返回列表 發帖
唔預買到,等華納加兩場算
阻住 發表於 2024-2-19 12:01

估加12號 MV出現過12/4呢個日子
「微笑之中 接受還未有 答案。」

完全入唔到。。。 但見啲飛去得好快

居然買到
仲要第一下㩒880得Row 19西位即轉㩒$480都仲㩒到霏

居然買到
仲要第一下㩒880得Row 19西位即轉㩒$480都仲㩒到霏
阻住 發表於 2024-2-21 10:43

望落$480嘅比例多過$680

居然買到
阻住 發表於 2024-2-21 10:43

幸運倪~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我都買唔到

有啲想睇 點解唔加場

有啲想睇 點解唔加場
hello12324 發表於 2024-3-26 04:17

佢一早講咗冇期再加

新碟唱得好咗

佢一早講咗冇期再加
tlam 發表於 2024-3-27 23:14

反而想知點解12/4個期無咗
唔夠時間做full dress rehearsal

回復 58# tlam

陳蕾之前都話無檔期加最後都加埋2/3
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  tlam

陳蕾之前都話無檔期加最後都加埋2/3
babyshark 發表於 2024-3-29 09:55

上次西九佢講過有得加都唔加 體力未必應付得到 同埋佢把把真係唱唔到三場

嘉賓係Marf 有啲估唔到

20240413 Day 1 歌單

20:34 開場

1. 主角光環
2. Truth or Dare (跳單人舞)
3. 謎之微笑
4. 及時行樂

5. 明星示範生 (著露腹肌衫跳舞)
6. 半天空檔 (戴眼鏡+跳舞+去花道同觀眾自拍)
7. 表情符號 (去另一邊花道同觀眾自拍)
Talking
8. 衰仔樂園
9. 污糟兒

10. 預言家 (跳舞,最尾彈Keyboard)
11. 逆便所 (彈Keybaord)
12. 活誰的命
13. 仍有心跳脈搏 (with Marf)
14. I'm Marf-elous (by Marf)

15. 黑玻璃
16. My Serect Park (跳舞)
17. 漫天星 (跳舞)
Talking
18. 我懂
19. 救 (彈鋼琴)

VCR (拆禮物的孩子)
20. 掉進海的眼淚
21. 窮小子
Talking (今日距離逆時車站推出日期啱啱999日)
22. 逆時車站
23. 還原淚
Credit Talk
24. 隨波逐流

Talking
25. 只要你不尷尬

安可
26. 活人鏢靶
Talking (慘歌同Sweet歌揀一首)
27. 好奇殺死愛
Talking
28. 洗面

23:08 完場

話哂都第一次紅館
嘉賓有啲low..
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

話哂都第一次紅館
嘉賓有啲low..
hehe 發表於 2024-4-14 00:04

應該唔夠陳蕾嘉賓low?

回復 65# hehe

咩叫唔low?? 咁唔尊重表演者

通常上緊位嘅歌手,請嘉賓都係請同期/前輩,好少會請後輩…
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

買唔到飛 好奇殺死愛正呀
但唔唱我說不可以?
話曬第一首冠軍歌

成個rundown除咗第一首都係pop garbage omg, why would ppl pay to watch this?
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

上面係咪其實唔知點解要請 MARF 同唱果首劇歌?
幾老屎忽格先要分前後輩而唔係寧願搵關事嘅人

竟然冇唱我說不可以

成個rundown除咗第一首都係pop garbage omg, why would ppl pay to watch this?
JasOh103 發表於 2024-4-14 02:08

Cuz many girl pigs and jai jai think that he is handsome, humorous, talented.
They would rather watch this charming boy rather than corny diva

其實同上一個年代啲人唔明點解痛愛 習慣失戀呢啲口水歌咁紅一樣

Cuz many girl pigs and jai jai think that he is handsome, humorous, talented.
They would rather wa ...
米色蘇 發表於 2024-4-14 08:20

Makes sense, only pigs would make this decision

Handsome? In which universe lmao

其實同上一個年代啲人唔明點解痛愛 習慣失戀呢啲口水歌咁紅一樣  ...
tree 發表於 2024-4-14 09:22

Your argument is invalid. 佢嗰代既MC開我會想去睇
千禧年代啲K歌都高質過佢呢堆垃圾多好多…

話哂都第一次紅館
嘉賓有啲low..
hehe 發表於 2024-4-14 00:04

嘉賓本身唔low
只係好難理解Kaho點解咁樣俾左第一次人地
(仲先於小薯茄)
如果你話跟住又有首Kaho feat. Marf,咁問題就係嗰間猛咁搵人黐嘅MKV
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

污糟兒都聽得過嘅
可能係我唯一一首聽得落嘅HKH作品 (多得Gordon Flanders )

嘉賓本身唔low
只係好難理解Kaho點解咁樣俾左第一次人地
如果你話跟住又有首Kaho feat. Marf,咁問題就係 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-4-14 10:58

哥拿前景好唔掂咩⋯⋯,靠依味嘢 根本好難吸粉

Marf/winka 出返solo 好過啦 ,佢哋自己都叫有啲名氣
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

睇嚟上面幾個都冇緊貼,唔知有套劇 hkh 做 marf 阿哥
Marf 喺劇知道自己就死 唔知點面對佢阿哥

講到兩者完全冇關係 夾硬搵又係睇得出幾咁膚淺

睇嚟上面幾個都冇緊貼,唔知有套劇 hkh 做 marf 阿哥
Marf 喺劇知道自己就死 唔知點面對佢阿哥

講到兩者完 ...
hissorhk 發表於 2024-4-14 11:34

將支票個金額由首feat.歌變做劇就值得high 爆?
都係嗰句,嘉賓本身唔low,係擺頭場呢個舉動唔會解到有幾high
21 傾城

Your argument is invalid. 佢嗰代既MC開我會想去睇
千禧年代啲K歌都高質過佢呢堆垃圾多好多… ...
JasOh103 發表於 2024-4-14 09:27

講到尾你鍾意嘅就高質,唔鍾意咪垃圾囉,argument invalid 講到係客觀事實咁,笑死人

千禧年代啲K歌都高質過佢呢堆垃圾多好多… ...
JasOh103 發表於 2024-4-14 09:27

咁新一代鍾意聽咩音樂,同你覺得佢啲歌垃唔垃圾又無咩關係既
咁事實係人地開到紅館,已經證實左佢既音樂有一班唔少既受眾

講到尾你鍾意嘅就高質,唔鍾意咪垃圾囉,argument invalid 講到係客觀事實咁,笑死人  {:1_ ...
cy_lee96 發表於 2024-4-14 11:51

oh 啲豬出黎護主了

將支票個金額由首feat.歌變做劇就值得high 爆?
都係嗰句,嘉賓本身唔low,係擺頭場呢個舉動唔會解到有幾 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-4-14 11:45

就好似張敬軒搵  STEPHY 做嘉賓 唔同又 LOW 咩?
有時情懷呢樣野 唔可用階級觀念諗啦

oh 啲豬出黎護主了
JasOh103 發表於 2024-4-14 12:01

你把口真係食過屎嚟,又覺得自己毒舌=好好笑

咁事實係人地開到紅館,已經證實左佢既音樂 ...
tree 發表於 2024-4-14 11:55

依度某啲老屎忽係咁㗎啦,唔鍾意咪話人啲歌垃圾,鍾意嘅人係豬/on9,突顯自己音樂品味好高

就好似張敬軒搵  STEPHY 做嘉賓 唔同又 LOW 咩?
有時情懷呢樣野 唔可用階級觀念諗啦 ...
hissorhk 發表於 2024-4-14 12:14

唔Low Wor
所以你由始至終都唔明個問題響邊
21 傾城

有時情懷呢樣野 唔可用階級觀念諗啦 ...
hissorhk 發表於 2024-4-14 12:14

咁十分愛點都多人睇過viu嗰套電視劇嘅
嗰啲過咗十幾年就真係叫情懷嘞
你話入場睇HKH嘅觀眾全部睇過嗰套劇仲覺得好經典就另計

雖然開心 楊啟臻 重遇妹妹 楊悅盈, 但係 Kaho 真係 handle 唔到 仍有心跳脈搏 - 可能請唔到 Maniac ?

其實一晚請 Marf  & Yanny (from 那年盛夏我們綻放如花), Marf 唱 solo, Kaho 同 Yanny 合唱 窮小子; 一晚請 Jeffrey (from 超神經械劫案下), Jeffrey 唱 solo, 便 OK.

仍有心跳脈搏 - 楊氏兄妹

咁事實係人地開到紅館,已經證實左佢既音樂 ...
tree 發表於 2024-4-14 11:55

認真
最起碼呢兩年都見到佢有啲進步(起碼污糟兒同黑玻璃係唱得好咗兼唔悶)
Inner Child隻碟嘅質素,應該都好過TREBLE
而且呢類諧星型歌手近年喺香港應該係第一個
近年市場上基本上冇呢類歌手嘅存在

當年唔明鄭中基點解咁紅嘅人今日都唔會明洪嘉豪多fans

上面Gin 粉屍真係LOW到核爆

今晚軒公唱左咩歌?

今晚軒公唱左咩歌?
let'sbegin 發表於 2024-4-14 22:35

青春告別式 x 逆時車站 (mashup)

完場未

完場未
let'sbegin 發表於 2024-4-14 23:20

1st encore
1O儲物櫃
黑司機
自問自答
洗面

Final encore
主角光環 (重唱)

無<好奇殺死愛>…

Btw,
1. 唔知梁文禮又會點樣評個flow、舞、唱
2. 終於洪館拎左實體碟

青春告別式 x 逆時車站 (mashup)
阻住 發表於 2024-4-14 22:38

Solo 隱形遊樂場

今次竟然揀咗最悶嘅謎之微笑
都唔唱我說不可以同曲線型戀情

青春告別式 x 逆時車站 可唔可以出個studio version
真係好好聽