返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2023/09/30

903 專業推介@2023/09/30
RK  LW Songs      Singers
01  06  Little Magic    炎明熹
02  05  收到收到     馮允謙
03  08  流離者的海    林家謙
04  16  愉快動物病    Serrini
05  07  仍然是那個少年  陳健安
06  ne  開始就有可能   YE AHS
07  11  不如散步     RubberBand
08  13  失約巴黎     魏浚笙
09  02  濤        姜濤
10  03  浮床       Dear Jane
11  ne  不眠遊戲     張蔓姿
12  ne  SiS         XiX
13  18  日常事故劇場   陳柏宇
14  10  Fever       李駿傑
15  ne  枱底隧道     ERROR
16  ne  Dear Myself    尹光
17  ne  仍在       陳卓賢
18  ne  Special One    AGA feat. 陳奕迅
19  09  成婚破浪     謝安琪
20  12  正義病患者    The Hertz

RTHK中文歌曲龍虎榜@2023/09/30
RK  LW Songs       Singers
01  04  收到收到      馮允謙
02  11  專注        陳曉東
03  10  心甘情願      梁樂童
04  09  行動代號 0901    顧定軒
05  01  抽         張天賦
06  05  想見便遇見     郭富城
07  07  日常事故劇場    陳柏宇
08  03  四方帽之約     Lolly Talk
09  06  明天地圖      糖妹
10  08  星戰        古巨基 feat. New Generation
11  14  idk          甄濟如
12  15  浮床        Dear Jane
13  02  最佳女團友     Beanies
14  ne  甩身        區子琳 feat. CotaBoii
15  18  Special One    AGA feat. 陳奕迅
16  19  一了百了      泳兒
17  ne  如果我是超人    陳宗澤
18  20  仍在        陳卓賢
19  12  如剩下一個     陳天翱
20  17  說好了       安俊豪

新城勁爆本地榜@2023/09/30
RK  LW Songs      Singers
01  14  說好了      安俊豪
02  06  fOol##      Marf邱彥筒
03  18  關我蛋治     Kiri T
04  09  bye-bye     小塵埃
05  16  最佳女團友    Beanies
06  07  微時       許廷鏗
07  08  與我無關     MC張天賦
08  20  以為只是沒送花  193
09  11  瀟灑       鄧小巧
10  12  哀傷的作者    黃妍
11  13  青年危機     陳蕾
12  ne  下一個暑假    鍾柔美
13  15  一了百了     泳兒
14  19  SiS          XiX
15  17  收到收到     馮允謙
16  ne  專注       陳曉東
17  ne  行動代號0901       顧定軒
18  ne  日常事故劇場   陳柏宇
19  ne  浮床       Dear Jane
20  ne  票房毒藥     Nowhere Boys

勁歌金榜@2023/09/30
RK  LW Songs       Singers
01  02  企好        Gin Lee李幸倪
02  03  y2k 還襯我麼?    Yumi鍾柔美
03  05  哀傷的作者     黃妍
04  04  這個姿態      Chantel姚焯菲
05  08  收到收到      馮允謙
06  07  無意識愛人     Sophia雅荍
07  06  令人期待的下集預告 陳柏宇
08  10  微時        許廷鏗
09  ne  Special One        AGA江海迦 feat. 陳奕迅
10  15  一了百了      泳兒
11  14  威嚴背後      王馨平
12  16  瀟灑        鄧小巧
13  17  無以名狀的痛    Cloud雲浩影
14  11  報復式浪漫     艾妮
15  12  抽         MC張天賦
16  20  好感的定義     蔡愷穎
17  18  tbh         甄濟如
18  19  把稿當歌      區永權
19  ne  專注        陳曉東
20  ne  重頭感覺      瑪姬

Chill Club 推介榜@2023/10/01
RK  LW Songs         Singers
01  04  擁抱後的歌      陳卓賢
02  07  Special One     AGA feat. 陳奕迅
03  05  微時         許廷鏗
04  09  以為只是沒送花    193
05  10  High On You      Charming Way feat. ChatGPT
06  08  不如散步       RubberBand
07  ne  成婚破浪       謝安琪
08  06  路仍長        雷同二友
09  02  收到收到       馮允謙
10  ne  關我蛋治       Kiri T
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

CC 自己人 again
露營腸仲未冠
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

我可以大膽預測CC本月其餘四首冠軍歌會份屬雷同二友, RB, JF同AGA/Eason; 另外下週新上榜歌方面亦會有鏡歌以一換一。

露營腸仲未冠
mt666 發表於 2023-10-1 22:29

完場啦嘛

903大戰連場,其他台都仲好悠閑
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

露營腸仲未冠

催眠曲都有得冠
其他人都唔洗玩拉
MmM

露營腸仲未冠

5個榜之中最差 簡直不值一提
快d 冠埋阿俊啦  睇過睇過

露營腸仲未冠

有人話le 個台好過其他台好多ga

我可以大膽預測CC本月其餘四首冠軍歌會份屬雷同二友, RB, JF同AGA/Eason; 另外下週新上榜歌方面亦會有鏡歌 ...
EricC2021 發表於 2023-10-1 22:34

而家啲歌上4個星期就bye,雷同拍咗,其他唔知。收到第二死啦
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

hkbaby 發表於 2023-10-1 23:06

2021年呢句說話係啱嘅
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

露營腸仲未冠
2023-2024年度 = 第10週開始, CC 真係幾恐怖. 自己人冠左 COLLAR, AL (x2), Marf, MIRROR (x2), Fatboy, KT, Jer, Edan, Ian (11 out of 31 weeks = 35%). 如果第1週計起, 更恐怖 (16 out of 40 = 40%). 遲 d 要上 & 冠 Speak Love 吧?

最後一朵花 計 2022-2023年度, 寧靜海 被 banned 左, 無尾熊 #2, 當 AL 已經冠左兩次, KT Jer Edan 各一次, 都預左會冠 Ian. 不過冠 仍在 好過冠 擁抱後的歌 吧?

JSG 自己人冠 (第1週計起) = 13/39 = 33.33%

2023-2024年度 = 第10週開始, CC 真係幾恐怖. 自己人冠左 COLLAR, AL (x2), Marf, MIRROR (x2), Fatboy, KT ...
boy4dudes 發表於 2023-10-1 23:47

原來膊頭有花副隊長生生咁多年得半首
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

CM會員共和榜2023年度我最喜愛的歌曲第三季季選現正歡迎各位投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=23671

樹一係唔冠一係一個月冠兩首?
click here

2023-2024年度 = 第10週開始, CC 真係幾恐怖. 自己人冠左 COLLAR, AL (x2), Marf, MIRROR (x2), Fatboy, KT ...
boy4dudes 發表於 2023-10-1 23:47

一換咗個 tbb 過擋導演就差咗好多
以前好多獨立歌手都有冠
而家要一線獨立先有
再加上以前洗榜洗得快
而家冷門歌回落後又唔冠唔知做乜

《偷東西的女孩》
曲:徐浩
詞:林若寧
編:徐浩/黃兆銘
監:徐浩

失蹤人口突然返嚟唱徐浩/黃兆銘大歌

一日最衰都係tbb啲內鬼滲透搞到污煙漳氣
如果唔係一定可以做到The Best Chart in Hong Kong

《偷東西的女孩》

失蹤人口突然返嚟唱徐浩/黃兆銘大歌{: ...
liwaynejason 發表於 2023-10-2 00:43

幸兒棄歌

《偷東西的女孩》

liwaynejason 發表於 2023-10-2 00:43
個 vibe = 一手造成 2.0

幸兒棄歌
梨胃言 發表於 2023-10-2 00:53
<<<<<<企街

今期冠首連903都唔冠嘅歌又真係令人搲晒頭。

一換咗個 tbb 過擋導演就差咗好多
以前好多獨立歌手都有冠
而家要一線獨立先有
再加上以前洗榜洗得快
而 ...
hissorhk 發表於 2023-10-2 00:33

一方面排榜作風的確係離譜咗, 但另一方面多咗邀請唔同嘅非本地單位拍SP就仍然值得肯定。

今期冠首連903都唔冠嘅歌又真係令人搲晒頭。
EricC2021 發表於 2/10/2023 01:03
如果冠完唔影響男歌手賽果你估903 會唔冠?

唔好玩啦

《偷東西的女孩》

原來企街已經唔算普通
呢首聽一段就聽到打晒喊路無再聽落去
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

一方面排榜作風的確係離譜咗, 但另一方面多咗邀請唔同嘅非本地單位拍SP就仍然值得肯定。 ...
EricC2021 發表於 2023-10-2 01:06

5湖4海
搵人方面當然唔一樣,但宣傳有限呢點個導演係跟足以前
21 傾城

《偷東西的女孩》

呢首歌同之前首 I'm Sorry 都係同一個概念
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

嗰啲係人定鬼定pr自己諗啦

回復 15# liwaynejason

低質版偷情的禮儀

原來企街已經唔算普通
呢首聽一段就聽到打晒喊路無再聽落去
ricnature 發表於 2023-10-2 01:08

咁你聽嗰陣比較夜都有影響嘅

樹一係唔冠一係一個月冠兩首?
gcgoobi 發表於 2023-10-2 00:20

都話肯定係假象!不如散步才是真命天子!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

酷愛903 發表於 2023-10-2 10:37

你今週開始時又話Kay冠無十大
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

如果唔係一定可以做到The Best Chart in Hon ...
米色蘇 發表於 2023-10-2 00:51

所有野都係人地影響  
但最重量級果件元老都係人地果邊過來ga wo

嗰啲係人定鬼定pr自己諗啦
kenneth 發表於 2023-10-2 04:58

可能人地係真心

CM會員共和榜2023年度我最喜愛的歌曲第三季季選現正歡迎各位投票
ed8671ed 發表於 2023-10-2 00:06

召集所有識音樂又有taste嘅會員全投Again!
在這畢生不滅 無極的狀態

如果唔係一定可以做到The Best Chart in Hon ...
米色蘇 發表於 2023-10-2 00:51

花姐:笑而不語

召集所有識音樂又有taste嘅會員全投Aga  !
losyes 發表於 2023-10-2 11:36

希望有人代我投CTT

酷愛903 發表於 2/10/2023 10:37
你可唔可以擘大你隻死人眼望清楚人地想講乜

好SEVEN 呀CHING

希望有人代我投CTT
on07111 發表於 2023-10-2 13:05

是否喜歡剛剛結識 迪
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

所有野都係人地影響  
但最重量級果件元老都係人地果邊過來ga wo
...
hkbaby 發表於 2023-10-2 11:13

上一手搞得好好睇睇,一轉手就出事喎
click here

炎b

炎b
樂壇小天后 發表於 2023-10-2 13:43

鹽光四射
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

本帖隱藏的內容需要積分高於 288 才可瀏覽
如果日日訪問都播 Little Magic 真係有機會上得返喎

睇到播咗焰,睇唔到播咗咩積
而家啲人好fun
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

睇唔透今個星期究竟冠邊首

其實最好就冠YE AHS 嘅

希望MC年尾會有一首真係大熱嘅歌
如果唔係 男金無望就基本
分分鐘今年世一都無十大
連上台唱歌機會都無

分分鐘今年世一都無十大
連上台唱歌機會都無 ...
ahshunlee 發表於 2023-10-2 14:20

有無諗過就係首首都想做大熱嘅歌(in terms of Warner, Hitrate)
先令佢爆發唔到
21 傾城

分分鐘今年世一都無十大
連上台唱歌機會都無 ...
ahshunlee 發表於 2023-10-2 14:20

佢過左新人紅利年仲想點大熱 同今年有咩歌真係去到大熱

有無諗過就係首首都想做大熱嘅歌(in terms of Warner, Hitrate)先令佢爆發唔到 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-10-2 14:23

其實抽同與我無關今年嚟講算hit
就算最唔hit嘅第二人格都hit過哂JF -O-O 陳伯最hit嗰首

其實抽同與我無關今年嚟講算hit
就算最唔hit嘅第二人格都hit過哂JF -O-O 陳伯最hit嗰首 ...
梨胃言 發表於 2023-10-2 14:33

咪就係
啲人對MC 要求特別苛刻
連派多一兩首歌呢啲做歌手基本工作都夠膽死講成食相難睇
同時其他男歌手今年搵首稍為多人識嘅都404 not found
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你