返回列表 發帖
計埋megahit
連續十一首派台歌都可以一貫地咁難聽
都算係一個紀錄
背山望海 發表於 2024-1-12 08:18

唔覺,起碼AL嘅歌唔會悶,舞台表演仲幾好睇

點解佢成日都要揀啲外國歌,但係最低質素嗰堆
唔算係最難聽嗰幾首
但都差唔多都係同類嘢,唔好聽, ...
haha123 發表於 2024-1-12 14:08

覺得AL嘅跳唱快歌係得佢先演繹到
畀香港其他男歌手唱更加唔match
想象唔到佢哋點樣郁起身唱快歌

有進步但仲係非常難聽, unbearable english pronunciation
cubex___ 發表於 2024-1-12 19:48

見外國人都讚AL英文唔錯反而香港人個個忽然專家上身,笑死
咁應該俾邊個香港男歌手rap英文?要快得嚟清晰、又有節奏感

曲詞都幾好 唱亦不算差 暫時這兩年派台中比較喜歡的一首 3+1=4fun
hkwilliamsiu 發表於 2024-1-12 12:17

今次唱腔係好過之前,高音位都上得ok,希望live都keep到

唔知佢唱乜
Adachangsm 發表於 2024-1-12 23:11

英文差?聽力有問題?
其實AL咬字好清晰喎,咁都話聽唔知

佢都係唱返永順街39號/浪漫殺死巨蟹座嗰類K歌算啦,起碼唔會太難聽
tlam 發表於 2024-1-14 00:32

唔好啦,香港樂壇就係太多罐頭k歌、悶歌,先搞到走唔出國際

講真?
jasonscy 發表於 2024-1-14 01:04

假咩?咁你講下而家外國人,會聽邊個香港歌手?
對上一個衝到出去嘅,已經算係Gem?

我諗我地永遠欣賞唔到用9個留言扯到去
「總結以上討論以言,Anson Lo是一位享負盛名的國際級歌手。」
嘅 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-1-14 09:38

講嘢唔使咁酸嘅,得個踩字,係幫唔到香港樂壇
至少AL、mirror嘅出現,令到本身一d追開韓星嘅香港人,返嚟睇佢哋

錢落返香港人嘅袋,你唔服氣都咁話

團con首唱新歌,handle得唔錯,高音位都上到

曲到圓  BTW, 唔講真係唔知扮緊天使, 以為係烏鴉
快劍俠 發表於 2024-1-18 15:14

好笑咩無生活常識唔駛大大聲講出嚟畀人知

評分人數

• 荷蘭番茄

你岩你岩, 係我唔識欣賞香港頂流GE 音樂, 我出番去聽DPR IAN
快劍俠 發表於 2024-1-18 16:17

原來係ian粉,啱曬你口味啦,佢上年叱咤企住唱慢歌,都要降key+大墊底聲+走音

救命AR DPR IAN 佢話係IAN AR , 我係米要笑架?
快劍俠 發表於 2024-1-18 16:51

哦,MV係幾好睇
但你攞個外國歌手出嚟講經咩

上邊先講緊AL佢哋出現,令本身追開韓星嘅,錢入返香港人袋

不太建議某啲會員喺度人身攻擊、引戰
分已扣
荷蘭番茄 發表於 2024-1-18 20:52
嚴禁一切不禮貌而有可能令人感到受辱之言詞,違規者將扣二至八分不等。

個扣分理由幾好喎,原來cm有版規,大家共勉之啦

計計下原來共和有成兩年冇上過呢位頂流歌手嘅舞曲,真係慘
睇完啲唯粉嘅留言就更加唔想聽佢啲歌

其餘幾位 ...
米色蘇 發表於 2024-1-19 09:24

第一句已經露底啦,扮到咁正義,開口埋口鬧人毒唯先
你自己咪又係隊友粉返去聽隊友嘅歌就啱啦
cm壇平時咁多毒糖、毒hello扮樂迷踩AL,又唔見你會出下聲?