返回列表 發帖

Blue Monkey - Anson Kong

單選投票, 共有 70 人參與投票
48.57% (34)
2.86% (2)
10.00% (7)
1.43% (1)
37.14% (26)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 06/10/2023

曲:Ian 陳卓賢
詞:Oscar
編:葉澍暉
監:徐浩

一千噸瘴氣薰天
辛苦得壓碎雙肩
幾多位自怨自憐
請拉起最厚窗簾

就 翻滾一周 挑弄世人
跣過去 讓笑片開演
轉個眼界 叫快樂自燃
可以瘋 可以癲
如藍猴脫繮 敲破目前
講玩 各有路線

應該怎麼好
哪裏有訊號
我大概不會回答
根本不知道
哪裏有去路
卻沒法停下腳步
還有很長路
不要 怕奇怪 怕污糟
頑童越放肆 越自豪

不想困惱困一世
不恭都總要玩世
假使腦裏太封閉
段段日子會浪費
好好的問個問題
怎玩至會更加曳
玩得起哪怕失禮

好的醜的 真的假的 你有你計
不要問我
唯求遊玩快樂 不驚搞錯
來回唱 來回跳 我迷上我的歌
你愛的 就來迎合我

應該怎麼選
哪個勝與負
我沒有心計預算
根本不知道
我有我志願
冇耐性沉着判斷
而卻很情願
跟每個朋友 再兜圈
頑童望世界 是樂園

不想困惱困一世
不恭都總要玩世
假使腦裏太封閉
段段日子會浪費
好好的問個問題
怎玩至會更加曳
玩得起哪怕失禮

舊日也許太繃緊 有種不甘
全然蠶食信心 夜空天暗地暗
不懂作樂 未知快感
就是原因(換氣氛)

不想困惱困一世
不恭都總要玩世
假使腦裏太封閉
段段日子會浪費
好好的問個問題
怎玩至會更加曳
玩得起哪怕失禮

把死鬥當作消遣
打機都需要實戰
把苦澀當作餐點
大大啖轟似盛宴
幾多位自怨自憐
請跟我脫去鎖鏈
請拉起最厚窗簾

開心我要更加曳
開心可以更失禮
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

Approaching 3M views in less than 2 days, 隻 Keep Rollin' has 5.5M views 今年生粉多錢左? AK 多左 overseas fans? AK 自己有 invest?

AL 隻 ON only has 1.8M views in 3 days

當然有啲位唱嘅力度依然不夠
但naughty boy嘅氣氛唔錯
營銷方法正確嘅應該有好成績,只係依家都錯左好幾個月
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

一般

想像到Ian唱呢首歌
MmM

成首歌都好flat
利申:唔係鏡粉

Approaching 3M views in less than 2 days, 隻 Keep Rollin' has 5.5M views  今年生粉多錢左? AK 多左 ov ...
boy4dudes 發表於 2023-10-8 15:24

可能呢首有hellos幫手?
乾一罐冰汽水

可能呢首有hellos幫手?
kio0909 發表於 2023-10-8 19:14
應該係啦, 可能快有 10M views. Hellos 少說話多做事

不如剪返rebound個mv落去仲好
Team ak始終人多好辦事
在這畢生不滅 無極的狀態

唔知曳咗喺邊 MV唔夠sexualised AK都好似對啲女無興趣咁 曲又單調
69h 發表於 2023-10-8 16:00

呢個真,咁多條女係個MV度但係完全零chemistry   生生係咪同d女有language barrier 所以唔過電

呢個真,咁多條女係個MV度但係完全零chemistry   生生係咪同d女有language barrier 所以唔過電{:1_11 ...
ycadrian 發表於 2023-10-8 22:51

我生最鍾意就係伊人。佢哋好matched

唔知曳咗喺邊 MV唔夠sexualised AK都好似對啲女無興趣咁 曲又單調

好心不在焉 緊緊張張咁

感覺到喉唔到肺

應該係啦, 可能快有 10M views. Hellos 少說話多做事
boy4dudes 發表於 2023-10-8 19:44

估谷到10M views果陣就會開始有人討論: 點解呢首咁多views既歌坊間無咩人討論

Approaching 3M views in less than 2 days, 隻 Keep Rollin' has 5.5M views  今年生粉多錢左? AK 多左 ov ...
boy4dudes 發表於 2023-10-8 15:24

想知點解 KEEP ROLLING OFFICAL MV 有5.5M VIEW,但歌詞版個VIDEO 只有 701VIEW?
同一首歌,但2個VIDEOS VIEW 數相差接近 8000倍?

想知點解 KEEP ROLLING OFFICAL MV 有5.5M VIEW,但歌詞版個VIDEO 只有 701VIEW?
同一首歌,但2個VIDEO ...
hkbaby 發表於 2023-10-9 01:48
IDK, 不過得 701 views 個 "歌詞版" video 係 fanmade, 個 official audio video 有 48K views (link below).

https://www.youtube.com/watch?v=BL8N13U_IFU

IDK, 不過得 701 views 個 "歌詞版" video 係 fanmade, 個 official audio video 有 48K views (link below ...
boy4dudes 發表於 2023-10-9 16:24

但5.5M VS 48K ,都差成100倍以上,點解甘奇怪GE?
明明甘高人氣,又人氣天團,冇理由甘少VIEW GA WO

鍾意首歌 但唔鐘意MV 好想聽Ian唱翻 一定會好有feel  原本想比3fun 但Ian作曲 就加多2fun = 5fun

幾chill好聽靚仔

支持我賢嘅作品~支持Ianson 因為呢個組合忍唔住會聽多幾次
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

成首歌讀出黎
【This is MC】澳門見

4/5台聯ban?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見