返回列表 發帖
支持講良心說話既會員
吹到至尊級真係笑L咗

AGA自己既歌二十大都不入 ...
JasOh103 發表於 2023-9-9 17:24

難怪Ginlee D歌咁7咁娘你都鍾意
e首係我心中絕對係迪迪top1。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

可以出碟啦

The Special One - AGA
01. Special One
02. Count To Ten
03. Mizu
04. CityPop
05. I Know
06. Miss U Goodbye
07. 理性與任性之間
08. Tomorrow
09. Mizu (Acoustic Version)
10. What Are We Gonna Do (English)
11. CityPop (English Version)

支持講良心說話既會員
吹到至尊級真係笑L咗

AGA自己既歌二十大都不入 ...
JasOh103 發表於 2023-9-9 17:24

已經好聽過哂暫時>100ap既歌

難怪Ginlee D歌咁7咁娘你都鍾意
e首係我心中絕對係迪迪top1。
我等我在 發表於 2023-9-9 23:25

難怪你會覺得Ginlee d歌咁7咁娘 呢首係AGA top 1
因為你真係好bad taste啊救命

bad taste真係無得醫㗎, 好可憐
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

連企好都有人吹到咁 我又唔覺得我吹special one吹得好無道理喎

聽咗一百次都未厭 好勁!!
K歌of the year!!
JasOh103 發表於 2023-7-7 21:18

首歌係咪aga top 20根本irrelevant
得罪講句 就算首歌唔係best of aga 都好聽過今年其他至尊歌候選單位幾條囍帖街

好閃。。 快啲一齊唱翻首 special one

反OT 今年最鍾意都係MIZU

覺得呢首既賣點係同Eason合唱 > 首歌本身
不過都係好聽既
支持gaga再拎女金!!
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

連企好都有人吹到咁 我又唔覺得我吹special one吹得好無道理喎

首歌係咪aga top 20根本irreleva ...
kayzzz 發表於 2023-9-10 00:08

唔好咁老土啦 仲囍帖街
你都已經反琪

好閃。。 快啲一齊唱翻首 special one

反OT 今年最鍾意都係MIZU  ...
WZA111 發表於 2023-9-10 00:14

今次真係做你像做自己 我喜歡聽歪理
估唔到可以見番呢個畫面

首歌係咪aga top 20根本irreleva ...
kayzzz 發表於 2023-9-10 00:08

企好成績真係好好 唔係靠我一個吹 事實擺在眼前
Haters gonna hate

我又真係聽咗一百次都未厭 吹麼 lol

MV係咪有reference The Shape of Water 五分

唔好咁老土啦 仲囍帖街
你都已經反琪
JasOh103 發表於 2023-9-10 00:21

你老土好多
你係依個post講啲野回帶到2005年

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=21608&page=2&authorid=72

反OT:Aga 又出首高質歌搞到有人惱羞成怒

你老土好多

反OT:Aga 又出首高質歌搞到有人惱羞成怒{:1_9: ...
kayzzz 發表於 2023-9-10 00:46

it’s crazy how I live in your mind rent-free, don’t be so obsessed with me

你老土好多

反OT:Aga 又出首高質歌搞到有人惱羞成怒{:1_9: ...

嘩 原來佢已經咁資深 都仲放唔低啲舊史
可能佢覺得Ada對煎煎有威脅 所以不斷入嚟瘋狂吹奏Ada 又企好乜乜乜

反OT:903同環球幾時傾掂數撳掣播歌,呢隻真係好聽過大部份而家100ap以上嘅歌

song of the year !特登login入嚟俾5分,支持AGA 2023女金,唱作金,至尊歌 !
Aliens,明荃之友

企好成績真係好好 唔係靠我一個吹 事實擺在眼前

我又真係聽咗一百次都未厭 吹麼 lol ...
JasOh103 發表於 2023-9-10 00:23

企好 Gin Lee 唱得好有感情 亦十分細緻 Aga聲線始終差啲 同Eason亦不算夾 整首歌都靠Eason聲線吸引住 Aga明顯比下去

企好 Gin Lee 唱得好有感情 亦十分細緻 Aga聲線始終差啲 同Eason亦不算夾 整首歌都靠Eason聲線吸引住 Ag ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-9-10 10:35

企好唱得好用力,一d感情都無,
Aga唱special one好sweat,同eason低音好夾
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

企好唱得好用力,一d感情都無,
Aga唱special one好sweat,同eason低音好夾
sexykaren 發表於 2023-9-10 12:28

你係咪將隠形遊樂場當咗企好 首歌邊處唱得用力咗 感情亦非常到位 Aga曲還可以 唱得好sweet就唔覺 祗能說無乜character

it’s crazy how I live in your mind rent-free, don’t be so obsessed with me
JasOh103 發表於 2023-9-10 00:59

你係咪傻L左 好明顯我google啦
反OT: G持 special one

個melody 好普通wor......
不過2個vocal 都好聽
如果垃圾遊樂場都有至尊嘅  咁呢首比佢更好啦

你老土好多

環球幾時收留咗你 一首普通歌仲要靠Eason來幫手催谷 講到今年最好就知你料子有多少
環球繼GinLee和張學友合唱日出時讓街燈安睡後成功取得港台金曲大奬後 又想照辦煮碗來多次

環球幾時收留咗你 一首普通歌仲要靠Eason來幫手催谷 講到今年最好就知你料子有多少
環球繼GinLee ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-9-10 13:38

你俾完5分轉個頭就話普通歌

bagfgfcde 發表於 2023-9-10 19:59

所以係咪應該公開投票 等自己唔好唔記得自己投幾多分
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

Nicholas 發表於 2023-9-10 20:21

G持
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

原來 special one 係 2023版街燈

咁幽默嘅

大家知佢咩「料子」啦
得啖笑

Nicholas 發表於 2023-9-10 20:21

想知有幾多愛gin也愛迦會員2首都投5分

梨胃言 發表於 2023-9-10 20:44

大把啦, CM大把唔愛GIN又唔愛GA

但陳卓賢首新歌佢都係投5分 其實投5分真係唔代表咩
梨胃言 發表於 2023-9-10 20:44

好彩MIZU同呢首都未投
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

但陳卓賢首新歌佢都係投5分 其實投5分真係唔代表咩

好彩MIZU同呢首都未投 ...
on07111 發表於 2023-9-10 20:57

好想知牙uncle今次條formula點計個五分出嚟

5分是比Eason

好想知牙uncle今次條formula點計個五分出嚟
WZA111 發表於 2023-9-10 21:01

聽完後仍然經常會loop就會比5fun

Ps: 另外唱作人都會鼓勵性加分 所以Ian是4+1=5fun

聽完後仍然經常會loop就會比5fun

Ps: 另外唱作人都會鼓勵性加分 所以Ian是4+1=5fun ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-9-10 22:07

垃圾值4+1分唔怪得啲歌幾年都咁嘅屎樣

可以出碟啦

The Special One - AGA
01. Special One
02. Count To Ten
03. Mizu
04. CityPop
05. ...
boy4dudes 發表於 2023-9-9 23:30

The Lovers?

雖然melody都係ga式, 有少少平淡, 但都真心唔錯
Eason 加持再加上可以回應返十年前獨白一加一!!
希望有2023 Aga Special One獨白版回應返"到底有冇呢一個人" 咁就完美!!!!!

5 fun!!
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

雖然melody都係ga式, 有少少平淡, 但都真心唔錯
Eason 加持再加上可以回應返十年前獨白一加一!!
希望有2023 ...
Eddie8848 發表於 2023-9-11 07:53

簡單已經賺晒 唔使豐厚包裝

有無機會入十大呀?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

最後一季嘅第一粒重磅炸彈登場

今日行過一間平時幫襯開既食肆播緊呢首歌

永久blacklist先

有無機會入十大呀?
Kenny 發表於 2023-9-11 13:38

上次學友和Gin Lee 日出時讓街燈安睡 903就唔係好buy  睇下今次Eason featuring 可唔可以打破困局

最後一季嘅第一粒重磅炸彈登場
haoyangzhang 發表於 2023-9-11 17:39

10月1 先係Q4 fyi
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

JasOh103 發表於 2023-9-11 19:00

M記好似而家唔播環球

JasOh103 發表於 2023-9-11 19:00

咁我諗你要ban幾多食肆

希望948都會冠呢首 咁就七連冠
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

回復 1# Nicholas
非常match的合唱,vocal幾好,melody好聽,非常上癮,5分。

評分人數

幾勁 起碼有聲陰
睇嚟美Gin同美Ga已經成為新一代CM美祖美嬋
有得嘈好過年年無懸念下造肥婆

投美月工一票
識作live又好左咁多
但好過娘味悶歌Gin

支持大家繼續熱鬧樂壇
點鬧都好
大家支持美月工就ok!

唔知呢個合作傾左幾耐?
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

希望948都會冠呢首 咁就七連冠
leroyjaime 發表於 2023-9-11 21:46

港台契女

上次學友和Gin Lee 日出時讓街燈安睡 903就唔係好buy  睇下今次Eason featuring 可唔可以打破困局 ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-9-11 19:28

迦姐加油
記錄是要來打破的
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

係好聽嘅但個人感覺未去到真係至尊嘅level