返回列表 發帖
凡星, 神明, 螢光

一日三首仙女無限播, 仙女一向受903支持
Willjohnson 發表於 2023-10-6 16:47

首歌叫光...
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

Blue Monkey - Anson Kong
boy4dudes 發表於 2023-10-6 14:10

好chill, 等出Ianson合唱版~
我賢下首唔同曲風歌可以係呢啲嗎
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

凡星, 神明, 螢光

一日三首仙女無限播, 仙女一向受903支持
Willjohnson 發表於 2023-10-6 16:47

有誰共鳴係個嘉賓揀歌 第一日知?
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

其實今年真係好聽歌應該無十首
十大最後一個位應該又係笑住喊d fd  ...
tamabaron 發表於 2023-10-6 17:03

好聽嘅903不喜歡
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

gchi re光B

炎b好似搵到自己歌路

回復 500# tamabaron

以往好多人話10大冇首識, 但其實有聽電台聽聽下又幾好聽, 但今年有聽聽極都唔係好上到腦, 感覺D歌唔夠HIT 但又要谷上去甘
I love Canton pop music

炎b好似搵到自己歌路
kitlong1019 發表於 2023-10-6 19:48

同意,幾搶耳下,編監亦有功勞
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

本集由李茵彤Desta(@desta_l_e_e)推介歌單,播放的MV包括AGA江海迦<Count to Ten>、區永權<把稿當歌>、陳曉東<專注>、九澤CP<愛在你身邊>;鄭欣宜<先哭為敬>、<女神>。

係咪想表演舊plug趕走新plug

另外

戴祖儀、李靖筠、陳明憙齊集,分享好音樂。三位女歌手都有作曲填詞的經驗,靖筠卻笑言「你把我灌醉」五字是其寫歌秘技;明憙提到新歌<17秒>的創作靈感與吸引力法則有關。三人跟現場樂隊合作非常愉快,Jam唱多首好歌。除了各自的新作,她們亦分別搭配合唱,演繹英文、日文歌甚有火花,將粵語歌<限期>與普通話版本的<夢一場>一曲兩唱,更是驚喜。此外,主持潘靜文首次在節目獨唱,帶來<一手造成>。

大國出品再現J音樂?

本集由李茵彤Desta(@desta_l_e_e)推介歌單,播放的MV包括AGA江海迦、區永權、陳曉東、九澤CP;鄭欣宜、。

...
FT528 發表於 2023-10-6 21:26

巨和解
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

回復 512# FT528

呢個節目成日Cover大國…
Life was a willow and it bent right to your wind.

boy4dudes 發表於 2023-10-6 20:00

點解一首講享受嘅歌被唱到咁辛苦嘅?
我生一定受好多苦

收到收到十大?

boy4dudes 發表於 2023-10-6 20:00

大國唔俾時間依首歌由夏天開始蘊釀
根本有私怨

收到收到十大?
Kfmusic 發表於 2023-10-6 23:46

寰亞想好似欣直咁捧殺JF?
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

暑假要谷開show嗰班,鬼得閒理佢
可憐AK
MmM

根本有私怨

想好似欣直咁捧殺JF? ...
LushKillYourMus 發表於 2023-10-6 23:49

笑死 JF點會捧殺 佢又冇出Glitterfalls Pt.2/恐懼乜乜
大把人覺得佢值 攞多首十大有幾過份
佢又唔會雙料 就算明年即刻再開show都會照有人睇 你估四十連天后咩
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

.
MmM

笑死 JF點會捧殺 佢又冇出Glitterfalls Pt.2/恐懼乜乜
佢又唔會雙料  ...
JasOh103 發表於 2023-10-6 23:57

Yup, JF is much more talented than Joyce. A much more likeable person too

根本有私怨

寰亞想好似欣直咁捧殺JF? ...
LushKillYourMus 發表於 2023-10-6 23:49

生生封咗咪10幾日係有啲影響
在這畢生不滅 無極的狀態

佢又唔會雙料  ...
JasOh103 發表於 2023-10-6 23:57

當下似欣直出豐肥嗰陣,以為係要放慢腳步,點知最後仍要搶

只望JF年尾嗰首有番多啲自己
21 傾城

《房屋供應問題》

曲 moon tang, Enoch Cheng
詞 黃偉文
編 Jason Gelchen, Robbie Say
監 Enoch Cheng, Nic Cheung, moon tang
在這畢生不滅 無極的狀態

最新男團match
Carson 同maico
再將我相信的如煙火般綻放

生生封咗咪10幾日係有啲影響
losyes 發表於 2023-10-7 00:15

一邊封咪一邊錄好幾廿首歌
即使vocal強差人意一樣照出街0難度

《房屋供應問題》

詞 黃偉文
監 Enoch Chen ...
losyes 發表於 2023-10-7 00:47

光頭填, 又想搶獎

《房屋供應問題》

詞 黃偉文
監 Enoch Chen ...
losyes 發表於 2023-10-7 00:47

份詞似為食糊而作,同埋只有歌手是年輕的
21 傾城

咩空手而來空手而去
感情寄生蟲

難聽到癲
kwanie 發表於 2023-10-5 19:29

19年播放率最高係alfred,最後仲要調到銅獎。軒生連出席拿獎都無。好似係送中嗰年唔知做錯咩搞到要閉關一段日子,

酷愛903 發表於 2023-10-6 20:32

搵到 大台不了

收到收到十大?
Kfmusic 發表於 2023-10-6 23:46
下星期冠硬,冇可能再磨,唔知幾多ap
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

19年播放率最高係alfred,最後仲要調到銅獎。軒生連出席拿獎都無。好似係送中嗰年唔知做錯咩搞到要閉關 ...
schoe 發表於 2023-10-7 03:33

alfred值得拎多幾次金

酷愛903 發表於 2023-10-6 20:32

認真 愛爆近期作品好左好多 leung 味小左(除劇歌)

成日話cctvb 唔聽 返去繼續聽12噪音

成日話cctvb 唔聽 返去繼續聽12噪音 ...
tamabaron 發表於 2023-10-7 09:06

重有好多其他選擇嘅 有好作品就聽
垃圾就唔聽 so it is

光B index = 3

Kay ban左
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

成日話cctvb 唔聽 返去繼續聽12噪音 ...
tamabaron 發表於 2023-10-7 09:06

哲圖詠珊嘅品味
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

903 專業推介@2023/10/07
RK  LW Songs      Singers
01  07  不如散步     RubberBand
02  03  流離者的海    林家謙
03  04  愉快動物病    Serrini
04  19  成婚破浪     謝安琪
05  06  開始就有可能   YE AHS
06  05  仍然是那個少年  陳健安
07  ne  票房毒藥     Nowhere Boys
08  09  濤        姜濤
09  ne  神的不在場證明  陳蕾
10  11  不眠遊戲     張蔓姿
11  08  失約巴黎     魏浚笙
12  02  收到收到     馮允謙
13  ne  I just wanna sleep  before the night ends / 張蔓莎
14  20  正義病患者    The Hertz
15  10  浮床       Dear Jane
16  17  仍在       陳卓賢
17  15  枱底隧道     ERROR
18  18  Special One     AGA feat. 陳奕迅
19  ne  look into my eyes Nancy Kwai
20  ne  活得太認真了吧  Kowloon K

OUT :
LW Songs      Singers
01  Little Magic    炎明熹
12  SiS         XiX
13  日常事故劇場   陳柏宇
14  Fever       李駿傑
16  Dear Myself    尹光

本週共 5 首新上榜歌

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第19週冠軍歌
至少做一件離譜的事 - Kiri T

Kay ban左
我等我在 發表於 2023-10-7 09:36

可以轉plug毋忘或lost and found
谷下套戲都好

ot 聽日4拍4銅鑼灣謝票場有黃宗澤+張繼聰 ,請即購票
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

可以轉plug毋忘或lost and found  
谷下套戲都好

ot 聽日4拍4銅鑼灣謝票場有黃宗澤+張繼聰 ,請 ...
myrichardac 發表於 2023-10-7 10:48

電影歌唔會上到榜
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Little Magic 88?

kwanie 發表於 2023-10-7 11:11

俾我見到你愛的表現
21 傾城

陳伯+
error out
好似有feel

kwanie 發表於 2023-10-7 11:11

課金後 除咗叱咤樂壇每天播外 其他節目又唔播 就咁死咗

荃力支持炎女銅
DM多仔多到覆唔哂

俾我見到你愛的表現
LushKillYourMus 發表於 2023-10-7 11:15

係咪同某著名黃妍fans咁 表面反 實際愛
不知所謂

陳伯+
error out
好似有feel
steph 發表於 7/10/2023 11:16
SAFE!
俾我見到你愛的表現
LushKillYourMus 發表於 7/10/2023 11:15
燈一燈先啦
如果真係有十大真係完全唔會有意欲睇叱咤架啦

迪迪走勢好hea

CM至尊歌 Special one 兩周都徘徊低位

Tvb 要學下點樣課金

幸兒係咪要4+4

SAFE!燈一燈先啦
如果真係有十大真係完全唔會有意欲睇叱咤架啦
kwanie 發表於 2023-10-7 11:25

報榜前2次
上星期又咁加法
好蠱惑
但係上面堆歌又唔似會out
幸兒係咪要4+4
梨胃言 發表於 2023-10-7 11:27