所以今次她因戀事與公司爭執,一眾朋友都大感意外。

經理人稱「療傷之中」

Derek較欣宜年長3歲,在香港開花店,今年情人節,欣宜曾站在男友花店前打卡放閃,據知她視對方為結婚對象,對他甚為着緊。近日有傳欣宜已成功箍煲,上月底生日時就被捕捉到與男友身在日本主題樂園暢玩,同行還有其髮型師Benjamin做煙幕彈。

對於傳出欣宜與公司鬧不和,並被公司「雪藏」,其經理人林珊珊回覆時稱她只是「抱恙」:「多謝大家關心,我亦代表Joyce向大家交代一下,Joyce的確係病咗,療傷之中,希望大家畀多啲時間佢,其他嘅細節我哋就唔再透露,大家都平安,身體健康。」

Link

個人感想:歌后鄭欣宜?  係天后鄭欣宜
在這畢生不滅 無極的狀態

如果無雪應該又女金

欣宜懷孕?

如果無雪應該又女金
梨胃言 發表於 2023-6-16 20:03

永續噩夢

有冇後悔捧咗個有晒track record戀愛大過天嘅人都唔聚焦jayfung

有冇後悔捧咗個有晒track record戀愛大過天嘅人都唔聚焦jayfung
NelsonWu 發表於 2023-6-16 21:23

遺產這件小事

拎完遺產都唔駛DO啦

喜歡欣宜
DM多仔多到覆唔哂

如果係真林珊珊就慘
又一個大話冚一個

如果係真林珊珊就慘
又一個大話冚一個
星夢情真 發表於 2023-6-16 21:45

咁療傷本身就含糊
有時狂烈得瘋癲的愛戀 如病魔一般可怕~
要時間令痛苦都醫好 要復元為何會這麼慢
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

被雪唔意外 係估唔到咁遲先丟入雪櫃

希望雪到佢完約啦
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

扮1995年王菲缺席?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

以為自己係王菲咩
乾一罐冰汽水

永續噩夢
kenneth 發表於 2023-6-16 20:54

形象插水之後仲想掃獎咩
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

演唱會又好,頒獎禮都好
都見到 斤欠宜  無心經營…

希望林姍姍幾年後可以道出真相
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

未解釋到點解AP欣宜302:泳兒304但係攞到上年女金
btw, 早日康復

同學愛新鮮 戀愛大過天
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

為了愛戀統統不怕
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

退出女金之戰

仲以為假新聞
魂冇影啲歌真係好難聽

仲以為假新聞
stephybest 發表於 2023-6-17 19:54

講下講下就變真

咁今年最女邊個攞,可能要陳漢娜出道做新人
我估錯這個世界得到教訓

可能係 (但希望唔係) 有左, 請男友結婚, 男友 said no, 分手, 唔想做單身媽媽, 落左要 (心靈同身體上) 療傷 . 希望佢慢慢 get well soon.

有人叫林珊珊幫佢做 d 假 post 假新聞

有人叫林珊珊幫佢做 d 假 post 假新聞
boy4dudes 發表於 2023-6-18 13:41

嗰個青奴信1%好了
Aliens,明荃之友

其實趁佢未得閒回應就隨便寫都幾mean
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

其實趁佢未得閒回應就隨便寫都幾mean
LushKillYourMus 發表於 2023-6-18 23:12

一日有成廿四個鐘㗎喎
佢可以有幾唔得閑先?
除非係真人版昏前婚後否則點會回應唔到?

未經證實 報假新聞
欣宜仲生au au 喺度
長命百歲 咒人會有報應
再將我相信的如煙火般綻放

未經證實 報假新聞
欣宜仲生au au 喺度
長命百歲 咒人會有報應
kaman921 發表於 2023-6-27 01:00

似賭緊稍後回應最新動向可以引人附和(如北上,返TVB,獨立開公司)
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城