返回列表 發帖
上榜期數
2023 WK27 - 路仍長  You took my breath away  會議終結者  忘記趁早
2023 WK28 - Keep Rollin'  God Save The Queen  Sheesh  轉頭覆  (Not) The First Take
2023 WK29 - 不冷淡不熱情  怪我只敢做好人  青年危機  Little Magic  我們的故事未完…待續  哀傷的作者
2023 WK30 - 企好  浪漫殺死巨蟹座  idc  52 赫茲  SENSEI
2023 WK31 - 不如散步  這個姿態  微時  擁抱後的歌  E 先生 愛人執照  天氣之女
2023 WK32 - 我內心強大的小孩  Count to Ten  濤  抽
2023 WK33 - 瀟灑  關我蛋治  bye-bye  無以名狀的痛
2023 WK34 - 日薄西山  fOoL##  四方帽之約  收到收到

註: 最高冠軍  最高亞軍  即將落榜  落榜
炎樹林爭冠

明明姜逼先係攻台果個但兒登好似同台灣歌手/幕後接觸得仲多好多
kky1216 發表於 2023-8-23 16:18
胖濤應該比較鐘意同人品唔好嘅台灣藝人接觸
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

鬼叫唱得果啲又無music sense
唱功有得進步,但無sense就一世無sense
gcgoobi 發表於 2023-8-23 18:57
作為忠誠擁倪,對你呢個觀點表示強烈反對
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

又係幾掂嘅曲 登要教下隊友了
MCmatt 發表於 2023-8-23 20:52

好大陸名feel

又係幾掂嘅曲 登要教下隊友了
MCmatt 發表於 2023-8-23 20:52

兒登揀歌眼光真係唔錯
好過要勉強扮唱作人但係首首都悶到瞓著
在這畢生不滅 無極的狀態

炎樹林爭冠
kwanie 發表於 2023-8-24 08:07

如果林十大,應該最少要磨到37/38先冠
成埋歌好多都就bye咁嘅樣
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

作為忠誠擁倪,對你呢個觀點表示強烈反對
SugarFree 發表於 2023-8-24 08:11

其實Gin係咪完全冇參與揀歌? 人叫佢唱乜就乜
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

請問邊個唱得?

兒登揀歌眼光真係唔錯
losyes 發表於 2023-8-24 08:52

喜歡卓賢
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

喜歡卓賢
MCmatt 發表於 2023-8-24 09:07

喜歡卓賢X2

兒登揀歌眼光真係唔錯
losyes 發表於 2023-8-24 08:52

但唔該兒登好好練下 才唱live

喜歡卓賢X2
hkwilliamsiu 發表於 2023-8-24 09:35

喜歡卓賢3

卓賢構思型像和MV是有個人風格 又懂多種樂器 多種語言亦適合他的歌路 唯一聲線較薄 一定要勤練 將勤補絀 上一線是遲早的事
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

喜歡卓賢3

卓賢構思型像和MV是有個人風格 又懂多種樂器 多種語言亦適合他的歌路 唯一聲線較薄 一定要勤 ...
on07111 發表於 2023-8-24 10:35

講得好

喜歡卓賢3

卓賢構思型像和MV是有個人風格 又懂多種樂器 多種語言亦適合他的歌路 唯一聲線較薄 一定要勤 ...
on07111 發表於 2023-8-24 10:35

喜歡卓賢4

Love Ian Love Four
DM多仔多到覆唔哂

5喜歡卓賢

失眠之星

如果林十大,應該最少要磨到37/38先冠
成埋歌好多都就bye咁嘅樣
gcgoobi 發表於 2023-8-24 08:52

呢首磨多兩三個星期,倫敦演唱會之前點都有新歌?
拉闊應該九月頭做press con了

終極地圖炮
好多歌手企~晒係到都中炮⋯

5喜歡卓賢

失眠之星
WZA111 發表於 2023-8-24 10:49

喜歡伍卓賢
DM多仔多到覆唔哂

除非講大話 / 遲 d 反口, 條友訪問話過首歌唔會拍 Official MV. 演唱會後會唔會屎忽痕同班 dancers 拍 Danc ...
boy4dudes 發表於 2023-8-23 22:06

其實有冇諗過首歌係《社內相親》既歌?
剪劇入面片段就出到MV

remix好聽左好多

其實是咪Edan首歌要死
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

終極地圖炮
好多歌手企~晒係到都中炮⋯
rfv123 發表於 2023-8-24 11:19

呢個係事實,就算mc啲揀啲歌質素都不平均,真係好難搞
click here

呢個係事實,就算mc啲揀啲歌質素都不平均,真係好難搞
gcgoobi 發表於 2023-8-24 13:16

咁佢其實係新人年連續幾首big hit 先顯得而家啲歌冇咁好啫 邊有咁容易成日有好歌 事實上好多歌手一首bighit都預唔到
不知所謂

Gin Lee前好姊妹Aga強勁多,唱功比十年前進步
Aliens,明荃之友

咁佢其實係新人年連續幾首big hit 先顯得而家啲歌冇咁好啫 邊有咁容易成日有好歌 事實上好多歌手一首 ...
clsf98ak47 發表於 2023-8-24 13:35

真的好難 就算開始有一兩首big hit  但往後都是無以為繼 。。

huntergon 發表於 2023-8-24 13:43

你係咪一日唔攻擊Gin Lee都會身痕
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Confirmed唔出席係咪可以out哂堆垃圾歌
定係學銳哥速遞個獎去人地個演唱會
我們的總和

一首黃偉文力壓兩首林夕
903真係好有品味。
====
男銅 / 銀 / 金?

Humeny 發表於 24/8/2023 14:00

唔好怪佢啦 其實佢仲係小學生黎我係佢表哥 唔係好親個隻
佢有少少低智個d唔好講啦
佢讀特殊學校個d都無謂提
不過大家放過佢啦 佢仲係讀緊小三
佢老豆老母都好辛苦 要照顧樓主
佢細細個已經食雞唔食雞皮 食橙食埋橙皮
我代佢係呢度向大家道歉一聲

唔好怪佢啦 其實佢仲係小學生黎我係佢表哥 唔係好親個隻
佢有少少低智個d唔好講啦
佢讀特殊學校個d都無謂 ...
jcbartleby 發表於 2023-8-24 14:22

cm仲有小朋友嚟玩 真係可喜可賀
不知所謂

其實Gin係咪完全冇參與揀歌? 人叫佢唱乜就乜
gcgoobi 發表於 2023-8-24 08:55

Gin lee就係參與得太多,所以先唱咁多垃圾歌

Gin lee no music sense

林仔今年咁flop 三首都冇一首youtube過百萬hit rate
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

Gin lee no music sense
begin 發表於 2023-8-24 14:29

and no fashion sense
陳健安 - 之後的一天

Humeny 發表於 2023-8-24 14:00

g會員做咗music sense既指標 好勁
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

huntergon 發表於 2023-8-24 13:43

唱功比十年前進步 => 低位十年後仍然處於低位 1^10=1
陳健安 - 之後的一天

Gin lee就係參與得太多,所以先唱咁多垃圾歌
begin 發表於 2023-8-24 14:28

自從17年同譚伯合唱神曲型人道後,music sense就差左好多
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

and no fashion sense
敗犬女王 發表於 2023-8-24 14:43

成日著大媽裝
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

Little Magic 冠軍週正式開始!
(希望少過14次)

Little Magic 冠軍週正式開始!
(希望少過14次)
kwanie 發表於 2023-8-24 15:00

我覺得會播到開騷喎,除非之後有另一首演唱會主題曲
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

今年無 mirror, 可以嘔返最男, 最組, 最歌出來,

今年無 mirror, 可以嘔返最男, 最組, 最歌出來,
kitlong1019 發表於 2023-8-24 15:06

關咩事
鏡粉照投票
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

關咩事
鏡粉照投票
cathay1996 發表於 2023-8-24 15:07

唔入場

回復 341# kitlong1019

如果唔去應該點都分番啲奬出黎
I love Canton pop music

我覺得會播到開騷喎,除非之後有另一首演唱會主題曲
kevin2011 發表於 2023-8-24 15:06

gigi預告就快出新歌
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

E 先生又不死....唔出席就好心out哂堆垃圾啦

回復 341# kitlong1019

無mirror但有solo上弦s

關咩事
鏡粉照投票
cathay1996 發表於 2023-8-24 15:07

網上投票嘅最男最組應該繼續係佢哋,不過最歌應該渺茫了,因為鏡粉唔會入場
跟著專業推介獎項全數白果

回復  kitlong1019

無mirror但有solo上弦s
noodlesfred 發表於 2023-8-24 15:33

我都覺得有 solo 既會去
尤其是陳卓賢 佢咁恨 solo 獎

網上投票嘅最男最組應該繼續係佢哋,不過最歌應該渺茫了,因為鏡粉唔會入場
跟著專業推介獎項全數白果 ...
1d14 發表於 2023-8-24 15:35

平行時空?姜糖tg 依家個個都話照入場投票
除非dq mirror,唔係最歌五強一定有AL+姜,就算偶像唔出席,姜糖都唔會俾機會神徒偷雞搶走最歌囉
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498