返回列表 發帖

[Dec/2023-Jan/2024] 張學友60+巡迴演唱會 香港

《張學友60+巡迴演唱會 香港》
日期:2023年12月10-11、13-14、16-17、19-20、22-23、25-26、28-29、31日及2024年1月1、3-4、6-7、9-10、12-13日 (共24場)
時間:8:15pm (2023年12月31日開場時間為8:00pm)
地點:紅磡香港體育館
票價:HK$1280 / $980 / $580

Citi信用卡優先訂票
優先訂票日期:2023年10月24日至25日
優先訂票渠道:31288288 / www.hkticketing.com

FWD MAX平台專享
10月25日11am起換購演唱會門票

Source: 記者會
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

希望搶到霏有得係現場聽友兒唱衰八字神曲

但點解美球唔一炮過賣哂咁多場,又諗住分幾次每次加兩場虐待大家呀

經典之旅,1/2世紀,光年巡演,個幾次都係紅館20場起步咖,今次感保守

現在山頂都要580起步喇

經典之旅,1/2世紀,光年巡演,個幾次都係紅館20場起步咖,今次感保守
乐坛风云 發表於 2023-10-17 14:19

今次巡迴其他地方剩係開五六日
香港場開2休1已經算多左啦
可能學友開始覺得體能無之前咁好

今次巡迴其他地方剩係開五六日
香港場開2休1已經算多左啦
可能學友開始覺得體能無之前咁好 ...
KLY 發表於 2023-10-17 15:19

今次巡演場數比以前多佐吖,基本上每一站都係之前的double

跨年留畀Twins?
Life was a willow and it bent right to your wind.

跨年留畀Twins?
babyshark 發表於 2023-10-17 15:56

之前傳話18場,應該會再加

李幸倪準備!

d飛貴到咁
呢隻老野食相都幾難睇

27/10 公售

d飛貴到咁
呢隻老野食相都幾難睇
zxc 發表於 2023-10-17 17:38

但係大陸賣貴一個double
上面啲人應該會衝晒落嚟睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

但係大陸賣貴一個double
上面啲人應該會衝晒落嚟睇
JayantL 發表於 2023-10-17 17:52

上次經典之旅已經係70%大陸的觀眾

演出半小時前頭暈 張學友唱到一半「跌坐舞台」

見字k ho
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

睇黎以後山頂位都要580起跳

不過我覺得都會好多內地人落黎睇

演出半小時前頭暈 張學友唱到一半「跌坐舞台」
見字k ho
b01091018 發表於 2023-10-17 19:14

而家空氣質素咁差
連後生都成日暈, 學友哥開咁多場都唔知頂唔頂得順
幸倪係後台ready頂上

no thanks. 睇香港人樂隊rubberband 香港人許廷鏗

今次座位表一出會唔會又一片黑???

3 定4面台

3 定4面台
hdfb 發表於 2023-10-18 06:54

應該係3,之前巡迴好似都係3面

睇張海報,英皇娛樂都有份主辦,英皇娛樂居然寫在環球的前面

會唔會加到跨年?
後人類準備要做嘉賓了嗎?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

回復 21# 乐坛风云

方便英皇三姐去做嘉賓 一個人牽掛時牽掛
Life was a willow and it bent right to your wind.

睇張海報,英皇娛樂都有份主辦,英皇娛樂居然寫在環球的前面
乐坛风云 發表於 2023-10-18 08:22
蛋記,球記加埋FWD/ 大國, 會唔會呢三間公司都派人做嘉賓呢??

歌單應該唔會有太大的變化,應該22:45左右可以結束,比上次經典之旅短佐半個鐘

蛋記,球記加埋FWD/ 大國, 會唔會呢三間公司都派人做嘉賓呢??
vic01cm 發表於 2023-10-18 13:09

講咗無嘉賓, 友兒話唔想搞笑擔當煎煎上去講噴嘢打亂演出節奏

之前傳話18場,應該會再加
KLY 發表於 2023-10-17 16:54

應該會啦
佢呢個級數攞呢個期冇理由唔跨年

應該會啦
佢呢個級數攞呢個期冇理由唔跨年
Jacz 發表於 2023-10-18 19:06

佢上次有31號場但都係開20:15冇倒數
「微笑之中 接受還未有 答案。」

misterben111 發表於 2023-10-18 22:40

錯,上次31號係開19:30,我有睇個場,睇完足夠時間翻羅湖

no thanks. 睇香港人樂隊rubberband 香港人許廷鏗
schoe 發表於 2023-10-18 00:41

講得好

錯,上次31號係開19:30,我有睇個場,睇完足夠時間翻羅湖
乐坛风云 發表於 2023-10-19 08:08

平安夜都開早收早

乐坛风云 發表於 2023-10-19 08:08

咦係喎 我淨係記得佢冇倒數添
「微笑之中 接受還未有 答案。」

主辦機構港威發展有限公司經與康樂及文化事務署商議後決定,《張學友60+巡迴演唱會 香港站》將不會安排於售票處及自助售票機售票,只設網上、流動應用程式及電話購票,並會實施「延後取票」方案。已從上述途徑購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡/扣賬卡到城市售票網售票處或自助售票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。

售票詳情如下:
《張學友60+巡迴演唱會 香港站》
香港體育館(紅館)
13-14, 16-17, 19-20, 22-23, 25-26/12/2023
$1,280, $980, $580

共10場,約23 100張門票於2023年10月27日(星期五)上午10時起於城市售票網公開發售。

顧客可同時透過以下途徑購票:

城市售票網網頁:www.urbtix.hk
流動應用程式URBTIX(Android、HarmonyOS及iPhone/iPad版)
電話購票:3166 1288(每日上午10時至晚上8時,包括公眾假期)
每人每次限購最多2張門票。

主辦機構港威發展有限公司經與康樂及文化事務署商議後決定,《張學友60+巡迴演唱會 香港站》將不會安排於售 ...
KLY 發表於 2023-10-20 10:46

限購2張,好犀利

misterben111 發表於 2023-10-18 22:40

唔係,係7:15,冇倒數
我記得係因為交通管制,所以佢提早開場,俾啲人睇完去倒數

不過我嘅意思唔係話佢係紅館倒數
我想講係攞咗聖誕,都一定會攞除夕同元旦

应该还要加
L5588

vic01cm 發表於 2023-10-18 13:09

一個人牽掛時牽掛!!
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

主題的海報可以換一下,唔使用記者會的截圖

優先訂票售罄佐,係咪可以宣佈加場,27一次性公售

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

學友的座位圖,比其他的三面台少佐一個段數的座位

搶580算

唔記得咗依家要先答啲九唔搭八電器問題,窒咗下再答完入去已經排成3萬幾

好易買
魂冇影啲歌真係好難聽

唔記得咗依家要先答啲九唔搭八電器問題,窒咗下再答完入去已經排成3萬幾 ...
阻住 發表於 2023-10-27 10:13

我10點前已經上左 Urbtix,但就淨係出到自動重試進入隊列,用另一個視窗再入番已經排 6 萬幾。但夾埋只有 23100 張霏可以買。
即係玩完
1021 時已經剩低 734 張霏

AC開始第一行

11:03售罄

希望真係前面加兩場,後面加兩場加兩場加兩場

希望真係前面加兩場,後面加兩場加兩場加兩場
阻住 發表於 2023-10-27 11:49

加咗

加咗
乐坛风云 發表於 2023-10-30 08:35

Where? When?