返回列表 發帖

[Dec/21/2023] X - Dear Jane (CD)

歌手:Dear Jane
唱片名稱:X
唱片封面:

推出日期:2023/12/21
唱片類型:CD

TrackList
CD
01. 聖馬力諾之心
02. 地球空心論 (feat. Young Hysan)
03. 人類不宜飛行
04. 到底發生過什麼事
05. 脫骹的華爾茲
06. 懷舊金曲之夜
07. 時間管理大師
08. 愛我別走
09. 為何嚴重到這樣
10. 到底發生過什麼事 (feat. 八三夭)
11. 浮床
12. 人類不宜飛行 (Alt Version)

附加資料:
Dear Jane 第十張的專輯 第十章的經歷《X》實體碟
因為一起經歷過,所以一起感受過
過去三年, 對於大部分人而言, 都不是特別快樂的三年。
我們的心情是沉鬱的, 而身體是虛弱的; 我們的生活是難過的,
而心態是無力的。
Dear Jane 也跟大家一樣,在這三年間也經歷過許多離和合,而從當中感受過很多悲
和喜。《X》這張專輯的歌曲,正正是 Dear Jane 在這三年間的創作,他們將這段期間
的情緒和想法,都真摯地記錄在音符之中。
所以,你可能會在這張專輯中,聽得到「怯場但不服輸」的激憤,聽得到「不相信
不可能」的宏志,也聽得到「事過境遷但無能為力」的心痛。因為 Dear Jane 與你一
樣,在這幾年間都過得不是特別快樂,但希望透過這個方式的分享,讓你共鳴,也與你並肩繼續前行。
Dear Jane 第十張專輯《X》實體碟特別收錄單曲《浮床》、《為何嚴重到這樣》

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

連至尊碟都要搶埋
MmM

搶至尊碟呢啲野都係一不離二

搶過可以再搶

呢個係咪舊版list, 無搶至尊碟嗰兩首

Dear Jane 第十張專輯《X》實體碟特別收錄單曲《浮床》、《為何嚴重到這樣》
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

多2首歌
之前都無諗住呢隻會出實體, 俾華納玩死

回復 5# 星夢情真

DJ又未淪落到得digital CD

真大碟
聖誕必買item

11, 12先到10會唔會好啲

回復  星夢情真

DJ又未淪落到得digital CD
noodlesfred 發表於 2023-12-18 18:01

見咁耐都無ma

見咁耐都無ma
星夢情真 發表於 2023-12-18 18:26

Timeline 都無出…

聖誕前出
應該bonus: Dear Christmas
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

除左track1,其他都好悶
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

到底發生過什麼事 (feat. 八三夭)
呢首鄉音之選都入埋碟

好心多咗兩首就CUT 咗首831 佢啦

想睇呢隻攞至尊
令到今年903更加爛
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

呢隻唔係搶至尊啊
唔好啦

唔係最後呢只至尊碟呀嗎?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

我係咪跌入時光隧道,點解似曾相識
我估錯這個世界得到教訓

咩事 成年都冇咩人出碟, 知至尊碟有機個個最後一個月出碟 jason, jay fung, rb, dj, on
I love Canton pop music

咩事 成年都冇咩人出碟, 知至尊碟有機個個最後一個月出碟 jason, jay fung, rb, dj, on ...
danielsks1988 發表於 2023-12-19 13:38

真係呀,我留意到,今年都無乜邊幾個出碟
個個好似聞到浸除咁款,全部堆砌曬係十二月黎出碟。
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

真係呀,我留意到,今年都無乜邊幾個出碟
個個好似聞到浸除咁款,全部堆砌曬係十二月黎出碟。 ...
Kenny 發表於 2023-12-19 13:59

爭殊榮

叱咤 - 1獎
勁爆 - N奬
港台 - 2 獎

可以一人分一個…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Cut咗10同12收錄埋因愛而來咪好囉

Cut咗10同12收錄埋因愛而來咪好囉
北風 發表於 2023-12-19 19:30

呢個tracklist擺明衝住至尊碟嚟排,咩flow咩concept?食得㗎?
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

真大碟
聖誕必買item
cmho 發表於 2023-12-18 18:04

必買黎玩抽獎整估人

爭殊榮

叱咤 - 1獎
勁爆 - N奬
港台 - 2 獎

可以一人分一個…
l00540 發表於 2023-12-19 14:02

勁爆?首先要華納肯去囉
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

咩事 成年都冇咩人出碟, 知至尊碟有機個個最後一個月出碟 jason, jay fung, rb, dj, on ...
danielsks1988 發表於 2023-12-19 13:38

得獎者係gin lee
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Dear Jane 呢隻碟好聽喎!要收藏呀,係我自己嘅聖誕禮物呀

Dear Jane 呢隻碟好聽喎!要收藏呀,係我自己嘅聖誕禮物呀
racingmito 發表於 2023-12-27 13:16

買LA, 早幾日先有人屌佢個包裝
我己經分唔到人類不宜飛行, 到底發生過什麼事 為何嚴重到這樣 浮床
我見到人類不宜飛行 心諗點解永遠飛行模式會係到

個包裝簡陋到x咁
不過第一日就斷市…好顛
能成為密友,大概,總帶著愛!!!

回復 28# 賬號

DJ始終有其基本盤。

個包裝簡陋到x咁
不過第一日就斷市…好顛
賬號 發表於 2024-1-2 20:09

好多人買嚟炒

到底發生過什麼事 (feat. 八三夭)
呢首鄉音之選都入埋碟
hissorhk 發表於 2023-12-18 22:19

但都幾正
這個年紀誰沒幾個 絕不能說的名字

不用回答 這個愚蠢的問題仲直接致敬姚金鈴
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒