返回列表 發帖
好心國安法快啲拉鬼咗佢啦
首首都宣揚不良意識 荼毒年輕人
魂冇影啲歌真係好難聽

Mike Orange都頂佢唔順
JasOh103 發表於 2023-12-15 11:45

陳蕾見到呢度d comment 會唔會走入黎鬧人

原本會比4
不過聽左廿幾年叱吒都好少見到呢種咁直接既表達
最後就投5

原來我寫嘅字咁有影響力
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

呢首一般
I love Canton pop music

Beartime 發表於 2023-12-15 21:13

再陰毒不需講責任

其實開頭個旋律幾好,但電吉他起音後開始low咗,然後吟唱「抵你死,你今次仲唔死」呢段好做作尷尬,估唔到最好已經係下流社會,一首比一首差,以為神已經穩翻自己嘅路線,但睇監製應該係華納想搶創作金or女金先逼佢係倉底貨摞一首出來玩?

好掛住唱凡星的佢
【This is MC】澳門見

好掛住唱凡星的佢
lemontea1069 發表於 2023-12-20 07:41

商業化咗,所以難聽咗

不過今年最難聽個首一定係青年危機
MmM

Beartime 發表於 2023-12-15 21:13

佢連女金都唔知係乜, 應該未上過黎呢度

國安法快d拉陳蕾啦
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

聽多次都係覺得雙喜樓好聽D

I can't even listen anything
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

聽多次都係覺得雙喜樓好聽D
FY5856 發表於 2023-12-21 15:29

唔准咁樣侮辱雙喜樓囉
好聽過呢首噪音好多
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實開頭個旋律幾好,但電吉他起音後開始low咗,然後吟唱「抵你死,你今次仲唔死」呢段好做作尷尬,估唔到 ...
HURRICANE 發表於 2023-12-18 10:00

呢首真係似一早做起左, 但冇時機出咁, 岩LA, 年尾拎出黎臭數~   其實佢D歌我又唔覺差左, 但詞好無病呻吟
  同埋佢有訪問提過WARNER 有要過佢寫D 新野, 其實佢寫左好多歌, 好似係我想和你好好的個排(但如果我想聽呢類歌我就唔聽PANTHER LA)
  比多左一次機會聽, 但呢首真係難聽  , 一粒字都聽唔到, 呢D 控訴GE 歌其實旁觀有罪都好聽
同埋呢首個MELODY 真係唔好聽, 個副歌D 半度多到聽到我耳都側埋

講社會 呢首俾人感覺好似之前啲歌
都係鍾意下流社會

回復 65# 快劍俠

比你講講下都覺得係倉底貨

回復  快劍俠

比你講講下都覺得係倉底貨
marc0oxp 發表於 2023-12-26 22:12

仲要搵張蔓姿拍mv, 錢都慳番

新女金
28個 5 分
62個 1 分
我們的總和

新女金
28個 5 分
62個 1 分
Wonders 發表於 2023-12-27 13:40

截止 1400, 27/12/2023
5 fun x 29
4 fun x 1
3 fun x 5
2 fun x 7
1 fun x 62

加權平均分 = 2.31

覺得還好

感覺好似Kay媽 D 社會歌
但Kay 媽好聽點
【This is MC】澳門見

4分
I won’t give no explanation 扣一分