返回列表 發帖

其實覺得今年頭兩plug比較好, 當今世上要搵到一首好似<Dum Dum>咁一聽就記得hookline嘅歌真係少之又少

絕頂唱歌機器 搵AI唱可能感情仲好過佢
1分
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

企好比這首歌要好聽,不過這K歌兩部曲真的是失敗中的失敗。
要我說的話,夏季應該派企好或者後人類,大家可以回憶一下JL兩年前的此刻在plug哪些歌曲。
英重現在連玩歌海戰術都玩不明白了?Serrini已經有後來居上的可能了
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

懷疑心穎係幸運兒

美國避世諗過自殺
對於外傳她患抑鬱症,心穎指在美國時長期失眠、哭泣,甚至想自殺,連拎起電話都要好大勇氣,原因是:「接受唔到負評,唔敢睇電話,直至結婚前通知朋友,先知儲咗3年冇睇過嘅Message,嗰時精神係有問題,發夢都不停同人Say Sorry,專登整到自己唔開心,我唔信人亦唔想提嗰件事,知冇睇醫生係好危險。」不過信佛、愛音樂及獲老公支持後已克服心魔。問到曾在的士被偷拍,現可再搭的士?她說:「!不過鍾意自己揸車多啲,亦唔怕偷拍,只係我老公為保護我,佢先咁緊張啫。」

幾好聽 但都無乜特別 都仲係好GIN LEE
後人類似乎暫時係最好?

悶lee

首歌有啲慢熱 但好聽過企街

截至 1405,27/12/2023

5 fun x 83
4 fun x 2
3 fun x 6
2 fun x 6
1 fun x 35

加權平均分 = 3.70

好聽

為女金,plug接plug

佢今年最錯就係轉PLUG, 係都派後人類REMIX OR 合唱LA
後人類佢講過有過再RAW D GE VERSION, 呢首2頭唔到岸後人類係聽越有FEEL, 聽到張力.
其實單戀個曲冇問題, 係份詞同個MV 娘到, 拎唔到金今次佢真係要怪自己, 比晒自由度都

佢今年最錯就係轉PLUG, 係都派後人類REMIX OR 合唱LA
後人類佢講過有過再RAW D GE VERSION, 呢首2頭唔到岸 ...
快劍俠 發表於 2023-12-27 16:01

後人類全年最正走去轉指南
你話轉首再勁d 既就話啫
出年俾返eeg 幫佢揀歌啦

梨胃言 發表於 2023-12-27 21:43

都係好悶  下集又講住劏房

梨胃言 發表於 2023-12-27 21:43

Gin真係差咁啲令人鐘意嘅人設
希望英皇幫佢圓夢,攞到女金又開到5場紅館啦
如果唔係Gin要離開樂壇啦

Gin真係差咁啲令人鐘意嘅人設
希望英皇幫佢圓夢,攞到女金又開到5場紅館啦
如果唔係Gin要離開樂壇 ...
Wing1211 發表於 2023-12-27 22:23

就算下年攞到女金都唔會開到5場紅館
即係幸兒唱埋下年就放棄

都係好悶  下集又講住劏房
kaka1224 發表於 2023-12-27 21:47

頂, 真係頂唔順悶到, 反而聽佢講芝麻糊仲睇到佢另一面, 芝麻糊側寫左佢辛酸史  我都想GIN紅到,鄧佢唔抵,劣幣驅逐良幣, EEG MARKETING 唔該搞搞佢LA

逛街之後 栽花喝茶

硬係覺得熟口熟面
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

逛街之後 栽花喝茶

硬係覺得熟口熟面
JayantL 發表於 2024-1-4 19:46
係咪Janice我的視角  大部分歌都係熟口熟面㗎啦

係咪Janice我的視角  大部分歌都係熟口熟面㗎啦
liwaynejason 發表於 2024-1-4 20:19

暫時諗起係似阿Sa隻錯過(原來都係徐浩lol)
但心目中好似有更似嘅但未諗到
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

梨胃言 發表於 2024-1-8 20:19
期待見到偶像實力派Gin

幾時有1st plug
Harvard都不可教導

啱啱發現企街過咗Dum Dum
企好 606/815分
Dum Dum 605/865分
幸福門 599/770分
虛榮 547/706分
後人類的美麗與哀愁 509/675分
雙雙 503/651分
侘寂 501/675分
美男子與香煙 500/655分
天地一沙鷗 445/576分
剛好 429/570分
========= (10) =========
開燈。熄燈(熄燈版) 397/503分
一加一 387/512分
玫瑰的故事 383/490分
哭泣健康指南 379/520分
月球下的人 366/478分
獨一無二 327/432分
很堅強 321/460分
風靡 320/430分
自我感覺還好 317/442分
開錯燈 317/404分

Over 500
一 921分
Dum Dum 865分
MIZU 843分
企好 815分
幸福門 770分
Special One 766分
小問題 755分
3AM 736分
CityPop 711分
虛榮 706分
侘寂 675分
後人類的美麗與哀愁 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分
Miss u Goodbye 576分
天地一沙鷗 576分
剛好 570分
Tomorrow 559分
無期 539分
理性與任性之間 533分
Tonight 533分
吃定我 526分
哭泣健康指南 520分
一加一 512分
開燈。熄燈(熄燈版) 503分

痴線 點解把聲可以咁好聽 咁溫柔 咁治療
Talent only!!!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

原來一直都唔記得俾分
5分 雖然係普通嘅徐浩歌但係唱得好聽嘅
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

希望GIN LEE唔好再做善事, 人地比隻歌佢又唔敢TURN DOWN 人
仲要隻歌係幾年前佢冇揀到

痴線 點解把聲可以咁好聽 咁溫柔 咁治療
Talent only!!!
JasOh103 發表於 2024-1-16 01:26

感情同技巧兼具

現實既無童話,眼前事淚盈眶,意難平麻木不?適當時放聲哭吧!有淚還好,至算是人呢!
凡楓樂章 :《無答案》

Wow wow wow 哭泣 Live Version 感情仲好過 Studio Version, 雖然唱錯左半句歌詞

From 8:13

Wow wow wow 哭泣 Live Version 感情仲好過 Studio Version, 雖然唱錯左半句歌詞

From 8:13

...
boy4dudes 發表於 2024-3-21 21:59

唱咗13年半句歌詞都記唔到就咪叫自己實力派啦

哭泣 2nd Live Version @ 拉闊 LAVA, live 2 nights in a row, 超正

From 17:41