返回列表 發帖

在最好的時間做最好的你 - 馮允謙

單選投票, 共有 70 人參與投票
81.43% (57)
4.29% (3)
2.86% (2)
2.86% (2)
8.57% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 08/01/2024

曲:Kudos Lam、馮允謙
詞:薑檸樂
編:Daniel Toh
監:T-Ma 馬敬恆、馮允謙

如果有天  迎面跟足心裡的發展
你的憧憬太順利兌現
無奈你害怕得退後一點

如果你知  其實心中想法能體現
如果想某天可看見  有天可看見
而你卻站著  別過臉

當配合時機  最好的你  製造了轉機
與終點的距離  聽風聲早已提示你

為何平凡一世
為何讓你的青春一再消逝  枯萎
付出一切  捉緊美麗
好  好光陰不要枉費

傷過你的不快記憶  牽制著你
風景多麼美  怎麼可不理
別教美好遠離  然後空手老死
麻木活著太可悲

請配合時機  最好的你  締造了生機
叫哀傷都撤離  你一生由你救起

為何平凡一世
為何讓你的青春一再消逝  枯萎
付出一切  捉緊美麗
可解決問題

無人平凡一世
無人在世間不須經過高低  認錯方位
若果走過最低迷  重拾正軌
可欣賞廣闊天際

這分鐘看天空  來用心感應
看天空變清晣  這天有天帶領
鳴謝天空傾聽  曾經心聲

來年誰能估計
何妨在最好一刻釋放生命光輝
付出一切  不可變做  遺憾那一位

無人平凡一世
無人在世間不可找到依歸  在你心底
甚麼方向  你指揮
你可佔盡優勢

最好的這分鐘  沿路好天氣
最好的這分鐘  成就好的你
誠實地去做你  是你的專利  必須趁機

最好的這分鐘  沿路好天氣
最好的這分鐘  成就好的你
誠實地去做你  是你的專利  只等你飛
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

全碟最好聽
不過JF通常好聽嘅歌派台成績都麻麻

全碟最好聽
不過JF通常好聽嘅歌派台成績都麻麻
梨胃言 發表於 9/1/2024 21:00
呢首佢有份作可能好啲呢

最近的十一字歌都幾好聽
希望有好成績
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

又係MA嘅派台策略錯誤,連續兩年最好聽既放最後連MV都冇......
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

又係MA嘅派台策略錯誤,連續兩年最好聽既放最後連MV都冇......
cubex___ 發表於 2024-1-9 21:09

俾面嘅問題居多
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

又係咁

成隻碟最好聽嗰隻
支持11字歌
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

點解永遠全碟最好聽嗰隻都係最尾先派
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

呢首值十大多過收到收到
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

開頭D低音對JF黎講真係好新 but nice try!
另外合寫令到個chorus 有多左變化, 而且填D詞幾有聽感聽落唔kick

cubex___ 發表於 2024-1-9 21:09

愛斯基摩人之吻又係咁

佢啲歌真係好高質 喜歡允兒
「微笑之中 接受還未有 答案。」

明明係佢呢幾年最好嘅一首,但就排到最尾當side track hea plug, 寰亞班宣傳真係世界級

好耐冇聽過咁pop又好好聽嘅旋律
贏上年每一首歌好多條街

好耐冇聽過咁pop又好好聽嘅旋律
贏上年每一首歌好多條街
WZA111 發表於 2024-1-14 18:31

希望成績好過同樣遲plug嘅天地一沙嗲
播到拉闊應該有十大

希望成績好過同樣遲plug嘅天地一沙嗲
播到拉闊應該有十大
梨胃言 發表於 2024-1-14 18:34
請問知唔知拉闊 Gin x Jay x Jeremy 邊個月搞?

用呢首開頭希望今年真係衝到

用呢首開頭希望今年真係衝到
Yan 發表於 2024-1-14 19:44

張敬軒今年2碟好難
又衝銀

張敬軒今年2碟好難
又衝銀
梨胃言 發表於 2024-1-14 19:53

咁啫係拉闊兩個都拎唔到金

咁啫係拉闊兩個都拎唔到金
Yan 發表於 2024-1-14 19:55

英皇15 16都男女金
不過今次加埋唱作金就難講

呢首好過碟內其他歌,尤其係吹到年度之歌既8字歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

希望今週上到榜
Sorry

希望今週上到榜
Beo 發表於 2024-1-19 11:37

應該直接上feat. marf 呢首

好聽,各方面都正
不知所謂

忠於誠實的你做自己,抓緊機會發放生命光輝,勵志又動人。
凡楓樂章 :《無答案》