返回列表 發帖
TMG實係琴日課左
臨門疑似要掟炎上一週
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

TMG實係琴日課左
臨門疑似要掟炎上一週
LushKillYourMus 發表於 2023-11-9 10:43

仲以為會三台聯ban

反而地球來的人有十大
people 發表於 2023-11-9 10:08

因為阿檸作詞,咁當然啲詞係好
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

國語單曲嚟

林夕 填詞
JasOh103 發表於 2023-11-9 00:37

where is 林夕
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

delay一週??
真係好事多磨

今年是咪冇人討論叱咤
Nicholas 發表於 2023-11-8 19:26

可能係覺眼冤 一年比一年失望
點製造懸念都估到玩緊咩把戲
賽果爛到不值討論
男女金 十大 尊歌等等 今年可謂"全炒"

喺呢邊睇下大家講有咩歌好聽仲有意義d
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Jay Fung個style唔太夾啲so called「年度大作」
唔係話唔好聽
都好想佢有獎
不過就係唔知點咁 ...
mosesming 發表於 2023-11-9 10:07

同感 係咪都覺得有d 娘?
"給你"初初聽覺得唔錯 聽聽下厭咗

不過keep住5年都喺眾歌手中較觸目嘅位置 係唔容易
但作品望落有d疲態了
可惜高峰期 喺傳統頒獎禮中登唔到頂
而再行下一步似係下坡路了

因為阿檸作詞,咁當然啲詞係好
gcgoobi 發表於 2023-11-9 11:31

麻煩你Fc下先

delay一週??
真係好事多磨
hamster 發表於 2023-11-9 11:35

下個禮拜冠仍在先

下個禮拜冠仍在先
梨胃言 發表於 9/11/2023 12:09
冧莊至尊了

delay一週??
真係好事多磨
hamster 發表於 2023-11-9 11:35

由於張敬軒先生因患上感冒引致上呼吸道及聲帶嚴重發炎,原定於 2023 年 11 月 11 日(本週六) 7 時正於亞洲國際博覽館AsiaWorld Arena 舉行的《叱咤 903 主辦、Katch 優惠平台呈獻 拉闊音樂會張敬軒 x 林家謙 The Perfect Match》將順延至 2023 年 11 月 18 日(下週六)同時間及地點舉行。

原文網址:https://www.881903.com/article/2509424
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

呢首好得多

其實拍乳都值男金呢~ 歌曲又多變化
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

陳伯呢首好好多

其實拍乳都值男金呢~ 歌曲又多變化
MCmatt 發表於 2023-11-9 12:18

陳伯值返一次男金, 期待明年換畫
    陳伯, 允謙, 安仔
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

由於張敬軒先生因患上感冒引致上呼吸道及聲帶嚴重發炎,原定於 2023 年 11 月 11 日(本週六) 7 時正於亞 ...
mt666 發表於 2023-11-9 12:13

流離者的海又繼續磨
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

陳伯呢首好好多
rfv123 發表於 2023-11-9 12:18

懷舊是一種品味

由於張敬軒先生因患上感冒引致上呼吸道及聲帶嚴重發炎,原定於 2023 年 11 月 11 日(本週六) 7 時正於亞 ...

信軒公 何濟公含有撲熱息痛
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

陳伯男金啦
今年啲歌值過林伯同MC喎
Week53
1. 陳宗澤 - 滴滴金 2. 陳蕾/岑寧兒 - 言之無物 3. 林家謙 - 記得 4. 雷同二友 - 讓時間變慢 5. 馮允謙 - Me and the Moon

淨係首至尊歌已經唔洗再討論
kwanie 發表於 2023-11-9 09:11

仲有親愛的珍組金
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

where is 林夕
gcgoobi 發表於 2023-11-9 11:32

新名
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

延琪是咪成為美軒/謙b演唱會既特色
不過本來撞咗Coldplay睇唔到,依家起碼可以睇到直播

仲有親愛的珍組金
敗犬女王 發表於 2023-11-9 13:32

組金唔係Lolly Talk咩

支持廣偉
开花五千日

陳伯男金
今年啲歌值過林伯同MC喎
yinjai 發表於 2023-11-9 13:18

拉埋有天當今年 同 儲埋The Fight Goes On 隻碟都值既, 如果今年前果3首就只係似album filler 了

會想睇“因感冒連至尊歌都要嘔出來”多啲
click here

會想睇“因感冒連至尊歌都要嘔出來”多啲
gcgoobi 發表於 2023-11-9 14:27

就算係都應該會益返自己友,至尊歌變咗dumdum
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

Be right back 榜都唔上係奇怪

SugarFree 發表於 2023-11-9 15:03

只記住你
click here

肯定就是   你
我估錯這個世界得到教訓

下個禮拜冠仍在先
梨胃言 發表於 2023-11-9 12:09

仍100%肯定今wk冠係流離者的海!
今wk冠111ap夠入十大有突啦!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

支持英皇契仔冧莊至尊
還返個至尊俾牙夕
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

仍100%肯定今wk冠係流離者的海!
今wk冠111ap夠入十大有突啦!
酷愛903 發表於 2023-11-9 15:33

唔勁重槌?唔切?
我估錯這個世界得到教訓

林家拎 男金
Gin lee女金
AL 最男
欣宜 最女
彊 最歌
Worst possible outcome
kayzzz 發表於 2023-11-9 01:32

仲有至尊歌

最後最後index: 0
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

佢之前都有派過 但播得唔多
speedman 發表於 2023-11-9 08:59

寰亞男歌手啲非唱作大多數情況都係播得差
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

未晚index: 0

同感 係咪都覺得有d 娘?
"給你"初初聽覺得唔錯 聽聽下厭咗

不過keep住5年都喺眾歌手中較觸目嘅 ...
liebe 發表於 2023-11-9 11:43

2020年算係最高峰了
可惜俾全年表現勁差ge肥鏗搶咗

娘惹菜 index:0
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

TMG實係琴日課左
臨門疑似要掟炎上一週
LushKillYourMus 發表於 2023-11-9 10:43

記招後知道炎 B 唔係流野, 咪播囉

琴晚失眠藥冇播九字歌?

速冠speak love?
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

2020年算係最高峰了
背山望海 發表於 2023-11-9 16:07

所謂嘅還獎
我估錯這個世界得到教訓

2020年算係最高峰了

2020年華納盛世, 男金,女銀,組金,至尊碟+3首十大 

2020年華納盛世, 男金,女銀,組金,至尊碟+3首十大 
henry999 發表於 2023-11-9 17:18

mc出道之前
我估錯這個世界得到教訓

娘惹菜 index:0
我等我在 發表於 2023-11-9 16:19

That’s what flop gin lee deserves

速冠speak love?
酷愛903 發表於 2023-11-9 17:04

係
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

2020年算係最高峰了

20年啲單曲係幾正
但一旦論返張碟 睇返歌手想從歌講咩故事 鏗又真係比JF整體性高
我覺得21年JF該贏 唔太覺口水軒有咩咁值

btw 從叱咤呢d低級頒獎禮跳脫出嚟
MC新歌唔錯
如果全年都出3-4首呢種lv嘅歌
可以同On仔爭下今年best male
Jason果首 仲未搵到平台聽到

2:2
都係信冠家謙,903一早決定邊首冠唔會改

20年啲單曲係幾正
但一旦論返張碟 睇返歌手想從歌講咩故事 鏗又真係比JF整體性高
我覺得21年JF該贏 唔太覺 ...
liebe 發表於 2023-11-9 19:17

應該今晚十二點有 CKW果首