返回列表 發帖

[Mar/2024]蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會-香港站

Manulife 宏利 隆重呈獻 蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會-香港站
日期:2024/ 3 / 22, 23, 24
地點:紅磡香港體育館
開演時間:晚上8:15
票價:HKD $980 / $680/$380
開賣日期:2024/1/23 上午 10:00
售票系統:城市售票網 URBTIX
隆重呈獻:Manulife 宏利
主辦單位:Timeless Treasure、小金鹿娛樂、CR娛 樂製作 PRODUCED BY 緒風有限公司、蘇打綠有限公司

Source:Sodagreen.20th ig
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
「微笑之中 接受還未有 答案。」

最貴先980好抵 但一卡得兩張

呢個票價好似消失咗好耐

佢哋定價居然咁保守
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

佢哋定價居然咁保守
hehe 發表於 2024-1-3 14:01

2015之後已經冇開過紅館 真係好想睇其實再貴啲都接受到

佢哋真係好有heart,編曲又多嘗試
好過垃圾假唱掠水五月天

會唔會實名制賣霏架?

冠名贊助: 宏利
已經預料到成班剩係識小情歌既膠層會霸哂前排美位瘋狂影相搞到青峰發火

攞番正名
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

會唔會實名制賣霏架?

冠名贊助: 宏利
已經預料到成班剩係識小情歌既膠層會霸哂前排美位瘋狂影相搞到青峰發 ...
阻住 發表於 2024-1-3 18:25

影相應該會好似美五咁照田雞 落咗order嘅話保安會捉得好嚴

直接公售唔知有幾成?

直接公售唔知有幾成?
hkaddoil 發表於 2024-1-4 12:19

有保險做贊助都唔會多公售

攞番正名
b01091018 發表於 2024-1-3 18:57

冇聽一排啲魚版又變晒做蘇打綠版 好亂

售票詳情如下:
蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會 - 香港站
香港體育館(紅館)
22-24/3/2024
$980, $680, $380

共3場,約15 700張門票於2024年1月23日(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售。

每人每次限購最多2張門票。

四面台但hold起哂啲角落頭位

四面台但hold起哂啲角落頭位
阻住 發表於 2024-1-22 12:17

就咁睇四邊都有小舞台 980有一個角有賣一行
應該轉角只係hold起咗 可能有特別設計?

就咁睇四邊都有小舞台 980有一個角有賣一行
應該轉角只係hold起咗 可能有特別設計? ...
misterben111 發表於 2024-1-22 12:31

可能借左欣宜個啲4角柱lol

可能借左欣宜個啲4角柱lol
Wing1211 發表於 2024-1-22 12:42

定係好似DJ上次咁四個角都會有唔同成員過去玩

以為勁順點知入咗去美孖即日飛,再入就自動重試

雖然今次啲問題有進步,其中一條係問幾號係蘇打綠日,一條係俾五首蘇打綠歌問邊首係青峰創作

以雖然今次啲問題有進步,其中一條係問幾號係蘇打綠日,一條係俾五首蘇打綠歌問邊首係青峰創作
阻住 發表於 2024-1-23 10:06

點解唔可以轉晒呢類問題
數樂器嗰啲選項勁易睇錯
電腦有時仲會show唔到啲圖

只買到兩張31行

點解唔可以轉晒呢類問題
數樂器嗰啲選項勁易睇錯
電腦有時仲會show唔到啲圖 ...
wing 發表於 2024-1-23 10:16

幾部機一齊試 啲花好似至少有兩款啲數量完全唔同 btw 10:32係咁圖案驗證都仲未派到籌

D垃圾貓眼程式員,連玫瑰同向日葵都分唔到,就要叫人揀。。。兩種唔同花溝埋同一種,ON99又唔去改

有啲人三條都係蘇打綠問題,refresh下就變返問花
勁唔公平,如果全部問蘇打綠問題起碼要fans/google一下答案

幾部機一齊試 啲花好似至少有兩款啲數量完全唔同 btw 10:32係咁圖案驗證都仲未派到籌 ...
misterben111 發表於 2024-1-23 10:32

仲要成日明明答啱佢都話錯

希望唔迦場都攞返啲角落頭位出嚟賣,視線受阻到咩都睇唔到都無所謂

原來有成30條問題
剩係識答24條,睇嚟唔夠愛打綠,咁買唔到都無咁嬲

十年一刻同你在煩惱什麼復刻版online有得聽啦,有啲係in summer live版好有驚喜

主辦機構恆瑋文化(香港)有限公司決定加推蘇打綠《二十年一刻》巡迴演唱會 - 香港站2024年3月22至24日於香港體育館(紅館)演出,三場合共約8 200張視線受阻門票(每張$980、$680、$380)作公開發售。

售票詳情如下:

加推門票將於2024年1月30日(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售。是次加推視線受阻門票將不會安排於售票處及自助售票機售票,只設網上、流動應用程式及電話購票,並會實施「延後取票」方案。已從上述途徑購票的人士須於每一場演唱會的演出日期前14天內至演出當天,攜帶用以購票的信用卡/扣賬卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。

咁呢幾日要睇熟啲歌詞同曲詞編監

咁呢幾日要睇熟啲歌詞同曲詞編監
阻住 發表於 2024-1-26 17:08

但可能都係出蜜蜂

980得好少 380/680有啲機會

回復 31# misterben111

開4角搶4角

原來有成30條問題
剩係識答24條,睇嚟唔夠愛打綠,咁買唔到都無咁嬲

...
阻住 發表於 2024-1-23 13:14

好彩溫左書

執到一張380單丁

好彩溫左書

執到一張380單丁
wing 發表於 2024-1-30 10:17

開頭俾啲貓同老鼠搞耐咗 點知入到去chok咗兩三分鐘就撳到單丁380

執死雞買到頭場$680

但今日去咗五/六次問題頁加埋得兩條係蘇打綠問題

唔知係咪講明視線受阻,好似無牛一齊搶順好多
買咗尾場980

唔知係咪講明視線受阻,好似無牛一齊搶順好多
買咗尾場980
hkaddoil 發表於 2024-1-30 11:03

撳到980好勁 得好少位都撳到

好彩D問題冇抽到問蘇打綠

22/3 680 x 2 Get

撳到980好勁 得好少位都撳到
misterben111 發表於 2024-1-30 12:16

好好彩得一題蘇打綠問題,上次我有個browser三題都係就慢咗...

青峰前兩日ig話感冒 希望後日好返啦

派果個袋原來俾人裝電話

點歌點咗九首 連山頂最高都點咗兩個

Day 1 歌單 (唔覺今次有話尾場完先post得,如果有遺規即刪

20:25 宣導事項,重覆講唔可以拍照錄影
20:28 蘇打綠上台

Part 1: 春
1. 日光
2. 早點回家
Talking
3. 你被寫在我的歌裡 (唱最後一句前青峰同馨儀講家凱講咗一輪)
Talking
4. 遲到千年
5. 小情歌

Part 2: 夏
(彈他夏了夏天…定其實應該當韋瓦特計劃主題旋律?)
6. 狂熱
7. 控制狂
8. 無眠 (國語版)
9. 當我們一起走過
10. 頻率

全團離台,地板LED播過場VCR

Part 3: 秋
11. 故事
Talking
12. 說了再見以後
13. 你在煩惱什麼
14. 陪我歌唱
15. 無與倫比的美麗

Part 4: 冬
(龔龔彈琴,聽落係冬未了Disc 2冬之頌啲曲)
16. Everyone
17. 喜歡寂寞
18. 追追追
19. 痛快的哀艷
20. Tomorrow will be fine.

安可
Talking
21. 你不需要多完美 (小威創作未發表作品首唱)
—二十分鐘點唱時段,全部短版—
收集點唱
22. 相信
23. 近未來
24. 快樂頌
25. 他舉起右手點名
26. 蟬想
27. 再遇見
仲有6分38秒,再收集點唱
28. 是我的海
29. 如果凝結就是愛
30. 笑鬧人間
———
Talking
31. 十年一刻 (家凱唱咗一段)
謝幕
出credit (散場曲:萍聚)

23:36完場

點歌點咗九首 連山頂最高都點咗兩個
misterben111 發表於 2024-3-22 23:46

點歌嘅好似大部份都係國內同胞
唔知場內有幾多成係香港打粉

青峰問邊個睇三場前排好多人舉手
呢個show醜牛應該幾好搵

點歌嘅好似大部份都係國內同胞唔知場內有幾多成係香港打粉

青峰問邊個睇三場前排好多人舉手
呢個show醜 ...
wing 發表於 2024-3-23 01:11

晏晝見到有人現兜兜交收 周圍都係講國語唔似喺香港

Day 1 歌單 (唔覺今次有話尾場完先post得,如果有遺規即刪)

20:25 宣導事項,重覆講唔可以拍照錄 ...
阻住 發表於 2024-3-23 00:14

應該當係韋瓦特計劃主題旋律 我都想聽他夏了夏天追追追係主歌單好驚喜

Merchant 使唔使提早好多買?????

Merchant 使唔使提早好多買?????
俊仔 發表於 2024-3-23 04:19

要 應該貨量唔多 琴日七點幾去到個檔close咗得返一張枱仔賣復刻cd

覺得d歌排得有d怪 encore點歌仲揀得好過正場d歌
不過可以聽到青峰live好感動

會唔會有人放今晚或者聽晚嘅飛 T.T