返回列表 發帖

頹爆姜濤身體不適 助手扶住行 冇簽名冇收禮物

MIRROR成員姜濤今午(18日)到商台接受訪問,現場有大批「姜糖」(粉絲暱稱)守候,過往姜濤在電台受訪完,都會走近粉絲堆簽名及收禮物,不過今天一身黑色打扮的姜濤做完訪問後,顯得疲憊,他在直播時自爆「唔舒服」,所以今天不簽名也沒有收粉絲禮物,不過姜濤仍企定定向粉絲揮手及鞠躬,其間他要助手扶住行,然後坐車離開。

姜濤苦口婆心勸大家要注意安全。(Ig截圖)

姜濤及後在社交平台限時動態發文,向守候的姜糖致歉:「對不起各位,今天身體不舒服,沒辦法留太久收大家的信,真的感到非常抱歉。」

同時姜濤再三叮囑粉絲要注意安全,他寫道:「各位每一次活動都要注意安全,尤其現場有小朋友的時候,不要只顧着拿手機,大人們請照顧好自己的小孩,也請大家互相照顧彼此。」

Link

有需要記住食抗生素
在這畢生不滅 無極的狀態

希望佢昂然再立正
挺直腰骨企好
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

佢真係肥得好恐怖
乾一罐冰汽水

病痛擔當

係咪節食搞到唔舒服?

在覓一打造下,佢啲形像變到好古怪,唔知小賢係咪又係會變成咁。

認真mode
開始覺得佢唔係正常食嘢嗰種肥
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

The Whale拍香港版?定肥田喜事拍Viu TV版?
陳蕾冚家死

許誔鏗肥d定係姜肥d?

睇嚟有排都瘦唔返...

肥到咁真係搞唔掂

唔係啲死忠姜粉真係唔識欣賞
MmM

未瞓醒 + 肥
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

Viu係咪得罪左醫學/醫美行業
正路應該好易搵到人幫佢執好外形
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

在覓一打造下,佢啲形像變到好古怪,唔知小賢係咪又係會變成咁。
losyes 發表於 2023-9-18 23:43

小賢有操開唔會嘅 同埋有飲好多代言水㗎嘛
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

其實姜B係咪身體有毛病
呢個樣已經唔係肥咁簡單
DM多仔多到覆唔哂

姜應該健康響警號 內分泌失調令身形爆脹 可能係掃掃壓力?
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

好肥,同幸兒一樣咁嚇人
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Viu係咪得罪左醫學/醫美行業
正路應該好易搵到人幫佢執好外形
LushKillYourMus 發表於 2023-9-19 10:13

好難整喎

眼耳口鼻就冇點變,都ok,問題係塊面橫向急速發展,唔減肥點整都冇用
MmM

左1圖 係佢招牌扮cute 側seven頭影相動作,好嘔心。

其實肥吾肥吾係重點,而係佢五官根本吾靚,同英俊/靚仔完全拉吾上任何關係。依加仲著到成個乞兒甘,點搞?

頭又吾梳,完全吾理儀容果下犀利,難聽d 講係影響市容。

好難整喎

眼耳口鼻就冇點變,都ok,問題係塊面橫向急速發展,唔減肥點整都冇用 ...
MMM 發表於 2023-9-19 12:18

面太肥可以打botox ,消脂針,或者做線雕去縮小面形
不過個人覺得佢瘦定肥都係路人樣一個,俾媒體同節目吹捧得太誇張了。
基本上求其搵個gym room d 男仔樣/身形都好條件過佢得多

其實姜姜比十幾年前已經瘦咗好多,唔明點解要咁harsh

我覺得佢似身體有事多過食到咁

得啖笑

佢身體似有毛病
離不開 留不低

許誔鏗肥d定係姜肥d?
lorbat 發表於 2023-9-19 01:52

佢啲衣著風格都同許廷鏗越來越似

佢明顯荷爾蒙失調, 壓力肥, 再加佢本身肥底, D淋巴脹晒
許廷鏗係肥, 但佢係肥肉果種

CM除咗多高材生,仲有好多醫科生

CM除咗多高材生,仲有好多醫科生
losyes 發表於 2023-9-20 23:35

勁過醫生,臨床心理學家tim。
就甘睇相已經知道壓力爆煲,淋巴,荷爾蒙有事

但點解佢地會強調同食野冇咩關係? 食野好醜咩?

这种应该是身体出现问题
L5588

仲減唔到肥???九個月時間喎
Aga,Fiona Fung fan

其實姜真係好應該睇下醫生
再係咁肥落去 會出事

勁過醫生,臨床心理學家tim。
就甘睇相已經知道壓力爆煲,淋巴,荷爾蒙有事

但點解佢地會強調同 ...
hkbaby 發表於 2023-9-21 13:37
如果提到食野,會引發負評㗎eg話佢自律能力不夠,去好好管理體重etc

如果提到食野,會引發負評㗎eg話佢自律能力不夠,去好好管理體重etc
vic01cm 發表於 2023-9-25 18:13

佢果次上台掃完,佢係吾係自律GE 人 ,大家自有分曉LA