返回列表 發帖
Gin 18年5強,17/19/20/21年都keep到7強
關公司咩事 本身fansbase夠
fifty1205 發表於 2023-11-15 13:39

我都知Gin的fan base幾大,講真今年即使冇公司票入七強都應該問題唔大,但英皇嘅公司票好多,我覺得起碼可以保到小巧或泳兒入12強,所以我覺得公司票已經all in Gin
Ambrose's WK9 無傷大雅|我們曾經白頭到老|I Am All Alone

原來CM話十大感動位嗰隊組合入唔到

冇人識係咪唔會感動到
JasOh103 發表於 2023-11-15 13:35

今年十大感動位: dum dum + 企好  勁過大師姐

Gin 18年5強,17/19/20/21年都keep到7強
關公司咩事 本身fansbase夠
fifty1205 發表於 2023-11-15 13:39

what a joke

今年十大感動位: dum dum + 企好  勁過大師姐
henhenhen 發表於 2023-11-15 13:45

敢應該攞十大的,好過dumdum
我估錯這個世界得到教訓

華納捧左zpecial 都起唔到  D歌其實都OK,
但係曝光又唔夠, 榜又唔推, 今年係903又攬番DJ, 一首高 ...
people 發表於 2023-11-15 13:08

完全唔覺有捧

完全唔覺有捧
快劍俠 發表於 2023-11-15 13:51

d歌仲冇以前出嘅歌咁多人聽
我估錯這個世界得到教訓

其實 MC 十大, 放個男銀出嚟畀 柏宇JF 都仲有唱作銅拎到
然後姜都放十大出嚟, 畀 IAN ...
hissorhk 發表於 2023-11-14 20:11

冇可能, WARNER 今年同佢出左咁多歌三色都拎唔到點同盤數交代

今年個十二強其實都幾多surprise位。
勢估唔到男新人金十二強不入,亦都估唔到乜乜Sica可以揮贏黃妍 小巧 Vincy Kelly
之前好多人話估Kelly最女
Life was a willow and it bent right to your wind.

我都知Gin的fan base幾大,講真今年即使冇公司票入七強都應該問題唔大,但英皇嘅公司票好多,我覺得起碼可 ...
ambrose121 發表於 2023-11-15 13:44

舊年泳兒都係15強止步 我唔覺得英皇公司票有幾多
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係喎,我都無留意超級大熱麗英入唔到12強添
會唔會宣佈告急

今年好大機會史上第一次男女金入唔到十強

勢估唔到男新人金十二強不入,亦都估唔到乜乜Sica可以揮贏黃妍 小巧 V ...
babyshark 發表於 2023-11-15 13:59

男歌手票源全部鐵到唔鐵
用耳聽歌嘅唔會走去聽Jeffery
追偶像派嘅一早追緊鏡
就算Jeffery係靚仔過晒佢地,追開嘅都唔會轉會

係喎,我都無留意超級大熱麗英入唔到12強添
會唔會宣佈告急
星夢情真 發表於 2023-11-15 14:04

佢啲演唱會飛任買 今年邊會入到15強

勢估唔到男新人金十二強不入,亦都估唔到乜乜Sica可以揮贏黃妍 小巧 V ...
babyshark 發表於 2023-11-15 13:59

未拎過最女嘅蝦餃老母告急
投光b 嘅可以考慮下投神聖一票
俾今年出咗6 首廣東歌(勤力過自稱全樂壇最勤力嘅幸兒)嘅蝦餃老母
成就多年來支持廣東歌嘅男女歌后們
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

男歌手票源全部鐵到唔鐵
用耳聽歌嘅唔會走去聽Jeffery
追偶像派嘅一早追緊鏡
就算Jeffery係靚仔過晒佢地 ...
wing 發表於 2023-11-15 14:09

廣告錢已袋,以佢資質應該可以慢慢等Wyman俾首食糊作佢
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

恭喜gigi, xix入12強
Gigi有機會入最後5強
Gigi 2024第一擊《透光者》27/2派台

唔好意思,我想問冇麗英,係咪因為冇上榜歌,見到有sica 有少少意外

回復 318# lovehirofans

因为上年係靠糖投票勉強入到10強

唔好意思,我想問冇麗英,係咪因為冇上榜歌,見到有sica 有少少意外
lovehirofans 發表於 2023-11-15 15:17

佢有兩首上榜歌有一首仲上過第2
你有投票嘅話點會見唔到佢個名
Bend that ass over~Let that coochie breathe~Shake that ass bitch~Hands on your knees~

佢有兩首上榜歌有一首仲上過第2
你有投票嘅話點會見唔到佢個名
SugarFree 發表於 2023-11-15 15:20

因為冇投佢
投票嗰陣完全無視左

lovehirofans 發表於 2023-11-15 15:17

今年洗走啲太空卡,都有影響既

仲有估唔到sica 會揮低 泳兒 黃妍 同埋winka 哩3個

最男十強
2021: MC張天賦、林家謙、江x生、呂爵安、姜濤、柳應廷、張敬軒、陳卓賢、馮允謙、盧瀚霆
2022: MC張天賦、江x生、呂爵安、林家謙、洪嘉豪、姜濤、柳應廷、陳卓賢、張敬軒、盧瀚霆
2023: MC張天賦尹光、江x生、呂爵安、林家謙、洪嘉豪、姜濤、柳應廷、陳卓賢、張敬軒、馮允謙、盧瀚霆 (暫時12強)
紅字同尹光入硬
剩返嘅3個入1個,暫時睇都係生生機會大啲

除非有人突然唔出歌
下年應該都係繼續9個穩膽+1個variable

最男十強
2021: MC張天賦、林家謙、江x生、呂爵安、姜濤、柳應廷、張敬軒、陳卓賢、馮允謙、盧瀚霆
2022:  ...
wing 發表於 2023-11-15 15:25

我估-O-O入唔到
今年啲歌仲少人聽過JF同洪嘉豪

我估-O-O入唔到
梨胃言 發表於 2023-11-15 15:30
如果講少人聽呢12個入面最危險應該係Jer
Bend that ass over~Let that coochie breathe~Shake that ass bitch~Hands on your knees~

我估-O-O入唔到
梨胃言 發表於 2023-11-15 15:30

一〇一〇有拉闊加持

唔知軒公會唔會呼籲投佢嘅樂迷轉投光B呢…
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

一〇一〇有拉闊加持

唔知軒公會唔會呼籲投佢嘅樂迷轉投光B呢…
l00540 發表於 2023-11-15 15:56

紅館都推唔入五強 唔見得拉闊會推得大力D
視乎其他候選人嘅 drawback
47. Bring Him Home
week10
1 . MyLittleAirport        駱駝

SugarFree 發表於 2023-11-15 15:54

我估非鏡out Jay Fung

鏡仔out AK
DM多仔多到覆唔哂

SugarFree 發表於 2023-11-15 15:54

佢MV views好高應該穩入
Blue Monkey 9.1M
從零開始的新世界 1.1M
給你幸福 所以幸福 436K
My Secret Park 384K
萬一你是個好人(live) 76K

My Se ...
梨胃言 發表於 2023-11-15 16:06

cc十強係有JF同HKH無AK
但生粉下半年好似發奮圖強
所以我估今次生生應該入到

今年JER望落有個演唱會好似好勁咁, 但今年D歌無前三年咁多人聽

My Secret Park 384K
萬一你是個好人(live) 76K
梨胃言 發表於 2023-11-15 16:06

你都好刻意揀咗佢最低view果條live片來做比較

我估非鏡out Jay Fung

鏡仔out AK
mosesming 發表於 2023-11-15 16:03

但D生粉今年好似好落力,唔講youtube,kkbox幾乎全部solo都上返晒50大

今年JER望落有個演唱會好似好勁咁, 但今年D歌無前三年咁多人聽
sabsls 發表於 2023-11-15 16:18

係,串流榜首首都flop得好快

你都好刻意揀咗佢最低view果條live片來做比較
SugarFree 發表於 2023-11-15 16:19

所以比較MV views
Spotify太高

今年投咗俾麗英N9都入唔到
睇嚟sica搶走哂麗英啲客源,好慘
都證明咗睇開youtube嘅後生觀眾係唔會再留意傳統媒體,寧願睇indie睇tone music好過
得番睇開viutv同tvb嘅叔叔嬸嬸,先會留意903

D神徒又話今年投蝦餃媽嘅

點知道12強都唔入

睇嚟今年都係欣直冧莊

b01091018 發表於 2023-11-15 16:00

呢一種就係我覺得會聽廣東歌,但唔會理咩投票既街客
講真紅館個年都拎唔到,今年更加唔洗諗

點知道12強都唔入

睇嚟今年都係欣直冧莊 ...
sunshine 發表於 2023-11-15 16:30

投得anson lo邊會有咁good taste投Kelly
班抑鬱肥婆一定係投返自己
Jason's Playlist 2024
Week 08 我們曾經白頭到老 - 王菀之

b01091018 發表於 2023-11-15 16:00

假設成隊鏡唔再玩男歌手,前面都仲有張敬軒同MC

投得anson lo邊會有咁good taste投Kelly  
班抑鬱肥婆一定係投返自己
JasOh103 發表於 2023-11-15 16:36

寧願投欣直都唔投俾樹妮妮

唔知道大家有冇留意到,上兩年第一round投票,嘉姐係第一次報排名都有講過類似"今年投票率好洶湧,多過上年..blablabla"
今年改口成"歌手要叫歌迷洶湧d投票"

唔知道大家有冇留意到,上兩年第一round投票,嘉姐係第一次報排名都有講過類似"今年投票率好洶湧,多過上年 ...
rfv123 發表於 2023-11-15 16:41

改咗要電話認證,仲要咁鬼麻煩
鬼有人想投咩
自己攞嚟嘅

唔知道大家有冇留意到,上兩年第一round投票,嘉姐係第一次報排名都有講過類似"今年投票率好洶湧,多過上年 ...
rfv123 發表於 15/11/2023 16:41
今年無論市道定成個氣氛都跌晒

自從通關之後 個個都飛來飛去

今年明顯無乜人理香港樂壇

一嚟普通街客唔會咁有心機重新驗證
於是咪又係班鏡粉再買過堆太空卡開新acc投囉

二嚟今年啲人目光唔再似前幾年咁集中香港樂壇
又睇清咗投票呢啲野唔會夠太空卡勢力鬥
索性連投都費事

今年無論市道定成個氣氛都跌晒
kwanie 發表於 2023-11-15 16:45

響應政府呼籲

一小時生活圈番祖國玩仲開心
DM多仔多到覆唔哂

呢一種就係我覺得會聽廣東歌,但唔會理咩投票既街客
講真紅館個年都拎唔到,今年更加唔洗諗 ...
rfv123 發表於 2023-11-15 16:35

今年大部份街客會去投晒光B
甚至好多都係睇人story先知去投票

一嚟普通街客唔會咁有心機重新驗證
於是咪又係班鏡粉再買過堆太空卡開新acc投囉

二嚟今年啲人目光唔再似前 ...
路人乙 發表於 2023-11-15 16:49

寧願擺多啲時間心機睇歐美同kpop嘅歌手world tour,或者旅行仲好
都費事哂時間落去同班鏡嬸泥漿摔角,由佢哋鐘意點玩就點玩啦
對比起2012-2019年嘅死水期,依家只係多咗班鏡嬸頂住個樂壇
但同時啲街客會覺得成個樂壇俾香港BTS壟斷,搞到污煙瘴氣
寧願聽啲潮啲型啲嘅真kpop同真歐美音樂,如果行出去同人講聽鏡仔盞俾人恥笑

點知道12強都唔入

睇嚟今年都係欣直冧莊 ...
sunshine 發表於 2023-11-15 16:30

欣直=06年千千
希望Medley唱 擁抱愛/女神/先哭為敬/Glitterfalls Pt.2/Believe Us

寧願擺多啲時間心機睇歐美同kpop嘅歌手world tour
都費事哂時間落去同班鏡嬸泥漿摔角,由佢哋鐘意點玩就 ...
米色蘇 發表於 2023-11-15 16:53

啲新晉媒體為左呢啲泥漿流量,唔及時轉捧第二啲新人上場,都係幫凶
好多仲係本住幫鏡等於幫香港樂壇嘅心態,突然就變得老套
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城