返回列表 發帖
希望留返女銅唱dum dum
on07111 發表於 2023-10-28 10:49

女銅唔係唔唱歌嫁咩?定係你想講女金?
反OT: May Ai 係 948 終於都要落榜,Aiiii 左好耐仲 Aiiii 緊

泳兒 一了百了 新城走勢 17>16>15>13>12>11>8>6

今wk 997冠肯定係瀟灑
熱烈恭賀豹哥首奪叱吒女金及最女!!

估新城勁爆女歌手:煎、泳、迪/火
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

九字歌係新城真係2週玩完
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

女銅唔係唔唱歌嫁咩?定係你想講女金?
反OT: May Ai 係 948 終於都要落榜,Aiiii 左好耐仲 Aiiii 緊 ...
FY5856 發表於 2023-10-28 17:09

今年1冠都冇 希望俾個十大 佢首 一了百了。
聽聽下原來首歌幾特別,pop 通常last chorus 升key,

但呢首反而係降key 俾 美aiiii belting ,好少有。

我等我在 發表於 2023-10-28 17:20

應該會冠aiiiii , 果然係愛將

今日997個榜相對好過之前
無咁多垃圾歌
同埋多左d hit歌, e.g. MC, Ian, Mirror, 家謙...
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

施匡翹科完金上到榜,都無得去記者會,慘慘豬

「如果女歌手獎有3票我投1票畀Gigi、1票泳兒、1票自己。」from 煎煎
开花五千日

「如果女歌手獎有3票我投1票畀Gigi、1票泳兒、1票自己。」from 煎煎
xm1n9 發表於 2023-10-28 20:17

淨係投俾霉泳,唔投同公司實力唱將小巧
MmM

TONE MUSIC AWARDS 2023 完整得奬名單:

未來音樂選 香港音樂年度十大
第一位:《Sorry呢度係香港》 Billy Choi
第二位:《52赫茲》 KOLOR
第三位:《柴灣角街》 Tomfatki光頭幫 feat. EastCity, AKIKO, BillyChoi
第四位:《繼續繼續》 陳健安
第五位:《無雙》 ToNick、KOLOR
第六位:《末世情書》 The Hertz
第七位:《二泊三日》 N9
第八位:《在生》per se
第九位:《喺呢度大》PetPetShawn
第十位:《路仍長》 雷同二友

TONE Music x UNISON 聯頒大獎 - 香港音樂年度大獎:《52赫茲》KOLOR
UNISON年度之選:《安全距離》 Pandora

香港電子音樂 Electronic - 最佳年度單曲:《自然變態》王嘉儀
香港民謠音樂 Folk - 最佳年度單曲:《讓時間變慢》雷同二友
香港純音樂 Instrumental - 最佳年度單曲:《浮念》蘇道哲
香港金屬音樂 Metal - 最佳年度單曲:《啟示錄》逆流
香港流行音樂 Pop - 最佳年度單曲:《路仍長》雷同二友
香港搖滾音樂 Rock - 最佳年度單曲:《命之道》 The Hertz
香港都市音樂 Urban - 最佳年度單曲:《Think I’m In Love》kayan9896
WK06 1)自我反省 2)在最好的時間做最好的你 3)黑玻璃
2023 Awards 完滿結束!

TONE MUSIC AWARDS
第10位:路仍長
熱烈恭賀豹哥首奪叱吒女金及最女!!

估煎、迪、炎/JW

勁爆男女歌手tvb 點都攞到一個

若果張敬軒唔攞年度歌手 有機會煎攞
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

我等我在 發表於 2023-10-28 17:34

That’s flop ginlee deserves

若果張敬軒唔攞年度歌手 有機會煎攞
speedman 發表於 2023-10-28 21:49

勁爆播放指數歌曲 - 賽勒斯的愛 - 張敬軒
    勁爆年度歌手 - 張敬軒
    勁爆演繹大獎 - 張敬軒

有無人知道點解997今年唔buy陳蕾?

勁爆演繹大獎 -  ...
Willjohnson 發表於 2023-10-28 21:57

光B有無機會拎年度獎項?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

我等我在 發表於 2023-10-28 17:34

3 weeks, 17>16>2>X
Music Treasure Chart Week 07: 在最好的時間做最好的你 | Little Love | You're Gone

勁爆演繹大獎 -  ...
Willjohnson 發表於 2023-10-28 21:57

今年播放指數都係張軒三連霸㗎啦
Week 2
冠軍歌:許廷鏗 - 一場同學

勁歌金榜@2023/10/28
RK  LW  Songs       Singers
01  04  哀傷的作者     黃妍
02  02  Special One    AGA feat. 陳奕迅
03  05  登場        劉德華
04  06  13 歲的天堂    王灝兒
05  12  明天地圖      糖妹
06  07  一了百了      泳兒
07  08  專注        陳曉東
08  10  瀟灑        鄧小巧
09  11  SiS         XiX
10  14  你是我唯一的    周吉佩
11  RE  收到收到                 馮允謙
12  NE  Only For Me                 炎明熹
13  15  後人類的美麗與哀愁 Gin Lee
14  16  下一個暑假     鍾柔美
15  NE  月光光                         莫文蔚 feat. 李銖銜、MC Jin、張淇
16  17  情報        YUTA
17  19  深感榮幸      何晉樂
18  20  無窮盡       葉巧琳
19  09  Dear Myself    尹光 feat. Wan K.
20  NE  Why Are You Always Looking At Me   林君蓮

3NE+1RE

OUT

XX  01  這個姿態      姚焯菲
XX  03  微時        許廷鏗
XX  13  遲來的加冕     車婉婉
XX  18  一律建議分手    側田/Kerryta/余宗遙

評分人數

親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

02  02  Speci ...
LoveMirkay520 發表於 2023-10-28 23:52

RE jf
想五台冠?
MmM

02  02  Speci ...
LoveMirkay520 發表於 2023-10-28 23:52

小妍終於喺TVB開齋!

狗零衫班 fOoL## 講左新人獎拆唔拆未? 定係仍然 // Undecided // ? 今年1月1日傻煨已經做嘉賓唱過歌 {:5_13 ...
boy4dudes 發表於 2023-10-28 14:49

唔拆頒少6個獎慳好多時間,兩首歌6個單位亂up都20分鐘
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

903比Pandora攞,製造一d感動位好冇,唔係個頒獎禮好悶
mrshadowll 發表於 2023-10-28 07:36

一眾咸濕仔dj表示 lolly talk 有組金已夠感動
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

所以Alfred 無上cctvb?

本帖隱藏的內容需要積分高於 288 才可瀏覽
巧爬頭

今年估十大尾幾位嘅難度好似仲高

WZA111 發表於 2023-10-29 13:07

只記住你,房屋問題都叫緊糊
click here

喜歡Gin Lee : 4*
我們的總和

WZA111 發表於 2023-10-29 13:07

估9字歌
其實我認我怕

估9字歌
on07111 發表於 2023-10-29 13:32

支持Speak Love換走濤個十大

只記住你,房屋問題都叫緊糊
gcgoobi 發表於 2023-10-29 13:11

房屋用成30w 做宣傳,似係佢
开花五千日

RE jf
想五台冠?
MMM 發表於 2023-10-29 00:21

劇嗰邊傾得掂,音樂無理由傾唔掂
20HKPMSK 2024 Week 08
01 青春告別式、02 Why You、03 Little Love
21 浮誇  - To the Hearts

有無人知道點解997今年唔buy陳蕾?
EricC2021 發表於 2023-10-28 22:07

可能同華納有關

唔拆頒少6個獎慳好多時間,兩首歌6個單位亂up都20分鐘
gcgoobi 發表於 2023-10-29 00:32

最好連歌手進場環節也取消,改為用今年主題「漫遊歌之森林」拍一段短片做開場,跟住就頒獎。

劇嗰邊傾得掂,音樂無理由傾唔掂
LushKillYourMus 發表於 2023-10-29 14:04

劇?

劇?
K2022 發表於 2023-10-29 14:20

Tvb搵寰亞劇做台慶劇
啫係frd返喇
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

RB +3

Be right back 上得

女歌手AP有啲問題⋯

36        陳泳伽        XX        一手造成        XX        XX
38        陳凱詠        XX        一手造成        XX        XX
39        陳泳伽        XX        一手造成

十大得返一個位
房屋供應問題同練功淨係入到一首

牙泳molamola
开花五千日

今年1冠都冇 希望俾個十大 佢首 一了百了。
聽聽下原來首歌幾特別,pop 通常last chorus 升key,

...
hkbaby 發表於 2023-10-28 17:42

年頭小鹽首心之臀部先玩完降key

女歌手AP有啲問題⋯

36        陳泳伽        XX        一手造成        XX        XX
38        陳凱詠        XX        一手造成        XX        XX
39        陳泳伽        XX        一手造成 ...
K2022 發表於 2023-10-29 14:37

應該列番每周次數,而家check唔到有冇錯
click here

女歌手AP有啲問題⋯

36        陳泳伽        XX        一手造成        XX        XX
38        陳凱詠        XX        一手造成        XX        XX
39        陳泳伽        XX        一手造成 ...
K2022 發表於 2023-10-29 14:37

本帖隱藏的內容需要積分高於 299 才可瀏覽
不正常人類推介榜 2024 Week 9
1. 無能 為力 - 泳兒 2. 自我反省 - 黃明德 3. 六度相隔理論 - Lolly Talk

我想問下
已⋯⋯(3235)
愛情難以許可我們回到當初(1717)
3235 & 1717 係咩意思呢?
本週冠軍歌: 偷東西的女孩 - 許靖韻

唔駛谷欣直寰亞力谷 Jay Fung, TVB re: 收到收到, CC 今年暫時未有冠軍歌, 收到收到 有機會五台冠  

我想問下
已⋯⋯(3235)
愛情難以許可我們回到當初(1717)
3235 & 1717 係咩意思呢? ...
Our_Souvenir 發表於 2023-10-29 16:24
Not 100% sure, but for 3235, please refer to https://www.instagram.com/p/Ctas3c4vtcK/

From YT comments: 係故事入面兩位主角嘅年齡,32歲 (女) 與35歲 (男) & 17歲與17歲

Angel Number
1717: https://angelnumber.net/number1717/
3235: https://www.sunsigns.org/angel-number-3235-meaning/

Not 100% sure, but for 3235, please refer to

From YT comments: 係故事入面兩位主角嘅年齡,32歲 (女) ...
boy4dudes 發表於 2023-10-29 17:03

收到收到
因為搵左好耐都搵唔到
唔該晒
本週冠軍歌: 偷東西的女孩 - 許靖韻