返回列表 發帖
MC係咪諗住又轉plug

MC係咪諗住又轉plug
kwanie 發表於 2023-8-25 14:56

不斷轉plug未必有著數,搞到首首低ap,食相仲難睇,其實如果真係有男金,派幾多首(當然最低消費三首)903都會幫手播夠數。

回復  speedman

意思係今年… 21年American Eagle成日會pop up佢個廣告,22年都少左,今年更加少了 ...
babyshark 發表於 2023-8-25 14:50

你去佢ig睇,都仲有好多KOL post,拍片又有sponsor。唔通似火火咁,拍廣告收百萬要上報,實質收得果5%
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

不斷轉plug未必有著數,搞到首首低ap,食相仲難睇,其實如果真係有男金,派幾多首(當然最低消費三首)903都 ...
ambrose121 發表於 2023-8-25 15:14

上次抽首播live mc講到出口話華納唔滿意hit rate,迫佢做big hit,抽唔得男金凍過水。
佢出多啲歌對佢嚟講係好處,唔係個個好似AGA出道10年得30首歌
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

不斷轉plug未必有著數,搞到首首低ap,食相仲難睇,其實如果真係有男金,派幾多首(當然最低消費三首)903都 ...
ambrose121 發表於 2023-8-25 15:14

有乜所謂?多歌又多時間宣傳咪plug多啲
唔通全部鎖起倉底?

不過睇嚟oh oh oh 真係要走了
MCmatt 發表於 2023-8-25 14:08

似似地,分分鐘星期六數榜直頭無上到直接落左榜都唔奇
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

睇來企好繼續有得播落去。
要放開你 才隨時能掛念你

都幾慘 而家 出得多歌=食相難睇
呢度個世界好似所有嘢圍住903 (同埋煎) 轉咁

明荃一年都未必有一首新歌
食相最好睇
DM多仔多到覆唔哂

呢度個世界好似所有嘢圍住903 (同埋煎) 轉咁 ...
teotfw 發表於 2023-8-25 15:41

對於我來講,出多歌都唔係問題。
問題係佢今年D歌都唔算好聽。
靠歌海拎男金都OK,但係男歌手都冇邊個突出既前提下,我希望今年係JF或者柏宇拎金。

食相最好睇
mosesming 發表於 2023-8-25 15:52

想睇家英食相

呢度個世界好似所有嘢圍住903 (同埋煎) 轉咁 ...
teotfw 發表於 2023-8-25 15:41

首首歌低ap咪難睇,唔係講出得多歌嘅問題
上次抽首播live mc講到出口話華納唔滿意hit rate,迫佢做big hit,抽唔得男金凍過水。
佢出多啲歌對 ...
gcgoobi 發表於 2023-8-25 15:21

抽YouTube熱門第一華納都唔滿意 如果咁樣嘅話全部人都唔值男金

食相最好睇
mosesming 發表於 25/8/2023 15:52

想睇明荃1月1號上台講

對於我來講,出多歌都唔係問題。
問題係佢今年D歌都唔算好聽。
靠歌海拎男金都OK,但係男歌手都冇邊個突 ...
Gary 發表於 2023-8-25 15:54

都麻麻想佢攞
不過講真kahim jayfung 柏宇 ian 全部都唔算出色
其實要俾金嘅話 覺得以上都未係最值得今年攞

首首歌低ap咪難睇,唔係講出得多歌嘅問題

抽YouTube熱門第一華納都唔滿意 如果咁樣嘅話 ...
ambrose121 發表於 2023-8-25 15:58

但係其實有邊個care啲歌低唔低ap 係得呢個壇嘅人care
所以根本唔應該理ap 俾903玩爛晒件事 外面嘅人都係想歌手出多啲歌啫

食相最好睇
mosesming 發表於 2023-8-25 15:52

食相呢個term好大浸同胞味
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

想睇家英食相
WZA111 發表於 2023-8-25 15:54

明荃: I’m de li ci ous
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

以為成婚破浪第2週會上十甲
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

但係其實有邊個care啲歌低唔低ap 係得呢個壇嘅人care
所以根本唔應該理ap 俾903玩爛晒件事 外面 ...
teotfw 發表於 2023-8-25 16:05

真, 根本好聽人未聽, 高ap又唔一定代表一首歌好聽。
其實10-15年前根本個個都歌海, 一年出2-3 album, 係時代唔同左

今晚7:30pm rthk2直播展翅青見超新星,有gigi  LT
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

以為成婚破浪第2週會上十甲
我等我在 發表於 2023-8-25 16:08

慢慢磨

出多啲歌等於食相難睇?
年年男女金好似2014 人瑞同2020 我迦咁三首歌就最好係咪?
咁不如搵人挑戰下兩首歌拎金啦食相最好睇啦
定好似某人一首歌出五首remix 想電台播足半年?

真係呢
歪理當真理
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

}
出多啲歌等於食相難睇?
年年男女金好似2014 人瑞同2020 我迦咁三首歌就最好係咪?
咁不如搵人挑戰下兩首歌 ...
ricnature 發表於 2023-8-25 16:50

18年琪琪女金嚴格嚟講都係得三首歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Supper Moment 3首派台全冠奪金,含金量最高最有說服力

1月4月6月7月
除左人格同抽派得密左少少之外有咩問題
覺得食唔到糊咪轉陣 舊時華納都興咁
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

回復 475# Nicholas

周柏豪2014個套路,唔覺有問題,唔通畀一首青春常駐 張敬軒男金咩。
Life was a willow and it bent right to your wind.

企好 index: 2*

陳蕾 (233+3)+10+3*
李幸運 (216-2)+9+2*
我們的總和

都麻麻想佢攞
不過講真kahim jayfung 柏宇 ian 全部都唔算出色
其實要俾金嘅話 覺得以上都未係最值得今 ...
teotfw 發表於 2023-8-25 16:03

今年其實唔單止男歌手,係整體都冇乜歌/歌手特別出色。
有D歌CM呢度吹到幾好,聽完又覺得麻麻。
呢種情況下,邊個拎金都OK,冇話邊個值,邊個唔值。
好多人踩Gin出D歌難聽又娘,但其他女歌手又有邊個特別好?陳蕾?Aga?阿鹽?
反正都差唔多,希望今年JF、Gin可以拎男女金。

一齊Count到佢RE返
leroyjaime 發表於 2023-8-25 14:45

Count to Re!
Aliens,明荃之友

今年其實唔單止男歌手,係整體都冇乜歌/歌手特別出色。
有D歌CM呢度吹到幾好,聽完又覺得麻麻。
呢種情況 ...
Gary 發表於 2023-8-25 18:05

陳蕾/Aga/阿鹽 >>>>>> Lisa Wang >> GL

反正都差唔多,希望今年JF、Gin可以拎男女金

Gary 發表於 2023-8-25 18:05

金獎當是給歌者的鼓勵 希望他們未來能為樂迷帶來驚喜吧
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

企好 index: 2*

陳蕾 (233+3)+10+3*
李幸運 (216-2)+9+2*
Wonders 發表於 2023-8-25 17:56

仙女贏硬
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

仙女贏硬
JasOh103 發表於 2023-8-25 18:37

In 蕾金 we trust
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

金獎當是給歌者的鼓勵 希望他們未來能為樂迷帶來驚喜吧
on07111 發表於 2023-8-25 18:30

希望可以鼓勵下陳蕾

仙女贏硬
JasOh103 發表於 2023-8-25 18:37

幸兒四次女銀,都輸比唔同女歌手

幸兒四次女銀,都輸比唔同女歌手
我等我在 發表於 2023-8-25 18:54

今年李攞硬 年尾派多首

陳蕾/Aga/阿鹽 >>>>>> Lisa Wang >> GL
henry168 發表於 2023-8-25 18:29

健康飲食金字塔表示要走鹽
click here

今晚7:30pm rthk2直播展翅青見超新星,有gigi  LT
酷愛903 發表於 2023-8-25 16:34

Lolly Talk!!期待
Aliens,明荃之友

Lolly Talk!!期待
huntergon 發表於 2023-8-25 19:36

現場歡呼聲以佢哋同gigi最大,gigi係大使很可能係壓軸表演嘉賓
zpecial主音走音走到呢
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

現場歡呼聲以佢哋同gigi最大,gigi係大使很可能係壓軸表演嘉賓
zpecial主音走音走到呢 ...
酷愛903 發表於 2023-8-25 19:58

Lolly Talk同炎應該係最大粒
認同Zpecial 主音唱得好差,唔夠氣
Aliens,明荃之友

一人兩首,LT一定係一把火+4方帽,gigi一定會唱little magic ,另一首就...

今年李攞硬 年尾派多首
henhenhen 發表於 2023-8-25 18:59

9月就派

一人兩首,LT一定係一把火+4方帽,gigi一定會唱little magic ,另一首就...
酷愛903 發表於 2023-8-25 20:21

LT唱咗三分甜+四方帽,live超哂班
Aliens,明荃之友

今日好多人買鹽
唔知對哀傷的嫖客播放率有冇幫助
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

}

18年琪琪女金嚴格嚟講都係得三首歌
我等我在 發表於 2023-8-25 16:54

嗰年李幸運啲歌其實係好過謝立琪
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

今日好多人買鹽
唔知對哀傷的嫖客播放率有冇幫助
John 發表於 2023-8-25 22:09

原來天天有汗
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

歌海戰術都係一種方式,唱片公司care獎 唔要錢既前題下 呢個係一個方法
以前蛋記成日都用呢招

歌海戰術都係一種方式,唱片公司care獎 唔要錢既前題下 呢個係一個方法
以前蛋記成日都用呢招 ...
rfv123 發表於 2023-8-25 23:22

出歌同派歌係歌手僅次於唱歌嘅天職
至於啲歌係咪自己寫可以當bonus看待

plug接plug=/=食相難睇喎
除非質素below average
Aliens,明荃之友