返回列表 發帖
隨著Jace同Ian派新歌,《練功》同《仍在》都十大無望,可能十大已經齊腳

Ian男銅+唱作銅,JF《收到收到》 ...
1d14 發表於 2023-11-16 12:52

派咗歌唔代表無十大,有心谷就會有
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

如果講樣,支支應該係墊底嗰個
SugarFree 發表於 2023-11-16 11:16

上年五強不入
再將我相信的如煙火般綻放

其實就算要身份證實名認證 個結果都會係一樣
人哋就係多人加上好積極拉票 ...
hkaddoil 發表於 2023-11-16 01:03

Exactly
如期諗點樣搞到鏡少票
不如諗下其他有實力有人氣點多票好過啦 (唔係講尹光)
上年都冇人估到 AL 搶到上弦一
今年又冇諗過有尹光
其實年年都有 d 變化 睇下把唔把握到

其實再係咁只會令更少街客更唔想留意香港樂壇同投票
反正都淪為鏡唯粉自high嘅俱樂部only
年年都係佢哋玩哂
啲唔出名嘅歌手除咗痴鏡之外,都無其他俾人認識嘅方法
再加埋啲鏡仔趕客演出同外表談吐
就更加令街客唔想投票同留意樂壇

如果講樣,支支應該係墊底嗰個
SugarFree 發表於 2023-11-16 11:16

有唔少人話支支同marf撞樣wor
咁係咪即係齊齊墊底?

其實再係咁只會令更少街客更唔想留意香港樂壇同投票
反正都淪為鏡唯粉自high嘅俱樂部only
年年都係佢哋玩哂 ...
米色蘇 發表於 2023-11-16 17:32

要等到鏡唔玩,分分鐘要等到2047都未等完
Week 2
冠軍歌:許廷鏗 - 一場同學

要等到鏡唔玩,分分鐘要等到2047都未等完
kosuzu_redox 發表於 2023-11-16 18:00

依個年代更信打倒鏡嘅只會係另一隊鏡
只不過Viu唔會係秋元康
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

咁係咪即係齊齊墊底?
米色蘇 發表於 2023-11-16 17:54

你停左係幾耐之前 marf已經無齊蔭好耐
完全唔似樣囉好唔好

你停左係幾耐之前 marf已經無齊蔭好耐
完全唔似樣囉好唔好
kelvinho726 發表於 2023-11-16 20:45

果條友 一向反viu 反上腦
明明咁多街客同 ig page 投尹光

又講到少街客

你估個世界圍住 903 轉咩
咪又係大把歌手開到演唱會
樂壇根本就已經碎片化

果條友 一向反viu 反上腦
明明咁多街客同 ig page 投尹光

又講到少街客

你估個世界圍住 903 轉 ...
hissorhk 發表於 2023-11-16 22:40

其實咁多年嚟攞獎都冇錢攞,依家做音樂搵食咁難仲邊得閒理呢啲要錢嘅獎咩,唯一大家見到嘅係903係最多迴響嗰個頒獎禮,但係一日兩日就冇咗個討論熱度。
Week 2
冠軍歌:許廷鏗 - 一場同學

預祝某G女歌手十五強止步

其實咁多年嚟攞獎都冇錢攞,依家做音樂搵食咁難仲邊得閒理呢啲要錢嘅獎咩,唯一大家見到嘅係903係最多迴 ...
kosuzu_redox 發表於 2023-11-16 23:05

而家叱吒熱度通常靠出醜取勝
例如掃掃掃
SSN Chart (1 Mar)  冠軍: 神算 - 方皓玟  |  亞軍: 我們曾經白頭到老 - 王菀之

咁係咪即係齊齊墊底?
米色蘇 發表於 2023-11-16 17:54

瞓咗幾耐?

而家叱吒熱度通常靠出醜取勝
例如掃掃掃
John 發表於 2023-11-17 00:41

903諗住用仍在嚟replace
唔想再俾個掃地憎上台

之前仲話咩洗走太空卡就有用
人地行動力強到喺商場宣傳
好心上面就唔好輸打贏要 ...
hissorhk 發表於 2023-11-15 20:02

洗咩, 只係做多一個驗證電話號碼步驟, 我今次有5 票 all in 姜 琪 鏡 希望入到五強

agafan4ever 發表於 2023-11-17 00:29

請停止攻擊ladyGaGa
Bend that ass over~Let that coochie breathe~Shake that ass bitch~Hands on your knees~

唔想再俾個掃地憎上台
米色蘇 發表於 2023-11-17 07:56

唔想還唔想但佢係收視保證,大家都期待佢今次又會表演D咩畀人睇
Bend that ass over~Let that coochie breathe~Shake that ass bitch~Hands on your knees~

唔想還唔想但佢係收視保證,大家都期待佢今次又會表演D咩畀人睇
SugarFree 發表於 2023-11-17 09:28

姜B個最歌十拿九穩
可以free番其他獎俾其他鏡仔爭
DM多仔多到覆唔哂

姜B個最歌十拿九穩
可以free番其他獎俾其他鏡仔爭
mosesming 發表於 2023-11-17 09:35

唔通同樣道理迫到Ian唔好兩年十大咩

深信原本佢會為左上台唱兩次歌而再有派台
21 傾城

唔想再俾個掃地憎上台

d觀眾唔會悶到瞓著?
我估錯這個世界得到教訓

唔想再俾個掃地憎上台
姜+ian都有十大,領趕上尾班車,102-105ap嗰5首歌全部攬炒出局
Gigi 2024第一擊《透光者》27/2派台

今日截數會唔會隨即公佈十強
开花五千日

光b 十強sure
再將我相信的如煙火般綻放

SICA?!

AGA

agafan4ever 發表於 2023-11-17 00:29

笑L死
Jason's Playlist 2024
Week 08 我們曾經白頭到老 - 王菀之

仲有sica lol, 琪琪還在
WK09 1)夜視鏡 2)Lost At First Sight 3)自我反省
WK10 1)最後一艘先鋒號 2)黑玻璃 3)無傷大雅Acou Ver

迦迦
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

JF
Music Treasure Chart Week 09: 黑玻璃 | 說走就走 | 六度相隔理論

迦迦

Male
Out: Kaho, Jay Fung

Female
Out: AGA, Sammi

Group
Out: XiX, Per se
Music Treasure Chart Week 09: 黑玻璃 | 說走就走 | 六度相隔理論

AGA點解會flop到咁
公司票呢 冇Jace/Gin界都咁

煎可能係公司票 亦可能係企街攞返啲票
WK09 1)夜視鏡 2)Lost At First Sight 3)自我反省
WK10 1)最後一艘先鋒號 2)黑玻璃 3)無傷大雅Acou Ver

估唔到Sica都咁勁

AGA點解會flop到咁
公司票呢 冇Jace/Gin界都咁
JasOh103 發表於 2023-11-17 12:14

已婚 粉絲冇晒幻想

aga搞咩

Male
Out: Kaho, Jay Fung

Female
Out: AGA, Sammi

Group
Out: XiX, Per se
mt666 發表於 2023-11-17 12:14

笑左
洪嘉豪係咪仲要覺得自己受歡迎到開紅館?

煎可能係公司票 亦可能係企街攞返啲票
MCmatt 發表於 2023-11-17 12:16

Special One攞唔返票咩 又話song of the year

笑左
表妹保莉 發表於 2023-11-17 12:17

JF AGA 開完紅館咪又係 OUT

Ada同Kaho咩事

依家睇吓Kaho同JF啲票會去咗邊
DM多仔多到覆唔哂

笑左
表妹保莉 發表於 2023-11-17 12:17

Em......陪佢out嗰位其實開左......

有班人吹到唔應該投光B,但就叫人投無入過嘅On仔
好心幫左JF先
Anyway,睇下光B後兩日係得到加持定失民心
21 傾城

Ada同Kaho咩事

依家睇吓Kaho同JF啲票會去咗邊
mosesming 發表於 17/11/2023 12:21
JF哪有票
佢大鑊個位係永遠都做唔到1st preference

JF哪有票
佢大鑊個位係永遠都做唔到1st preference
kwanie 發表於 2023-11-17 12:22

都叫做第11/12位嘅
DM多仔多到覆唔哂

我迦明明今年最正
又要再諗投邊個…

都叫做第11/12位嘅
mosesming 發表於 17/11/2023 12:23
um住堆鏡咪排第5,6,7囉

球記/Sony 齊齊收檔

Em......陪佢out嗰位其實開左......

有班人吹到唔應該投光B,但就叫人投無入過嘅On仔
好心幫左JF先
Anywa ...
LushKillYourMus 發表於 2023-11-17 12:21

有啲人投票係有心玩膠
幫其他人拉票都郁唔到佢地啲票

叫投JF定投On都無分別

迪迪係咪因為M記唔播佢啲歌所以人氣急跌

Aga唔入,輸比Sica 有啲odd, 因為公司票可以all in佢, 又有紅館,同大歌special one

迪迪係咪因為M記唔播佢啲歌所以人氣急跌
梨胃言 發表於 2023-11-17 12:25

今次唔止商台唔太喜歡環球歌手嘅歌
DM多仔多到覆唔哂