返回列表 發帖
黃妍廣州演唱會取消波及葉巧琳,未開售就要改期換場地

所以都幾肯定MC保到銀
Jason0223 發表於 2023-11-6 10:59

都要睇給李幸福播成點 不過應該有銅嘅
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

黃妍廣州演唱會取消波及葉巧琳,未開售就要改期換場地
魅影王子 發表於 2023-11-6 12:36

SONY HK終於要面對黃妍資歷比陳伯Alan Po差太遠嘅現實
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

SONY HK終於要面對黃妍資歷比陳伯Alan Po差太遠嘅現實
LushKillYourMus 發表於 2023-11-6 12:41

其實一開始谷女銀已經係好誇張嘅事
DM多仔多到覆唔哂

On仔超高質
Week 20
冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

mosesming 發表於 2023-11-6 13:01

點解會有人捧佢已經係世上最大謎團

903啲獎係一件事,可能真係諗住賣文青有出路
但依家sony想掉啲歌手返大陸開show
疲情前無知名度嘅基本上無可能

點解會有人捧佢已經係世上最大謎團
Goma 發表於 2023-11-6 13:07

勾引有婦之夫DJ wo
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

都要睇給李幸福播成點 不過應該有銅嘅
leroyjaime 發表於 2023-11-6 12:37

Ian/ MC/ On仔 ,最後唔知剎停邊個…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

疲情前無知名度嘅基本上 ...
wing 發表於 2023-11-6 13:15

今時今日香港樂壇頒獎禮D獎,根本唔值錢。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

賣文青唔係就咁砌堆字+山系色調就得
起碼都要好似MLA或者Serrini咁真係bring something new to the table令啲後生仔女聽眾覺得自己真係與眾不同
DM多仔多到覆唔哂

女銀由16年已經玩壞左 幾乎個個拎完都沉落谷底 得仙女破到
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

on07111 發表於 2023-11-6 13:48

Gin Lee拎嗰幾年都起碼有大公司銀彈攻勢照住
小巧/泳兒當係還獎俾啲實幹派

黃妍冇前文後理就上咗銀完荃唔知咩事
DM多仔多到覆唔哂

所以迦迦拎女銅之後衝金

l00540 發表於 2023-11-6 13:37

講緊肥媽起碼有銅喎

黃妍冇前文後理就上咗銀 ...
mosesming 發表於 2023-11-6 13:54

Jace is robbed

黃妍嗰種無可避免應該上下大陸綜藝先(馬後砲咁講)

諗諗下其實係咪同公司有人俾個氹佢經理人踩
都幾肯定影響下年佈陣
21 傾城

諗諗下其實係咪同公司有人俾個氹佢經理人踩 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-11-6 15:29

佢點玩綜藝
我估唱片公司應該係見香港近年興文青風所以俾佢出道
2019後/疫情期間大家冇得走又好似buy buy地佢呢種有啲隱瞞/意思嘅歌
然後冇人爭之下罪大又幫佢爭到個女銀
所以以為黃妍上咗軌道可以繼續上
結果依家搞成咁
DM多仔多到覆唔哂

牙妍真係算啦 個女銀得啖笑
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

如果若華當年簽罪大 可能就攞左女銀
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

基本上依家新一代嘅香港歌手根本都唔入大陸流
Sony系同大國系歌手基本上都紅不過羅湖
我諗淨係得MC先做到係大陸開show大賣

佢點玩綜藝
我估唱片公司應該係見香港近年興文青風所以俾佢出道
2019後/疫情期間大家冇得走 ...
mosesming 發表於 2023-11-6 15:35

唔明點解Sony要推歌手上大陸,明明同大國一樣都唔入流果邊
MLA出道得耐同有首金雞SSS主題曲令到更多大陸人認識佢哋
但2014年打後大陸人都冇乜關注香港樂壇啦,呢幾年嚟就更加。
我諗新一代歌手可以打得入大陸市場嘅就只得MC同Gigi Wang

即係煎蕾第5plug 最後決勝負都係徐浩喎
victor1991415 發表於 2023-11-6 09:58
Haha, 女歌手金銀勝也徐浩, 敗也徐浩

姜生第十三胎
作曲:林家謙 填詞:黃偉文

Mirror 都爭唔到組合獎啦
今年最男係AL vs Ian vs 姜
再將我相信的如煙火般綻放

Haha, 女歌手金銀勝也徐浩, 敗也徐浩
boy4dudes 發表於 2023-11-6 17:15

徐浩係贏家就真,不論有份作曲定編曲抑或監製都係兩首歌嘅ap加埋,就算係如常同黃兆銘一齊編曲除以2都好。不過同Edward Chan鬥監製獎嘅ap又差太遠

係由嗰陣時空降女銀嘅歌手多數往後嘅年份多數逐少逐少咁flop,除非好似Gin咁樣知道唔對路一滿約走人去eeg

英皇少咗一個
吳浩康
再將我相信的如煙火般綻放

諗諗下其實係咪同公司有人俾個氹佢經理人踩 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-11-6 15:29

唔係馬後炮,事實就係
連許靖韻一首代表作都無,都可以係內地開到(票價最高698人仔)
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

OSCAR 20首佢最鍾意嘅 2023年作品
有陳蕾 Serrini AGA 黃妍 泳兒 陳凱詠 鄧小巧

自己諗 ...
kwanie 發表於 2023-11-6 00:56

Ginlee呢?係咪太flop冇人聽

我諗淨係得MC先做到 ...
米色蘇 發表於 2023-11-6 17:15

林家謙都好多大陸人識
不過係認為佢廢嗰隻
勁多人話CHIN UP俾佢毀咗咁多年嘅期待/Eason生涯最差(利申:唔認同)
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

l00540 發表於 2023-11-6 13:37

雖然唔想承認,但on仔係睇低一線,三個得佢有首穩入10大

唔係馬後炮,事實就係
連許靖韻一首代表作都無,都可以係內地開到(票價最高698人仔) ...
我等我在 發表於 2023-11-6 17:50

人地假假地都參加過內地選秀節目,fans唔會少得過鹽
开花五千日

唔係馬後炮,事實就係
連許靖韻一首代表作都無,都可以係內地開到(票價最高698人仔) ...

許靖韻有蛋大陸network點會差,SONY呢啲外國勢力要收皮是平常事
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

我諗淨係得MC先做到 ...
米色蘇 發表於 2023-11-6 17:15

好癲
冇啦啦又關 MC 咩事

cmho 發表於 2023-11-6 18:38

寰亞係谷Jay fung
安仔有十大似係903想俾佢多過寰亞幫手谷
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

cmho 發表於 2023-11-6 18:38

公司係都all in Jay Fung…
否則好似Jason咁,男銀止步…
機會不可一,不可再…

姜生第十三胎
作曲:林家謙 填詞:黃偉文

Mirror 都爭唔到組合獎啦
今年最男係AL vs Ian vs 姜 ...
kaman921 發表於 2023-11-6 17:22

光B

唔係馬後炮,事實就係

正因為小背心依啲case可以響佢開騷前就講
依家好似變左見死不救
21 傾城

6/11
黃淑蔓〈千年如一日〉
Ragpickers〈雌雄同體〉

7/11
陳健安〈之後的一天〉
Zpecial 新專輯《COS - City of Stars》
Sophy王嘉儀〈Race of Faith (ft. YELLOW 黃宣)〉

8/11
關智斌〈在風裏的我〉

9/11
MC 張天賦〈救命稻草〉
楊千嬅〈未晚〉
陳昊森新專輯《ALMOST HUMAN》
Dua Lipa〈Houdini〉

10/11
陳柏宇〈懷舊是一種品味〉
The Hertz〈爆煲急救指南〉
Felix 林智樂〈澀谷駅前等〉
女團Me& 新作品
Passenger 新專輯《All The Little Lights (Anniversary Edition)

6/11
黃淑蔓〈千年如一日〉

7/11
陳健安〈之後的一天〉
Zpecial 新專輯《COS - ...
~love1314~ 發表於 2023-11-6 20:19

楊千嬅有預告
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

6/11
黃淑蔓〈千年如一日〉

7/11
陳健安〈之後的一天〉
Zpecial 新專輯《COS - ...
~love1314~ 發表於 2023-11-6 20:19

熟鰻!!!

林家謙都好多大陸人識
不過係認為佢廢嗰隻
勁多人話CHIN UP俾佢毀咗咁多年嘅期待/Eason生涯最差 ...
JayantL 發表於 2023-11-6 18:37

以前隻《C’mon in》啱啱出果時,佢哋咪又係話the worst album ever啦
《Rice & Shine》火星電台幫佢監果啲咪又係清一世話難聽
大陸人淨係想聽eason唱翻勁大路k歌果種ballad,擺啲indie/偏門少少嘅嘢就插到上天花板
《CHIN UP》都好多人針對李榮浩老師啦 又話佢毁滅eason嘅特色

黃妍冇前文後理就上咗銀 ...
mosesming 發表於 2023-11-6 13:54

21年女銀女銅都係亂咁嚟,嗰年Mag拎銅都夠怪,唔係啲歌唔好而係佢一直唔係播得多係最尾先追上嚟
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

以前隻《C’mon in》啱啱出果時,佢哋咪又係話the worst album ever啦
《Rice & Shine》火星電台幫佢監果 ...
米色蘇 發表於 2023-11-6 20:52

金曲獎已經認證呢隻係年度專輯 依家睇返d酸言酸語真係得啖笑
我們的總和

林家謙都好多大陸人識
不過係認為佢廢嗰隻
勁多人話CHIN UP俾佢毀咗咁多年嘅期待/Eason生涯最差 ...
JayantL 發表於 2023-11-6 18:37

吹是但求其愛係佢地,踩新碟又係佢地,救命
我估錯這個世界得到教訓

《Rice & Shine》火星電台幫佢監果 ...
米色蘇 發表於 2023-11-6 20:52

《CHIN UP》都好多人針對李榮浩老師啦 又話佢毁滅eason嘅特色

i dislike 李榮浩, he ruined the whole 林家謙

期待 未晚
今年至尊歌
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

企好 index: 1
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

估唔到我千都要tribute我霏
天天后 only