返回列表 發帖
仲10連到 點算 好慘
Yoyoyocyndi 發表於 2023-12-24 00:49

啲fans咁龐大 坐鬆啲好
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

可以坐5個佢?定再小啲
hehe 發表於 2023-12-24 06:23

依家cut咗最側個兩個Section,調啲觀眾去後幾行既中間位

同埋現場有得訂boxset(2021 CD + in the round CD + 上年演唱會bluray),開價$1000

依家cut咗最側個兩個Section,調啲觀眾去後幾行既中間位

同埋現場有得訂boxset(2021 CD + in the round ...
阻住 發表於 2023-12-24 18:25

$1000買鏡仔黑膠唔好
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實張poster好唔得,唔知佢想表達d咩

連行數都跳埋lol
Row 1-19 $980
Row 20-26 $780
Row 33-38 $580

Row 33 6x-7x啲位應該對正catwalk台最尾

同埋現場有得訂boxset(2021 CD + in the round ...

真係好貴,越嚟越搶錢

連行數都跳埋lol
Row 1-19 $980
Row 20-26 $780
Row 33-38 $580

Row 33 6x-7x啲位應該對正catwalk台最尾 ...
阻住 發表於 2023-12-24 21:28

前兩日尾場貴飛仲買到第4行,今日已經賣到第19行
咁佢應該set過晒啲位

自許紀錄Boxset樣版現場預購開催
預購價$1,000
(原價$1,280)
/
Boxset包括:
*輕觸式著燈Art Print裝置(可USB-C)叉電
*夜光精美印刷包裝
*96頁日本頂級油墨及紙張印製相集
*【2021】專輯CD版一隻
-包括8首曲目
*【in the round】專輯CD版一隻
-包括10首曲目
*【in the round LIVE 2022】Blue-ray Disc兩隻
-包括35首現場收錄聲音影像
/
預計1月中發貨

20231224 Day 1 歌單

21:38 播……
21:44 開場
1. 青春頌
2. 重新長大
3. 面具
4. 殘忍 (短版)
5. 護航
6. 我的離開也是愛
Talking
7. 神奇之旅 (出廷伸台)
Talking
8. 荒廢之綠洲
9. 慌 (返主舞台)
Talking
10. 你在我在 (中間出延伸台)

CK出場 (播香港式聖誕)

—跳舞—
11. 四書五經六欲七竅
12. 又笨拙又自大的人,即刻消失
13. 賤
14. 體操 (出延伸台)
15. 假面具 (with WinWin) (放煙花)
———
Talking with WinWin

CK再出場

16. 國際孤獨等級 (Gareth.T cover)
17. 你可能未必不喜歡我
18. 定格 (出延伸台)
19. 末日 (王菀之cover) (with 陳慧敏) (返主舞台)
20. 最後一對北極熊 (with 陳慧敏)
21. 自動棄權 (符家浚cover) x 螞蟻
22. 我們與愛的距離 / 愛情是一種法國甜品 (林二汶cover) / 我們與愛的距離
Credit Talk
23. 無力感 (彈電結他)
Talking
24. 演員的自我修養 (出延伸台)

安可
25. 一場同學
26. 良心發現 (出延伸台)
Talking
27. 同連 (返主舞台)
28. 同途 (with 吳林峰) (中段出延伸台)
Talking with 吳林峰 (Boxset黑箱,講本相冊講到趕唔切倒數)
29. 佛系人生 (出延伸台)(放煙花)

00:08完場,播香港式聖誕

同埋新碟啱啱上咗各大音樂平台

個市集洗唔洗門票入場?

Thank you
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

仲有budget放煙花
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

回復 60# l00540

市集免費入場

回復  l00540

市集免費入場
sosomusic 發表於 2023-12-25 09:35

琴日去咗訂boxset 個市集得十檔八檔好少嘢睇 0鏗有出嚟開箱介紹Boxset
「微笑之中 接受還未有 答案。」

回復  l00540

市集免費入場
sosomusic 發表於 2023-12-25 09:35

Thank you, 訂左一盒~

睇片佢好似瘦左好多
有返條腰

20231225 Day 2歌單

20:42 播……
20:48 開場
1. 青春頌 (放煙花)
2. 重新長大
3. 面具
4. 殘忍 (短版)
5. 護航
6. 我的離開也是愛
Talking
7. 神奇之旅 (出廷伸台)
Talking
8. 荒廢之綠洲
9. 慌 (返主舞台)
Talking
10. 你在我在 (中間出延伸台)

CK出場 (播香港式聖誕)

—跳舞—
11. 四書五經六欲七竅
12. 又笨拙又自大的人,即刻消失
13. 賤
14. 體操 (出延伸台)
15. 假面具 (with WinWin)
———

CK再出場

16. 國際孤獨等級 (Gareth.T cover)
17. 你可能未必不喜歡我
18. 定格 (出延伸台)
19. 末日 (王菀之cover) (with 陳慧敏) (返主舞台)
20. 最後一對北極熊 (with 陳慧敏)
21. 自動棄權 (符家浚cover) x 螞蟻
22. 我們與愛的距離 / 愛情是一種法國甜品 (林二汶cover) / 我們與愛的距離 (尾段出延伸台)
Credit Talk (喊咗)
23. 無力感 (彈電結他)
Talking
24. 演員的自我修養 (出延伸台)

安可
25. 良心發現
Talking
26. 煽風點火
27. 一場同學 (with 藍奕邦)
Talking with 藍奕邦 (介紹boxset)
28. 同連 (出延伸台)
Talking
29. Happy Birthday to 美鏗呀媽
Talking
30. 佛系人生 (出延伸台selfie)(放煙花)

23:14完場,播香港式聖誕

咁佢應該set過晒啲位

自許紀錄Boxset樣版現場預購 ...
wing 發表於 2023-12-24 22:31

好彩係呢到睇到post,呢幾晚有野做冇出去睇 concert 但睇到post後特登搭 81 > W4 出去落訂,接近 8 點訂,計埋我應該有二百四十幾套訂左。

PS: 雖然最後都係遲晒大到,早知就搭後面架 11,唔上即到既 215X 啦,慢到嘔茄又晒錢

20231226 Day 3 歌單

20:36 開場
1. 青春頌 (with Marf & 芯駖)
2. OFF/ON (with Marf & 芯駖)
Talking with Marf & 芯駖
3. 重新長大
4. 面具 (2/3首)
5. 殘忍 (半首)
6. 護航
7. 我的離開也是愛
Talking
8. 神奇之旅 (出廷伸台)
Talking
9. 荒廢之綠洲 (返主舞台)
Talking
10. 慌
Talking
11. 你在我在 (中間出延伸台)

CK間場表演1 (播香港式聖誕)

—跳舞—
12. 四書五經六欲七竅 (2/3首)
13. 又笨拙又自大的人,即刻消失 (2/3首)
14. 賤 (2/3首)
15. 體操 (2/3首) (出延伸台)
16. 假面具 (with WinWin)
———

CK間場表演2

17. 國際孤獨等級 (Gareth.T cover) (半首)
18. 你可能未必不喜歡我
19. 定格 (出延伸台)
20. 末日 (王菀之cover) (with 陳慧敏) (返主舞台)
21. 最後一對北極熊 (with 陳慧敏)
22. 自動棄權 (符家浚cover) x 螞蟻
23. 我們與愛的距離 / 愛情是一種法國甜品 (林二汶cover) / 我們與愛的距離 (尾段出延伸台)
Credit Talk
24. 無力感 (彈電結他)
Talking
25. 演員的自我修養 (出延伸台selfie)

安可
26. 良心發現
27. 一場同學
28. 微時 (with 鄧小巧) (出延伸台,美鏗唱到哭能座)
Talking with 鄧小巧 (介紹boxset)
29. 同連
Talking
30. 佛系人生 (出延伸台selfie)(放煙花)

23:09 完場,播香港式聖誕

20231226 Day 3 歌單

20:36 開場
1. 青春頌 (with Marf & 芯駖)
2. OFF/ON (with Marf & 芯駖)
Talking wi ...
阻住 發表於 2023-12-26 23:10

說好的三場rundown都唔同呢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

說好的三場rundown都唔同呢
fifty1205 發表於 2023-12-27 00:22

第一日同途
第二日煽風點火
第三日微時
已經唔同咗
魂冇影啲歌真係好難聽

有去睇 確實唱得好聽 但冇停半分鐘聽一闋歌/我的志願 可惜左
不過佢仲拎左我手機自拍 補返數
個人覺得collar唔洗咁早出 觀眾未熱身

竟然唱咁少【2021】嘅歌
同埋比我想像中少好多免費仔 得二三十人左右

竟然唱咁少【2021】嘅歌
同埋比我想像中少好多免費仔 得二三十人左右 ...
tlam 發表於 2023-12-27 02:47

因為啲人請都唔去?…

因為啲人請都唔去?…
hehe 發表於 2023-12-27 05:28

霉到咁有啲慘

有去睇 確實唱得好聽 但冇停半分鐘聽一闋歌/我的志願 可惜左
不過佢仲拎左我手機自拍 補返數
個人覺得colla ...
Yoyoyocyndi 發表於 2023-12-27 01:48

呢兩首最想聽
反而無唱,唔知點解
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

完騷後受訪,Alfred表示有意開Part2,但不會再選戶外開騷,又透露為這個騷減了20磅,他稱:「上年掛住做老闆同食嘢,今年做番個歌手,咁就要對得住個舞台,對得住觀眾,唔想影相時大家見到我個雙下巴。」問到好友鄭欣宜未能擔任他的嘉賓會否感到遣撼?Alfred說:「唔會,唔係剩係得呢次,下次搵返個室內場同佢玩,我都期待佢快啲返舞台,可以同佢跳唱。」他又笑言要向欣宜下挑戰書:「佢同Anson Lo玩得多,都可以同我玩吓,希望下年可以同佢一齊跳唱。」
魂冇影啲歌真係好難聽

咁佢應該set過晒啲位

自許紀錄Boxset樣版現場預購 ...
wing 發表於 2023-12-24 22:31

咁樣先買1000  上面條友都叫貴?

霉到咁有啲慘
tlam 發表於 2023-12-27 12:34

其實佢簽返大公司,應該都會上返Jason level
btw, 林奕匡仲頹
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

老老竇竇 個show系有用心既
原本仲以為會好悶
結果系好睇 氣氛都可以

老老竇竇 個show系有用心既
原本仲以為會好悶
結果系好睇 氣氛都可以
steven891026 發表於 2023-12-27 23:09

每一part都幾分明
一大堆舊K歌 ->Side啲既歌俾啲樂手出嚟Jam->型爆跳唱->Acting為主嘅一Part+啲Cover->唱自許記錄新歌
魂冇影啲歌真係好難聽

完騷後受訪,Alfred表示有意開Part2,但不會再選戶外開騷,又透露為這個騷減了20磅,他稱:「上年掛住做老 ...
stephybest 發表於 2023-12-27 18:22

佢同Anson Lo玩得多,都可以同我玩吓

今個星期六開始可以拎簽名boxset喇