返回列表 發帖
其實一開始谷女銀已經係好誇張嘅事
mosesming 發表於 2023-11-6 13:01

903啲獎係一件事,可能真係諗住賣文青有出路
但依家sony想掉啲歌手返大陸開show
疲情前無知名度嘅基本上無可能

《第21屆CASH金帆音樂獎》

最佳青年作曲家正統音樂作品
聲聲慢
- 作曲:陳啟揚

最佳正統音樂作品
從什麼時候開始 - 作曲:鄧慧中 / 作詞:周耀輝

最佳旋律
邊一個發明了ENCORE - 作曲:林家謙

最佳歌詞
52赫茲 - 作詞:林夕

最佳編曲
52赫茲 - 編曲:KOLOR / J1M3

最佳合唱演繹
陳蕾 / 岑寧兒 - 演繹作品:言之無物

最佳樂隊演繹
Dear Jane - 演繹作品:到底發生過什麼事

最佳女歌手演繹
陳蕾 - 演繹作品:下流社會

最佳男歌手演繹
張敬軒 - 演繹作品:隱形遊樂場

CASH最佳歌曲大獎
52赫茲
作曲:Robin Law

作詞:林夕
編曲:KOLOR / J1M3
監製:Alvin Leong / KOLOR
主唱:KOLOR

寰亞新女團

美蔓、Mandy Tam、真新人Vian

完全9唔搭8

細細個出道
明明大把機會可以同聽眾/觀眾陪養一種睇住佢成長嘅親切感
結果係冇 ...
mosesming 發表於 2023-11-7 23:15
樂壇已經無位比黃淑蔓

攤到凍晒
kwanie 發表於 2023-11-7 22:59

一離開香港讀書就完全無得搞

依家雲蔓捧一個一定係揀雲

商台係咁㗎啦 值就唔比 唔值先嚟比
MCmatt 發表於 2023-11-8 13:51

呢兩隊唔關值唔值事
係獨立樂隊根本無quota

唔值嗰年都唔會補返俾你

唔值先黎俾只apply to 大公司歌手

班DJ真愛賢在
Willjohnson 發表於 2023-11-12 16:29

903係咪仲諗住繼續放計時炸彈上台
會唔會考慮仍在換左濤個十大

大國剩返啲quota可以俾晒marf
播過埋Jeffery 同埋唔好拆獎

Chill Club 推介榜@2023/11/12
RK  LW Songs      Singers
01  02  BOMB                  P1X3L
02  07  浮床                     Dear Jane
03  08  訣                        The Hertz
04  06  be friend ok?        sica
05  03  關我蛋治               Kiri T
06  04  濤                        姜濤
07  10  一了百了               泳兒
08  09  枱底隧道               ERROR
09  NE  無窮盡                 葉巧琳
10  NE  終於出歌              FINALLY

本周共2首新上榜歌

OUT

01  成婚破浪               謝安琪
05  甩身                     區子琳

confirmed

評分人數