返回列表 發帖
但淨睇呢度就唔多見佢D fans有講過D咩,反而係班忠誠擁倪喺度日踩夜踩
SugarFree 發表於 2023-9-13 20:08

呢度又幾時變咗指標
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

佢班fans最開心啦 你知903欠佢好多獎㗎嘛
其實佢係近年一個幾好嘅女歌手 但佢啲fans言論真 ...
cantonpoplol 發表於 2023-9-13 20:04

咩幾好 仙女世一 ok

個人意見:陳蕾女金「畫面」會好好睇,但我又唔忍心睇住 Gin Lee 「萬年銀」,所以個人傾向Gin ...
Joseph 發表於 2023-9-13 20:00

陳蕾其實最女呼聲好高
好睇既畫面應該點都會有得睇

陳蕾其實最女呼聲好高
好睇既畫面應該點都會有得睇
victor1991415 發表於 2023-9-13 20:30

唔覺得佢最女 最女係Kay 姜糖會過票比佢

awong255 發表於 2023-9-13 20:31

Thanks for making me laugh

應該當選Joke Of The Year

但淨睇呢度就唔多見佢D fans有講過D咩,反而係班忠誠擁倪喺度日踩夜踩
SugarFree 發表於 2023-9-13 20:08

呢個好正
===
Beanies +3
RE 到?
不如唔好 RE YE AHS 啦
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

呢度大部分都係GEN Y
無辦法
kwanie 發表於 2023-9-13 20:11
如果係同小朋友計較咁更冇必要
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

最女係AGA 鬥 Ah Kay
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

唔覺得佢最女 最女係Kelly 神徒會過票比佢
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

個人意見:陳蕾女金「畫面」會好好睇,但我又唔忍心睇住 Gin Lee 「萬年銀」,所以個人傾向Gin ...

今年一首Dum Dum扣曬分,又7又難聽,比女銅都嫌多
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

唔覺得佢最女 最女係Kelly 神徒會過票比佢
SugarFree 發表於 2023-9-13 20:36

Jace有生粉票
如果下個月有歌出到上到榜有機
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

你係咪以為自己係林夕,改過新名就冇人認得

真心唔忍心Gin又攞女銀,希望今年三甲不入免受痛苦

洗衣王國做乜咁快忍唔住露出Kay粉尾巴
好地地扮迦粉咪算囉

Jace有生粉票
如果下個月有歌出到上到榜有機
on07111 發表於 2023-9-13 20:45
生粉最男連8強都投唔入點幫人地

呢度大部分都係GEN Y
無辦法
kwanie 發表於 2023-9-13 20:11

上年金銀銅都被單打啦
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

你係咪以為自己係林夕,改過新名就冇人認得
Kfmusic 發表於 2023-9-13 20:49
自2016年起,陸續有網民認爲林珺帆、何方、許弘毅為林夕之筆名,但至2023年止,均未有直接證據證實或證僞

如果 Jace 今年出到歌上到榜, 最女五強應該會係 Charmaine Jace Panther Serrini + AGA / Gin 二選一 (公司要鬥做野), Kay 入到五強當贏

Jer 柳應廷2023年第三首派台作品
《 Dear Children 》

作曲:吳林峰/柳應廷/王雙駿
作詞:Oscar
編曲:ONE Orchestra
監製:王雙駿

15.09 12:30 叱咤樂壇Live & 首播
15.09 13:00 各大音樂平台上架
15.09 21:00 MIRROR YouTube Channel MV首播
在這畢生不滅 無極的狀態

洗衣王國做乜咁快忍唔住露出Kay粉尾巴
好地地扮迦粉咪算囉
WZA111 發表於 2023-9-13 21:04

請問邊個user 係洗衣bb?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

又中牛尾=,=

Special One有冇得+++

生粉最男連8強都投唔入點幫人地
SugarFree 發表於 2023-9-13 21:05

生粉先天就有推己及人嘅teamak大愛精神

Special One index: 4

應該係千嬅
話晒都係行走中嘅 CD
背山望海 發表於 2023-9-13 16:26

gigi或者千嬅都適合同mc合唱

103+5
105-1

Pandora 個十大應該都可以講byebye

103+5
105-1

Pandora 個十大應該都可以講byebye
kwanie 發表於 2023-9-13 22:37

埋單應該有105+5呱

boy4dudes 發表於 2023-9-13 22:26

換左高層都係亂駛錢
===

環球唱片《SING OUTSIDE THE BOX 》企劃
十三位歌手重組成八個音樂合作單位 推出八首驚喜之作
偶然與想像之間的音樂聯想 歌者與歌者之間的限定聯乘

每個人都是活在盒子裡,
只與熟悉的人行山唱K下午茶,
圍爐喝咖啡談韓劇睇美劇⋯⋯
自製安全感滿滿的存在感,
循環於控制範圍內的喜怒哀樂,
沉浸盒子裡的週而復始,拒絕盒子外的驚險奇遇。

這是一個充滿冒險性的音樂企劃
打開盒子碰撞一點不正常的聲音

環球唱片創製期間限定音樂企劃《SING OUTSIDE THE BOX 》,讓鍾愛音樂的人突破類型、地域、界別與媒體的牆壁,走出自己既有舒適區,無約束地將想像化為實驗,撮合更多更有趣的音樂偶遇。

“SING OUTSIDE THE BOX”首個企劃將由環球唱片旗下6位歌手及2個組合從盒子裡走出來聯乘8個全新音樂單位,建立一段短暫而深刻的音樂關係,合唱出非同想像的聲音糾纏,唱開一個新局面。

8個音樂單位將會推出8首全新單曲合輯,讓每個參與的音樂人都製作出跟自己過往曲風形象與別不同的歌,令鎖在箱子裡的情緒、議題、感情、幻想釋放出來,展覽不一樣的哀樂喜怒,用舞曲K歌電子搖滾節奏怨曲,爆開箱子以外的世界。

又中牛尾=,=
kwanie 發表於 2023-9-13 21:39

星期六首播左
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

聽朝播多次不如散步同LITTLE MAGIC
咁我內心強大的小孩就可以SIR 出榜
救埋IDC 都仲得

換左高層都係亂駛錢
===

十三位歌手重組成八個音樂合作單位 推 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-9-13 23:05

Special One會唔會係project之一

換左高層都係亂駛錢
===

LushKillYourMus 發表於 2023-9-13 23:05

好噴
好彩一姐詠走得快

回復 173# kwanie

100次就十大癲到,以前過百好普通

Special One會唔會係project之一
Kfmusic 發表於 2023-9-13 23:13

肯定係啦
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

好噴
好彩一姐詠走得快
losyes 發表於 2023-9-13 23:17

幸兒走得太早
無得出街燈/型人道2.0

換左高層都係亂駛錢
環球唱片《SING OUTSIDE THE BOX》企劃
十三位歌手重組成八個音樂合作單位 推出八首驚喜之作 ...
6位歌手2個組合盒子裡走出來聯乘8個全新音樂單位 將會推出8首全新單曲合輯

數學題? 即係 6位歌手 (Dez + Justin + Kerryta + 3 more) + RHS (2位歌手) + XiX (5位歌手) = 13位歌手 ? P1X3L 無份?

盒子裡走出來? 八首驚喜出櫃歌?

換左高層都係亂駛錢
===

得啖笑, 由keeva mcjin 已經咁玩跟住fabulous 4
再pixel mike石山街
仲有咩TRACKS OF MARCH?
點解可以冇learn from fault

回復  kwanie

100次就十大癲到,以前過百好普通
樂壇之鬼 發表於 13/9/2023 23:33
我意思係過唔到不冷淡嗰啲全部唔洗諗十大
亦唔代表105會有

幸兒走得太早
無得出街燈/型人道2.0
梨胃言 發表於 2023-9-13 23:37
早走早著就真, 球記唱片高層七年黎玩死幸兒, 製造幸兒深入民心大媽形象, 要同淫校長, 阿公, HK Ironman 同上世紀歌神合唱, 人地魔音混血女神就有得同E神姜B合唱+同腎仔拍 MV 嘴嘴. 幸兒而家想改形象為時已晚

得啖笑, 由keeva mcjin 已經咁玩跟住fabulous 4
再pixel mike石山街
仲有咩TRACKS OF MARCH?
點解可以冇 ...
快劍俠 發表於 2023-9-13 23:54
幾十年前 打開天空 - 陳慧琳, 陳曉東, 陳建穎, 邱穎欣

幾十年前 打開天空 - 陳慧琳, 陳曉東, 陳建穎, 邱穎欣
boy4dudes 發表於 2023-9-14 00:02

以前呢啲歌有大brand sponsor可以日播夜播,而家啲project好似無budget咁,出咗同無出一樣
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

我意思係過唔到不冷淡嗰啲全部唔洗諗十大
亦唔代表105會有
kwanie 發表於 2023-9-13 23:58

咁世一都唔會有十大
如果與我無關都上唔到十大
MC今年就無

蝸牛 - AK 卓賢@Team AK
Rebound - AK Anton@Team AK
虎道門 - AK LM@Team AK

Team AK首首crossover都係big hit

咁世一都唔會有十大
如果與我無關都上唔到十大
MC今年就無
ahshunlee 發表於 2023-9-14 00:49

一早出多幾個remix咪好囉

早走早著就真, 球記唱片高層七年黎玩死幸兒, 製造幸兒深入民心大媽形象, 要同淫校長, 阿公, HK Ironman 同 ...
boy4dudes 發表於 2023-9-13 23:58

肯定就是李唱到好似老土潑婦咁
單戀唱到好似大媽中女版嘅經過那些年咁

得返企好呢啲罐頭口水歌先啱佢

Ye ahs沉落去應該re唔到
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

聽朝播多次不如散步同LITTLE MAGIC
咁我內心強大的小孩就可以SIR 出榜
救埋IDC 都仲得 ...
kwanie 發表於 13/9/2023 23:12
建議死埋 Little Magic