返回列表 發帖
你覺得會有第二位?
梨胃言 發表於 2024-2-2 11:08

Nobody else, nobody else, no, no, no

Nobody else, nobody else, no, no, no
kel_kelvin 發表於 2024-2-2 11:28

迪迪:Ain’t nobody like you and me
I just wanna say I’m sorry

可能聽左好多次SYNT
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

雖然只係聽咗230/2 但都夠做我一月之星

我1月之星係 Ariana G r a nde
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

貴榜今年第一位勁噴12惡勢力
kel_kelvin 發表於 2024-2-2 10:35

幾肯定唔會有十二位

迪迪:Ain’t nobody like you and me
I just wanna say I’m sorry
梨胃言 發表於 2024-2-2 11:42

This song is sooooo boring

可能聽左好多次SYNT
on07111 發表於 2024-2-2 21:48

點解係SYNT

雖然只係聽咗230/2 但都夠做我一月之星
GaracyTan 發表於 2024-2-2 23:50

快啲冠多啲啦要

我1月之星係 Ariana G r a nde
JasOh103 發表於 2024-2-3 13:53

都聽咗好幾次 yes, and? 嘅

This song is sooooo boring  
WZA111 發表於 2024-2-3 23:48

越聽越難聽
想del返話好聽過Why You個comment

越聽越難聽
想del返話好聽過Why You個comment
梨胃言 發表於 2024-2-3 23:52

已經好耐冇聽....

Long's Music Picks 2024 Week 06

Let’s dance, dance, dance
On the floor, you’re making me feel right
Spin around, we’re still looking fine

COPAK的第1首冠軍歌
過往冠軍歌:/

RK   LW  NW  PK   Song          
01 04 05 01 SOMETIMES - COPAK
02 06 02 02 
樓上裝修 - 陳柏宇
03 07 03 03 
回憶半分鐘 - 雲浩影
04 05 02 04 
不能同意更多 - 粉紅A
05 XX 01 05 一個眼神 - my little airport

06 XX 01 06 Believe Us - 藍奕邦

07 03 05 01 
在最好的時間做最好的你 - 馮允謙
08 02 03 02 
Why You - AGA
09 09 02 09 神算 - 方皓玟

10 10 02 10 Shattered - 王菀之

Out... 
XX 01 05 01 講不出的原因 - 謝安琪
XX 08 05 01 愛已過去 - 留香瓊

歌曲推薦 
all-american bitch - Olivia Rodrigo

Oh, all the time
I'm grateful all the time (Grateful all the fucking time)
I'm sexy, and I'm kind
I'm pretty when I cry

Believe Us

艾冬茄準備落榜

欣直好勁

Believe Us (Pong's Version)

Believe Us
梨胃言 發表於 2024-2-8 00:12
打個卡都要

艾冬茄準備落榜
GaracyTan 發表於 2024-2-8 12:14

聽講榜主好愛迦喎...

欣直好勁
Yan 發表於 2024-2-8 14:00

去咗邊

Believe Us (Pong's Version)
chachacharlie 發表於 2024-2-9 13:52

好聽好多!

Long's Music Picks 2024 Week 07

原來以前冇冠...對唔住...

要再次企穩 今日的新低氣温
如全盤淪陷 不用傷感
寫實抽象不分 沿路的色彩變深
只是一步步逼近 也會去等

粉紅A的第1首冠軍歌
過往冠軍歌:/

01 04 03 01 不能同意更多 - 粉紅A
02 05 02 02 
一個眼神 - my little airport
03 09 03 03 
神算 - 方皓玟
04 03 04 03 
回憶半分鐘 - 雲浩影
05 XX 01 05 說走就走 - 雷同之友

06 02 03 02 
樓上裝修 - 陳柏宇
07 10 03 07 
Shattered - 王菀之
08 XX 01 08 填詞魂 - 謝雅兒

09 XX 01 09 石沉大海 - 黃耀明

10 XX 01 10 I can't be you - Anna hisbbuR

Out... 
XX 01 05 01 SOMETIMES - COPAK
XX 06 01 06 Believe Us - 藍奕邦

XX 07 05 01 在最好的時間做最好的你 - 馮允謙
XX 08 03 02 Why You - AGA

歌曲推薦 
No Surprises - Radiohead

No alarms and no surprises
No alarms and no surprises
No alarms and no surprises, please

睇嚟榜豬嘅愛唔係盲目嘅

二月之星要轉人了[/code]

真係冇冠

證明Why You仲難聽過Count to Ten

好失望 竟然係第一冠

睇嚟榜豬嘅愛唔係盲目嘅
Yan 發表於 2024-2-15 21:58

但係對你嘅愛係…

二月之星要轉人了[/code]
on07111 發表於 2024-2-15 22:00

可能係非本地

真係冇冠
GaracyTan 發表於 2024-2-15 22:05

開始悶…不過其實想自plug另一首

證明Why You仲難聽過Count to Ten
梨胃言 發表於 2024-2-15 22:12

Count to Ten 真係好正

好失望 竟然係第一冠
weiquan 發表於 2024-2-15 23:11

我對自己都好失望…

Long's Music Picks 2024 Week 08

命運遇著電鑽 應該怎解決
局面日夜在轉 我也不多怨
怎算 怎算 試過至發覺
最差 境況 會有天終斷

陳柏宇的第2首冠軍歌
過往冠軍歌:懷舊是一種品味

01 06 04 01 樓上裝修 - 陳柏宇
02 07 04 02 
Shattered - 王菀之
03 01 04 01 
不能同意更多 - 粉紅A
04 05 02 04 
說走就走 - 雷同之友
05 02 03 02 
06 XX 01 06 
無答案 - 林家謙
07 09 02 07 
填詞魂 - 謝雅兒
08 04 05 03 
回憶半分鐘 - 雲浩影
09 09 02 09 
石沉大海 - 黃耀明
10 XX 01 10 唔明你講乜 - 陳健安

Out... 
XX 03 03 03 神算 - 方皓玟
XX 10 01 10 I can't be you - Anna hisbbuR

歌曲推薦 
no tears left to cry - Ariana Grande

Right now, I'm in a state of mind
I wanna be in, like, all the time
Ain't got no tears left to cry
So I'm pickin' it up, pickin' it up (oh yeah)

Jason兩首冠居然係呢兩首

估唔到有冠

Long's Music Picks 2024 Week 08

命運遇著電鑽 應該怎解決
局面日夜在轉 我也不多怨
怎算 怎算 試過至發 ...
WZA111 發表於 2024-2-23 00:47

支持Ariana! 呢首真係好正

支持Jason!

抄我第六上

Jason兩首冠居然係呢兩首
Yan 發表於 2024-2-23 00:48

有榜之後對佢啲歌都提唔起興趣
最高都係哪個明日第三
就算呢隻碟除咗呢兩首我都幾麻麻

估唔到有冠
梨胃言 發表於 2024-2-23 00:54

呢隻幾得意幾小品咁 編曲都幾好

支持Ariana! 呢首真係好正
JasOh103 發表於 2024-2-23 01:05

出嗰時唔太鍾意 sweetener 大咗聽翻又覺得ok
都期待新碟!

支持Jason!
on07111 發表於 2024-2-23 07:16

支持實力唱將!

抄我第六上
weiquan 發表於 2024-2-23 09:19

但係冇抄你out咗jason…好慘

Long's Music Picks 2024 Week 09

回憶的半分鐘 那個冬天
靜靜的相擁 冰封半分鐘
有你的青澀 使我面紅

雲浩影的第2首冠軍歌
過往冠軍歌:氣流

01 08 06 01 回憶半分鐘 - 雲浩影
02 05 04 02 
03 07 03 03 
填詞魂 - 謝雅兒
04 09 03 04 
石沉大海 - 黃耀明
05 10 02 05 
唔明你講乜 - 陳健安
06 XX 01 06 
我們曾經白頭到老 - 王菀之
07 XX 01 07 念 - 陳蕾

08 06 02 06 
無答案 - 林家謙
09 04 03 04 
說走就走 - 雷同二友
10 03 05 01 不能同意更多 - 粉紅A

Out... 
XX 01 04 01 
樓上裝修 - 陳柏宇
XX 02 04 02 Shattered - 王菀之

歌曲推薦 
旋木 - 王菲

奔馳的木馬 讓你忘了傷
在這一個供應歡笑的天堂
看著他們的 羨慕眼光
不需放我在心上

雷同之友係咪明荃之友啲friend

雷同之友係咪明荃之友啲friend
梨胃言 發表於 2024-2-28 23:54

好噴 愛荃愛上腦 Thanks!!

二月之星
Olivia Rodrigo (227)

有第二位了
Diff. 琴日嗰啲倒曬落海添

原來dlFf. 咁短就係為咗爭三月之星

榜豬喺cool chart係咁讚嗰首唔知去左邊

男人真係信唔過

二月之星
Olivia Rodrigo (227)

有第二位了
Diff. 琴日嗰啲倒曬落海添

...
WZA111 發表於 2024-3-1 17:40

Deserved 3 Grammys so robbed

原來dlFf. 咁短就係為咗爭三月之星
on07111 發表於 2024-3-1 17:56

已經跑出緊.. 兩分鐘唔覺唔覺就係咁聽...

榜豬喺cool chart係咁讚嗰首唔知去左邊

男人真係信唔過
Yan 發表於 2024-3-1 21:17

出榜嗰時都未有diff
本身諗住等到凌晨12點聽完先出榜 點知要等首播
一怒之下就出榜先

Deserved 3 Grammys  so robbed
JasOh103 發表於 2024-3-1 21:37

AOTY輸得最慘...
SOTY ROTY都可以接受

Long's Music Picks 2024 Week 10

你說教我如何對望不會失措
你說你平時只會收費才做
我問:「幾錢一個眼神?」
你沒回答這個 永恆的問號

my little airport的第10首冠軍歌
過往冠軍歌列表:那陣時不知道 / 因講了出來 / 每次你走的時分 / QUEEN / LUNCH / 嘔吐 / 你把我的 / 不要把冬天衫返回衣櫃 / 駱駝

01 02 05 01 
02 05 03 02 
唔明你講乜 - 陳健安
03 XX 01 03 Diff. - Gin Lee

04 03 04 03 
填詞魂 - 謝雅兒
05 06 02 05 
我們曾經白頭到老 - 王菀之
06 09 04 04 
說走就走 - 雷同二友
07 07 02 07 
念 - 陳蕾
08 XX 01 08 favourite jeans - moon tang

09 XX 01 09 過電 - 張蔓姿

10 08 03 06 無答案 - 林家謙

Out... 
XX 01 06 01 
回憶半分鐘 - 雲浩影
XX 04 03 04 
石沉大海 - 黃耀明
XX 10 05 01 不能同意更多 - 粉紅A

歌曲推薦 
Wherever You Go - Beach House

Wherever you go
No doubt it
It's true
The kind you like
No end in sight
The rest you know

懷疑年尾又係MLA

第三位
良好的歌唱技巧
它上升得很好
依句出處係邊度
梨胃言 發表於 2024-3-8 16:12

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

Diff. 希望3>1
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

第三位
良好的歌唱技巧
它上升得很好
on07111 發表於 2024-3-8 13:27

依句出處係邊度

GinGin開始儲分爭年度音樂單位第一位

有人比我更加留意呢個榜

有人比我更加留意呢個榜
Yan 發表於 2024-3-8 20:12

我 都 唔 敢 信 !

我 都 唔 敢 信 !
kel_kelvin 發表於 2024-3-8 21:20

仲差音樂單位第一就大滿貫  
不過唔會咁易畀佢  

非常別緻的風格
非常適合歌手

原來 ...
WZA111 發表於 2024-3-9 21:30

我都無留意係K會員
原來榜主咁留意

懷疑年尾又係MLA
Yan 發表於 2024-3-8 11:28

仲差音樂單位第一就大滿貫
不過唔會咁易畀佢

第三位
良好的歌唱技巧
它上升得很好

**** 本內容被作者隱藏 ****
on07111 發表於 2024-3-8 13:27

非常別緻的風格
非常適合歌手

原來你咁留意 @kel_kelvin

Diff.  希望3>1
cubex___ 發表於 2024-3-8 13:39

Not happening!

依句出處係邊度
梨胃言 發表於 2024-3-8 16:12

佢好耐冇出現了

GinGin開始儲分爭年度音樂單位第一位
Humeny 發表於 2024-3-8 19:36

邊有咁易 今年對佢要嚴啲

有人比我更加留意呢個榜
Yan 發表於 2024-3-8 20:12

佢留意嘅係 @kel_kelvin 姐

我 都 唔 敢 信 !
kel_kelvin 發表於 2024-3-8 21:20

新CM情侶
Gin stans 手牽手

不 敢 相 信 !
on07111 發表於 2024-3-9 08:14

Support 林柏宏

我都無留意係K會員
原來榜主咁留意
on07111 發表於 2024-3-9 08:14

都係撳咗你條 link 去搵姐

Long's Music Picks 2024 Week 11

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣

Gin Lee的第12首冠軍歌
過往冠軍歌列表:侘寂 / 風靡 / 幸福門 / 美男子與香煙 / 搬 / 開燈.熄燈 (熄燈版) / 剛好 / 虛榮 / 靈魂之窗 / 企好 / 後人類的美麗與哀愁

01 03 02 01 
Diff. - Gin Lee
02 02 04 02 
唔明你講乜 - 陳健安
03 04 05 03 
填詞魂 - 謝雅兒
04 07 03 04 
念 - 陳蕾
05 XX 01 05 半空 - 留香瓊

06 XX 01 06 今天一切正常 - 粉紅A

07 01 06 01 
08 09 02 08 
過電 - 張蔓姿
09 08 02 08 
favourite jeans - moon tang
10 XX 01 10 
愛莫能助 sorry i can't help (q_q) - Luna Is A Bep

Out...  
XX 05 02 05 我們曾經白頭到老 - 王菀之

XX 06 04 04 說走就走 - 雷同二友

XX 10 03 06 無答案 - 林家謙

歌曲推薦 
supernatural - Ariana Grande

This love's possessing me, but I don't mind at all
It's like supernatural
It's taking over me, don't wanna fight the fall
It's like supernatural

連風靡都有冠

無咗WK11
係咪Diff 2週冠