返回列表 發帖
I Do - 方皓玟

boy4dudes 發表於 2023-9-15 22:37

睇來美閘今年淨係夠budget拍一個真人MV
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

梗係唔係啦!今日艾粒又播,100%肯定下WK冠硬!!
magic index: 2
酷愛903 發表於 2023-9-15 20:28

你計少左朝頭早一次
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

SugarFree 發表於 2023-9-15 22:43

幸兒啲MV用咗太多錢

幸兒啲MV用咗太多錢
梨胃言 發表於 2023-9-15 22:51
佢係MV budget用得多D定點擊率budget用得多D
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

SugarFree 發表於 2023-9-15 22:43

簡簡單單已經唱入人心坎, 又何需大堆頭花數百萬製作呢
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

Little Magic究竟要磨到幾時先肯冠? 十大既話仲要磨多成個月喎!

Little Magic究竟要磨到幾時先肯冠? 十大既話仲要磨多成個月喎!
louis0511 發表於 2023-9-15 23:02

已經幾多個星期?
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

簡簡單單已經唱入人心坎, 又何需大堆頭花數百萬製作呢
on07111 發表於 2023-9-15 22:58

依首去到一級填詞人水平未

梨胃言 發表於 15/9/2023 23:09
講真同搵光頭填差唔多水準

有時間真係可以慳返啲錢

梨胃言 發表於 2023-9-15 23:09

講真,初頭睇歌名真係以為又係方丈
开花五千日

好期待十him下一首一手包辦作曲, 填詞嘅作品, 今次好好,已達一, 二線填詞人水平. 希望下一首更進一步, 可達一級
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

獨立歌手叻得濟上台掃獎就要被質疑,獨立人應該個個要懷才不遇、愈做愈暗、銀行得返個位數先對得住獨立歌手呢個名;

獨立歌手紅得起,全能到包辦曲詞編監自己屋企錄埋音、去郵局寄碟包碟真係無可能發生,前輩後輩、幕後都邀合作同稱讚就一定唔係獨立兼有人包養,獨立歌手有能力有商業頭腦就係不正常

老老實實,希望有一日TLP老細再叻仔d可以簽埋歌手做大佢

好期待十him下一首一手包辦作曲, 填詞嘅作品, 今次好好,已達一, 二線填詞人水平. 希望下一首更進一步, 可 ...
on07111 發表於 2023-9-15 23:13

可以請教吓仙女點填好啲

已經幾多個星期?
Willjohnson 發表於 2023-9-15 23:06

聽日無意外就第9星期
感覺都仲係似做候補,最終掉位首選
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

獨立歌手叻得濟上台掃獎就要被質疑,獨立人應該個個要懷才不遇、愈做愈暗、銀行得返個位數先對得住獨立歌手 ...
kytam86 發表於 2023-9-15 23:17

呢到好多人覺得林某某唔係獨立歌手, 係英X歌手

睇歌名以為Oscar

呢首值上榜唔值十大喎
gcgoobi 發表於 2023-9-15 15:17

你覺得姐...各花入各眼

獨立歌手叻得濟上台掃獎就要被質疑,獨立人應該個個要懷才不遇、愈做愈暗、銀行得返個位數先對得住獨立歌手 ...
kytam86 發表於 2023-9-15 23:17

之前呢度唔係傳話TLP簽Jace Chan咩?

1/1/2024之後
應該就到Serrini比人話係偽獨了
佢又邊間公司一姐?
呀 仲有好多人世一吹奏嘅妹豬
利申:唔係鏡粉

1/1/2024之後
佢又邊間公司一姐?
呀 仲有好多人世一吹奏嘅妹豬{: ...
tom 發表於 15/9/2023 23:51
佢哋會掃獎?!

你覺得姐...各花入各眼
hokc422 發表於 2023-9-15 23:40

CHROUS尤其是 "臨場考鎮定" 好難頂

十大我揀風眼都唔揀呢首
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

咁無去無來值啦啩?
kenneth 發表於 2023-9-15 15:54

今年千嬅SAMMI KELLY 陳曉東啲歌都好過當紮果啲歌手,真係唔知咩玩法
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

呢到好多人覺得林某某唔係獨立歌手, 係英X歌手
hissorhk 發表於 2023-9-15 23:31

拉闊出埋自己公司TLP logo(一左一右),都要話佢係英皇;如果真係英皇我係諗唔明點解要咁蝕底唔光明正大出佢個名啫,課金的話又課d唔課d,搞到林生無得係各大頒獎禮掃獎

姜又無冠?!

1/1/2024之後
佢又邊間公司一姐?
呀 仲有好多人世一吹奏嘅妹豬{: ...
tom 發表於 2023-9-15 23:51

1/1/24鑽石娛樂一姐上台宣布正式收購(吞併)埋TLP

瓜田李下
當你睇到903以往點睇公司面色頒獎
你好難怪啲人覺得林家謙舊年掃獎係偽獨
DM多仔多到覆唔哂

瓜田李下
你好難怪啲人覺得林家謙舊年掃獎係偽獨 ...
mosesming 發表於 2023-9-16 00:08

咁 RUBBERBAND 應該係有大公司大背景...

hissorhk 發表於 2023-9-16 00:09

如果你覺得林家謙年資咁短已經可以一年掃四個大獎同RB做咗咁耐先間中拎一個係一樣程度嘅話

你可以咁諗
DM多仔多到覆唔哂

姜又無冠?!
kwanie 發表於 2023-9-15 23:58

最好啦
click here

佢哋會掃獎?!
kwanie 發表於 2023-9-15 23:53

咁拎出道第2年黎比囉
TLP第2年都係拎個銅+幕後獎
一人之境咁hit都冇十大
世一妹豬呢? 第2年,十大+組3甲叫緊糊(暫時)
牌面上仲勁過TLP喎
定係2020年嘅TLP仲係真獨?!
利申:唔係鏡粉

hissorhk 發表於 2023-9-16 00:09

有就唔會18年俾金主搶咗個至尊歌
click here

演唱會poster建議大家可以參考下海外演唱會同澳門果個

比d tips大家 伸縮自如的(唔係)愛
我們的總和

演唱會poster建議大家可以參考下海外演唱會同澳門果個

比d tips大家 伸縮自如的(唔係)愛 { ...
Wonders 發表於 16/9/2023 00:29
無背景連喺香港威尼斯都難搞啦

十大我揀風眼都唔揀呢首
gcgoobi 發表於 2023-9-15 23:53

風眼production 真心劣
完全不敢苟同
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

風眼production 真心劣
完全不敢苟同
ricnature 發表於 2023-9-16 00:36

點劣? 其實個曲風好啱KELLY
click here

無背景連喺香港威尼斯都難搞啦
kwanie 發表於 2023-9-16 00:32

搵黎搵去都搵唔到果3隻字 係咪加咗防偽特徵 定要開天眼先睇到
我們的總和

其實d歌對得住個獎咪得 有冇公司又點
當然有d遺珠作品好又有公司都冇獎
但唔代表佢攞獎問題喎
明顯DJs真心鐘意佢d歌
播佢舊歌嘅頻率幾高 係真愛醬 唔係課金就做倒

咁拎出道第2年黎比囉
TLP第2年都係拎個銅+幕後獎
一人之境咁hit都冇十大
世一妹豬呢? 第2年, ...
tom 發表於 2023-9-16 00:26

開得成7場紅館點會無助力呢? Concert完助力咪完囉,都係做生意咁做
click here

估企好冠 青年危機死位
大家第4 plug 決勝負
victor1991415 發表於 2023-9-15 19:11

其實都冇乜好決
如果 悶Gin vs 悶蕾 擺到明係前者贏
華納唔會為蕾 棄MC啲獎
蕾又未開紅館 始終有個"隱形天花"擋住

如果Gin vs AGA 就唔同講法
但特別一 有埋單春 都ban實唔播 答案呼之欲出
恭喜李倖運小姐
拎完金獎 出年麻煩做張精彩嘅碟 對得住個殊榮
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

十大我揀風眼都唔揀呢首
gcgoobi 發表於 2023-9-15 23:53

呢句都突顯到Kelly音樂上嘅野心同埋不停步
花花宇宙、大日子都好少呢種突然飛上去嘅高音
雖然live唱唔到,但誠意可嘉
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

已經幾多個星期?
Willjohnson 發表於 2023-9-15 23:06

計埋wk38 10星期
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

特別一晨早流流就+2 是咪要上了
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

其實都冇乜好決
蕾又未開紅館 始終有個"隱形天 ...
liebe 發表於 2023-9-16 04:25

開過紅館先金,根本就唔係一個理由,點解講咗幾十個禮拜仲有人講
click here

其實都冇乜好決
蕾又未開紅館 始終有個"隱形天 ...
liebe 發表於 2023-9-16 04:25

林家謙有新plug 但mc都仲未上榜 好明顯棄mc啲獎啦

林家謙有新plug 但mc都仲未上榜 好明顯棄mc啲獎啦
筠筠 發表於 2023-9-16 09:14

兩個MC都上唔到榜
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

希望今年輪到台灣金馬獎同香港金像獎得主、台灣金音獎入圍者、同樣係獨立歌手嘅黃衍仁拎男金

瓜田李下
你好難怪啲人覺得林家謙舊年掃獎係偽獨 ...
mosesming 發表於 2023-9-16 00:08
但今年903主要唔係睇面色,係睇食相

豹今週亞軍,姐係係cm條總數仲係第一,下plug keep 住播就贏

青危無乜人聽無乜人讚,但華納都比好多錢落去