返回列表 發帖

[Feb/4/2024] Agatha - AGA (2 CD)

歌手:AGA
唱片名稱:Agatha
唱片封面:

推出日期:2024/2/4
唱片類型:2 CD

TrackList:
CD1
01. CityPop
02. 理性與任性之間
03. Tomorrow
04. I Know (姜濤 Feat. 江海迦)

CD2
01. MIZU
02. Miss U Goodbye
03. Count to Ten
04. Special One (Feat. 陳奕迅)
05. Sorry
06. MIZU (Acoustic Version)
07. The Lovers
08. Julie (Demo Version) (Bonus Track)

附加資料:

出處:UShop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

What are we gonna do 唔入碟嘅
人大了珍惜今次不可有下次

終於再出到全英文專輯
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

係唔係第一次有歌手收錄feat人啲既歌入自己碟
flop 迪迪
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

ushop hang hang地,咁多人搶?

回復 5# 阻住

差唔多成 $1500 一隻 ...

對AGA好失望
What are we gonna do唔入碟但入feat.嘅I Know
個次序又冇排過
仲hea過Time & Faith

我以為佢今日出碟 ig有個po話專輯明天推出
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

呢個tracklist真係好失望
又話作好多歌但最後都係得一首係未出過
I know 同 Mizu acoustic 擺入去唔知做咩
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

More flop than gin
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

CityPop 同MIZU都好高質 值得入手!
魂冇影啲歌真係好難聽

終於再出到全英文名專輯
on07111 發表於 2024-1-10 18:16
理性與任性之間 spoiled it

賣哂
環球輕輕鬆鬆賺$444000
Sorry

賣哂
環球輕輕鬆鬆賺$444000
Beo 發表於 2024-1-10 19:08

再加30*300 = $9000
買咗啲有錢迦粉話自取但又要俾$30運費

垃圾到一個點
唔怪得佢唱左咁多年仲係暗星

衰過新曲+精選

理性與任性之間 spoiled it
boy4dudes 發表於 2024-1-10 18:56

用返  3rd Is the Charm 就得
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Flop 到咁不如收山啦
叱咤無佢身影完全無人care 無人講
出隻碟又hea 仲要收錄人哋主唱嘅歌
新歌得一首
Track list 又懶得排

圓咗紅館夢
既然公司無心做
佢又佛系無心爭
不如留下美好印象收山算啦
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

隻碟有咩值得delay出 吹到咁大又話去完旅行寫完一大堆歌 咪又係得四首 大話精
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

究竟係迪迪2024重新出發定係暫別之作

最新個工作中ig story好似Mix緊歌,但唔知係咪仲Mix緊Sorry

用返  3rd Is the Charm 就得
on07111 發表於 2024-1-10 19:57
係 3rd Is The Charm ID

https://umhk.lnk.to/3rdistheCharmID

最新個工作中ig story好似Mix緊歌,但唔知係咪仲Mix緊Sorry
阻住 發表於 2024-1-10 20:45

我估係做緊之後啲歌,今次呢隻碟都係處理返前幾年未出碟嘅歌,因為實在拖得太耐了。

個 Tracklist 真係好 7
寧願佢淨係入 Disc 2 堆歌
然後 Disc 1 嗰四首做 10週年精選碟嘅「新曲」好過啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

太失望了

ushop hang hang地,咁多人搶?
阻住 發表於 2024-1-10 18:19

自己有fans底 再加糖糖
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

點解大家要有咁大期望

迦迦隻隻碟都係咁上下㗎啦
MmM

不如估Julie係邊首歌既demo
我估MUG
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

SCLS都大概跟派台次序 universal is very flop

回復 28# JasOh103

我覺得Special One
話哂整左成十年
MmM

Wtf 有首肥姜 做乜9啊
建議放埋上善如酒
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

仲以為會多兩首新歌….
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

flop 迪迪
我等我在 發表於 2024-1-10 18:16

Jace 隻 Processing 有 Forever Summer
   印象中官方入落 iTunes 既資料係寫 Dusty Bottle Feat. Jace

點解大家要有咁大期望

迦迦隻隻碟都係咁㗎啦
MMM 發表於 2024-1-10 22:30

同感,佢都派咗咁多隻歌先出碟,都估到唔會有啲乜嘢新歌,點解大家咁大期望。
佢就算真係做好其他新歌,都留返下次先出啦。

又話三百隻 今朝仲有人買到…
呢個tracklist真係…
秋天feel的歌唔知係邊首?
Life was a willow and it bent right to your wind.

雙CD以為係精選,原來又係demo碟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

如果 Julie 係 I Know demo 就好笑

Julie Julie Julie
Julie Julie Julie Oh Julie Oh Julie
Oh Julie such a fool
Say It

I know I know I know
I know I know I know
I know I know I know 越痛苦 越滿足
就抱著這罪咎
Say It

媒體報道平裝版將會於1月19日正式推出

2024除了專輯的另一件事
這一次的 《AGATHA EXHIBITION》
記錄了製作專輯中的氛圍、故事與感覺
感謝好朋友 @colinmakkk
為我構思了這一點一滴
像把過去的作品也回顧了一次

期待21/1跟你們分享

*剛購買到Deluxe的朋友們
也可以選擇在2月4號在這裏拿取你獨一無二的專輯

《AGATHA EXHIBITION》
日期:1月21日至2月18日
地點:啟德AIRSIDE 2樓 L216

買$1480碟啲有錢迦粉無得優先攞碟又無得優先去展覽
展覽第一日會唔會順便開埋生日Party, 請煎煎去掟蛋糕

1月21日生日香港"歌手"有幾個, 無得獨一無二, 暫時可以獨四無五

1997 兒登
1988 迪迪
1981 阿嬌
1971 松松

flop 迪迪
我等我在 發表於 2024-1-10 18:16

梁洛施以前有隻碟有關智斌獨唱歌添啦

Aga 快D離開環球啦

梁洛施以前有隻碟有關智斌獨唱歌添啦
kenneth 發表於 2024-1-12 18:48

Steven 隻人造雪就好肯定係
    Kenny 有咩?

如果 Julie 係 I Know demo 就好笑

Julie Julie Julie Oh J ...
boy4dudes 發表於 2024-1-11 19:04

不敢想像

1月19號出普通版

有冇人想淨係要CD1

$1480睇嚟係攞隻普通版再車塊牛仔皮上去?

2024第一隻垃圾碟

We are twins 22都算

有冇人想淨係要CD1
WZA111 發表於 2024-1-15 17:31

其實頭幾首都幾好聽