返回列表 發帖
係好聽嘅但個人感覺未去到真係至尊嘅level

近年最好嘅AGA ballad,但都係作得一般,啲和音有少少怪,「天生孤僻所以更愛你」同「知否真的真的想與你回到最愛當天」係同一句嚟
同樣係featuring eason嘅女聲,《一秒》effective 好多,eason 把聲有啲用得太多,感覺佢有努力調教遷就AGA,但拼埋一齊AGA感覺仲係好業餘
最後 eason 主理副歌好有「終於」嘅感覺,昇華咗一百倍(除咗「離奇」中間抖氣係發生咩事,點做監製架⋯⋯)

好聽不過兩把聲好唔夾
不如搵缺氧系例如洪嘉豪一齊缺氧會夾D

笑著去迎合李 只不過代價不霏

得閒就聽For sure
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

得閒就聽For sure
on07111 發表於 2023-9-14 15:48

敢李一定今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒
在這畢生不滅 無極的狀態

敢李一定今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒
losyes 發表於 2023-9-18 23:40

但唔得閒投票所以2分一直無人投
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

好聽!
但私心較喜歡mizu

Aga啲歌都好正

除咗有啲位似3am其他無乜問題,換走遊樂場拎至尊歌舉腳贊成
Aga,Fiona Fung fan

其實首歌存在意義有D不明
AGA 同EASON SPECIAL ONE 情歌, 成個VIBE 有D 9 唔搭8, 情願佢獨唱, 如果純粹因為想同EASON 合唱唔明點解要係SWEET 情歌, 完全代入唔到

日出合唱反而合情合理少少lol

其實首歌存在意義有D不明
AGA 同EASON SPECIAL ONE 情歌, 成個VIBE 有D 9 唔搭8, 情願佢獨唱, 如果純粹因為 ...
快劍俠 發表於 2023-9-28 09:49

但係日出勁老餅

Special one 既質素同嗰首根本冇得比
MmM

1. CityPop
2. 理性與任性之間
3. Tomorrow
4. MIZU
5. Miss u Goodbye
6. Count to Ten
7. Special One
8. New Song
9. New Song
10. New Song
11. New Song

Exclude demo and English version
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

1. CityPop
2. 理性與任性之間
3. Tomorrow
4. MIZU
8. ...
Willjohnson 發表於 2023-9-28 13:36

雖然迦迦啲demo都好聽,但係今次係第一次冇demo既大碟
MmM

1. CityPop
2. 理性與任性之間
3. Tomorrow
4. MIZU
8. ...
Willjohnson 發表於 2023-9-28 13:36

4 new songs confirmed?!

4 new songs confirmed?!
Kfmusic 發表於 2023-9-28 15:35

叱咤樂壇佢自己講
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

好鍾意前奏 勁好聽
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

愈聽愈好聽, AGA 啲歌後勁好厲害

聽聽下又幾好Loop

1. CityPop
2. 理性與任性之間
3. Tomorrow
4. MIZU
8. ...

ga妹終於有大碟

Aga今年唯一有機會爭十大嘅歌都……

唉....以為有機十大......兩位愛醬都冇用, UMG唔肯課金
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

唉....以為有機十大......兩位愛醬都冇用, UMG唔肯課金
Eddie8848 發表於 2023-11-3 08:41

冇十大都唔使播到得30ap掛
MmM

唔計Dear Myself
個人覺得呢首合唱都算今年Song of the year
仲以為年尾有得聽下兩個一齊再唱多次live
上榜一陣就唔見咗,真係好可惜…

利申投咗5fun,有些人最鐘意用自己嘅立場話唔好聽就一分,唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是死魚聲,但你有無試過唱下,這首歌的詞多而且好多音是高低起伏,我同意AGA唔算唱得十分出色,但她的演譯已經附合預期,感情恰到好處,我對她肯嘗試衝出comfort zone 和她淡然的唱法成就一種獨特的AGA風格而加分鼓勵。
Aga,Fiona Fung fan

就算未去到SOTY都值十大高位吧……可惜,可惜同可惜