返回列表 發帖
普通到唔普通 唔會失望 因為對佢冇期望了
魂冇影啲歌真係好難聽

其實個melody真係好易記,一兩次已經識跟住唱
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

出K歌但又唔係K到聽一次即刻記得個種

我只想Gin Lee出首Falling 2.0 ...
KITSTON 發表於 2023-7-6 21:39

咁樣就變show off,張敬軒咁款
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實個melody真係好易記,一兩次已經識跟住唱
風見志郎 發表於 2023-7-7 08:42

係好順耳
聽完之後好想繼續loop 埋美祖d K 歌

唔好聽,好悶,聽夜遊杜拜仲好啦k歌
問好完勝企好
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

好悶,不過見到班底都預咗

徐浩+黃偉文
應該係呢個年代最悶最無聊但又最hit嘅公式配搭
如果咁都hit唔到 可能下首連伍樂城張家 ...
JayantL 發表於 2023-7-6 18:07

賦仔首 小心地滑 呢?
呢條公式能食糊,確實有佢的神奇之處
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

全港最好聽嘅歌手竟然會上呢個數一數二難聽嘅唱歌老師嘅青奴
珍系What an insult to 煎煎{:1_1 ...
米色蘇 發表於 2023-7-7 01:41

想睇gin lee 講唱歌但唔想睇佢隔離條友

第一次聽完以為唱腔係泳兒 + Janice,
曲好罐頭,一聽就記得但好無個性
詞好wyman,好有隱喻意味

七個月出 ...
阿薯 發表於 2023-7-7 07:52

請問隱喻左D 乜?
FEEL LIKE 企好係多喝水GE 姐妹作

請問隱喻左D 乜?
FEEL LIKE 企好係多喝水GE 姐妹作
快劍俠 發表於 2023-7-7 10:56

係人就要企好 係人都要飲水
只要你係人代乜都得喎

徐浩+黃偉文
應該係呢個年代最悶最無聊但又最hit嘅公式配搭
如果咁都hit唔到 可能下首連伍樂城張家 ...
JayantL 發表於 2023-7-6 18:07

Dumdum係至尊級無得輸
呢首暫時聽落無很堅強咁搶

仲未跌穿60%
梨胃言 發表於 2023-7-6 20:53

穿咗啦喎

係人就要企好 係人都要飲水
只要你係人代乜都得喎
kenneth 發表於 2023-7-7 12:39

爭氣同多喝水都係十大第四

穿咗啦喎
kenneth 發表於 2023-7-7 12:42

初初以為 單戀 已經好娘,點知呢首更加冇任何特色
其實娘都可以係SELLING POINT,依加LE 首係面目全非

支持AGA 2023女金!
Aliens,明荃之友

想睇gin lee 講唱歌但唔想睇佢隔離條友
people 發表於 2023-7-7 10:36

嗰件Calvin以為自己係唱家班定係天王巨星?
評呢個嗰個唱唔唱得但佢有咩代表作
魂冇影啲歌真係好難聽

好k,但係唔會想主動搵嚟聽

以y作風呢首歌應該會叫脊椎生物
【This is MC】澳門見

穿咗啦喎
kenneth 發表於 2023-7-7 12:42

又升穿

冇乜特別 依然俾好姊妹_打
普普通通情歌一首 份詞又係懶有意思 同詞人近年啲套路一樣
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

首歌係唔錯嘅
不過近年聽得太多呢類型嘅歌
4分

啱啱又變返59%
堅堅要加油呀~
Cantonpop lover

搞乜徐浩仲flop過Eric Kwok

btw琪待倖兒會出首侘寂/天地一沙鷗2.0

嚟緊女金可以惡鬥陳蕾,不過希望泳兒可以後來居上

聽咗一百次都未厭 好勁!!
K歌of the year!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

OK LA, LOOP得過

點解咁多1分
Life was a willow and it bent right to your wind.

記住挺直腰骨企好~~

好多 AGA 粉默默地投下一分

啱啱又變返59%
堅堅要加油呀~
cantonpoplol 發表於 2023-7-7 20:36

又企好係60%
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

雖然係慢歌, 呢首係 King Kong for Gin

Haters gonna hate, 爭不到愛寵, 也會昂然立正, 挺直腰骨企好

KKBOX即時榜高過非主流噪音

好多 AGA 粉默默地投下一分
賴爽 發表於 2023-7-7 21:57

我知道呢度有幾個好多時嘟喺度黑Gin, 知道佢地的名字

有點平庸,但又未致於過耳即忘,是多少有點記憶點的

第一次聽完以為唱腔係泳兒 + Janice,
曲好罐頭,一聽就記得但好無個性
詞好wyman,好有隱喻意味

七個月出 ...
阿薯 發表於 2023-7-7 07:52

之前吾係已經話LE 首係大歌LA 咩?

從前從不懂 全程能相擁

間唔中出下呢d k歌都ok既
我自己就唔會聽啦

呢首K歌, 聽一次夠喇

編曲有啲似一手造成

KKBOX新歌日榜上到第一

存在有甚麼 我有很多
有更多命數
風光的孤島 亦有祝福
Harvard都不可教導

KKBOX新歌日榜上到第一

存在有甚麼 我有很多
有更多命數
風光的孤島 亦有祝福 ...
Garfield 發表於 2023-7-8 08:28

近年好似冇咩女歌手可以挑贏到鏡拎到呢串流榜第一

近年好似冇咩女歌手可以挑贏到鏡拎到呢串流榜第一
victor1991415 發表於 2023-7-8 08:46

因為今期新歌對手只係生生 鏡仔最弱個位
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

on07111 發表於 2023-7-8 08:55

運氣都係實力,上過好過無
Harvard都不可教導

搞咁多跳唱同R&B都無用,最後都係k歌先啱香港人口味

on07111 發表於 2023-7-8 08:55

單曲榜都有第五
BIG HIT

單曲榜都有第五