返回列表 發帖

[Jan/2024] TWINS SPIRIT SINCE 2001 LIVE IN HONG KONG演唱會

Manulife 宏利呈獻
TWINS SPIRIT SINCE 2001 LIVE IN HONG KONG演唱會
日期:2024年1月21-23、25-27日(暫定6場)
地點:紅磡香港體育館

正式發佈會下星期一11月6日
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://www.instagram.com/p/CzENWpZvoIw/?igshid=YjVjNjZkNmFjNg%3D%3D

阿SA IG

希望Twins Party 同 2 Be Free啲歌出現 特別係 愛情突擊 傷心情歌 大過天
其實阿Sa把聲應該一場都頂唔到

隔離forum傳王心凌做嘉賓

希望Twins Party 同 2 Be Free啲歌出現 特別係 愛情突擊 傷心情歌 大過天
其實阿Sa把 ...
liwaynejason 發表於 2023-11-1 02:04

2 be free上次完全被無視, 希望今次唱多啲side track歌

不過佢地把聲真係好唔得, 希望佢地認真練歌

2 be free上次完全被無視, 希望今次唱多啲side track歌

不過佢地把聲真係好唔得, 希望佢地認真練歌 ...
hohoho 發表於 2023-11-1 02:10
https://www.mpweekly.com/entertainment/focus/local/【蔡卓妍專訪】聲帶水腫不能再唱-阿sa願為男友再/amp

阿嬌就話啫 但Sa已經唔關練唔練歌事啦 聲帶壞到咁
小小女人 最新首乜鬼大陸歌心繫 都係一高音少少即刻露餡

https://www.mpweekly.com/entertainment/focus/local/【蔡卓妍專訪】聲帶水腫不能再唱-阿sa願為男友再/amp ...
liwaynejason 發表於 2023-11-1 02:23

可能要學祖兒咁開半咪唱

不過開6場都幾多, 上次好似都係加到5場, 唯有靠大陸客

可能要學祖兒咁開半咪唱

不過開6場都幾多, 上次好似都係加到5場, 唯有靠大陸客 ...
hohoho 發表於 2023-11-1 06:31

時隔八年,唱功應該都會有進步

上次有睇,係精彩的,舞台震撼,歌單完美,嘉賓用心,氣氛很正

可能要學祖兒咁開半咪唱

不過開6場都幾多, 上次好似都係加到5場, 唯有靠大陸客 ...

不如直接係屋企聽CD算

可能要學祖兒咁開半咪唱

九成會係....或者全咪.....

必去 睇回憶 全場唱K
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

隔離forum傳王心凌做嘉賓
hohoho 發表於 2023-11-1 02:07

係都唔奇
王心凌之後有冇tour 嚟香港?

仲以為會農歷新年跨年添

當被問到除了新歌外,演唱會上還會有哪些歌曲時,她們表示內心渴望放入許多歌曲,但因經典歌曲已經佔滿演出清單,所以現在需要減歌。

希望佢哋今次唱吓2 Be Free啲歌
人大了珍惜今次不可有下次

真心問, 佢地把聲仲唱到?

今次唔知會唔會請新一代女團做嘉賓?
Collar Lolly talk Beanies

釘釘 發表於 2023-11-1 11:21

阿嬌冇事啊
阿Sa 把聲爛咗就真係要靠咪嘴

釘釘 發表於 2023-11-1 11:21

真心咩
由出道到依家幾時真係唱到過 lol

真心咩
由出道到依家幾時真係唱到過 lol
victor1991415 發表於 2023-11-1 12:15

呢期係唱得OK
d 假音都上到

阿嬌冇事啊
阿Sa 把聲爛咗就真係要靠咪嘴
jasonng 發表於 2023-11-1 12:12

阿嬌長年遊魂狀態, 其實仲衰過爛聲

第六次紅館!希望keep住做四面台!
魂冇影啲歌真係好難聽

Wing1211 發表於 2023-11-1 11:29

寧願冇嘉賓可以唱多兩首

Twins要返嚟啦

唔得㗎 有比較  又招來其他團粉

我諗都係每晚一part請同門嘅嚟talk下
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

阿嬌長年遊魂狀態, 其實仲衰過爛聲
chkalu 發表於 2023-11-1 12:23

佢真係似HIGH 大左

呢期係唱得OK
d 假音都上到
jasonng 發表於 2023-11-1 12:22

佢哋live 最好嗰期我反而覺得係02 年
有次戀愛大過天同眼紅紅live 唱到cd 九成水準
可惜往後嘅日子都無再咁有音準過
我懶得搵返相關嘅片
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

之前搵as one同SG唱士多啤梨蘋果橙好尷...

希望請同期死敵 Cookies, 3T, 2R, CREAM, Krusty
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

阿嬌參加姐姐後好似進步咗,多咗自信
不過TWINS 最近live 都係半開咪,有pre-recorded vocals

佢哋live 最好嗰期我反而覺得係02 年
有次戀愛大過天同眼紅紅live 唱到cd 九成水準
可惜往後嘅日子都無再 ...
ricnature 發表於 2023-11-1 20:11

02年應該係唱一兩首冇乜問題嘅
但係開 show 就可能唔掂
成隻 Ichiban 興奮演唱會啲聲都係重錄
未跟老師之前佢哋啲 live 真係似去唱 K

之後04年開始有學唱歌
我覺得05-07年係比較穩陣

最後一次攞組金都唱得唔錯

阿嬌參加姐姐後好似進步咗,多咗自信
不過TWINS 最近live 都係半開咪,有pre-recorded vocals ...
SPNicole 發表於 2023-11-1 21:24

我想講阿 Sa 可唔可以唔好再疊聲唱
因為真係聽得好辛苦
既然錄咗聲佢不如直接咪嘴算

...
jasonng 發表於 2023-11-1 21:27

02 年隻演唱會dvd 真係笑咗
喊到豬頭咁但聲有聲去

係喎差啲唔記得05 叱咤live
算係唱歌生涯最top live之一
可能上台嗰陣聽到俾人大叫完收皮
唔忿氣唱返好啲

喊到豬頭咁但聲有聲去

算係唱歌生涯最top live之 ...
ricnature 發表於 2023-11-1 21:32

其實05-07頒獎禮D Live一D都唔差,我記得十大中文金曲唱《幼稚園》超穩,講真當年Twins嘅Live明顯好過Mirror

其實05-07頒獎禮D Live一D都唔差,我記得十大中文金曲唱《幼稚園》超穩,講真當年Twins嘅Live明顯好過Mir ...
1d14 發表於 2023-11-1 22:07

我記得嗰段live
音準都係麻麻

又唔好搵鏡去比較咁侮辱Twins

廿二歲很快過 又似不快過
驟眼彼此也大個 可愛在每分鐘也不枉過

仲以為會農歷新年跨年添
數彩虹 發表於 2023-11-1 09:55

鄭中基開新年
「微笑之中 接受還未有 答案。」

邊個會估到十幾年後嘅今日
Twins=唱功超穩
楊千嬅=行走的CD
在這畢生不滅 無極的狀態

gill LOL之後係好咗啲 最緊要係佢要練歌

今次可唔可以唱發夢見過你
全場一齊唱Finally I Met You Here
真係會感動到喊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢真係似HIGH 大左
快劍俠 發表於 2023-11-1 15:24

我估係精神科藥物既副作用, 應該唔係毒品卦............

邊個會估到十幾年後嘅今日
Twins=唱功超穩
楊千嬅=行走的CD
losyes 發表於 2023-11-2 00:19

呢個可唔可以私下加夠你1000分?

喊到豬頭咁但聲有聲去

算係唱歌生涯最top live之 ...
ricnature 發表於 2023-11-1 21:32

呢個真, 雖然一時無兩每個「邊」都flat 晒, 但係唱完果陣真係老懷安慰左一下

當年陪FD 睇人人彈起LIVE 聽 好似都過得去.  當然不能細聽.

必睇!!
一嚟 6場都幾進取下
印象中佢哋最高峰都係 5場
希望唔係三面台啦,紅館真係四面台先好睇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

...
jasonng 發表於 2023-11-1 21:27

Twins X at17個次拉闊 都係叫做比較好

上次紅館 阿sa已經話要打針開聲唱
而且阿sa唱熱浪假期 高音啲既歌都抄到癲
到近年無一次唱得到 或係Live
今次sa會唔會都全咪?

必睇!!
一嚟 6場都幾進取下
印象中佢哋最高峰都係 5場
希望唔係三面台啦,紅館真係四面台先好睇 ...
616.1314 發表於 2023-11-2 22:06

有傳預留左10場檔期, 睇下到時賣成點

hohoho 發表於 2023-11-3 06:33

連張敬軒都可以開到26場,作為EEG的師姐前輩級,點會6場消化唔到

hohoho 發表於 2023-11-3 06:33

有diehard fans同80 90群眾基礎,上年又參加浪姐吸新粉應該賣唔差

Twins X at17個次拉闊 都係叫做比較好

上次紅館 阿sa已經話要打針開聲唱
而且阿sa唱熱浪假期 高音啲既歌 ...
rfv123 發表於 2023-11-3 02:11

係咪唔使旨意佢地會唱18變