返回列表 發帖
喜歡蕾兒

Tomorrow是否江天后的
cubex___ 發表於 2024-3-22 22:49

連JW JACE都有係encore medley cover佢地啲歌,
點解唔唱煎煎啲歌
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

連JW JACE都有係encore medley cover佢地啲歌,
點解唔唱煎煎啲歌  ...
leo_03 發表於 2024-3-22 23:07

好簡單 唱唔到原唱咁好
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Super Medley:一人之境+愛是最大權利+離家出走+你是你本身的傳奇+隔離+丟架+記憶棉+一+紅綠燈+女神+E 先生連環不幸事件+矛盾一生+樹木真美+DWBF+笑住喊+報復式浪漫+到底發生過什麼事+高山低谷+未來見

竟然仲有江嘅一,有大好機會點解唔唱一迦一...
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

好簡單 唱唔到原唱咁好
JasOh103 發表於 2024-3-22 23:41

係咪暗示緊 tomorrow 原唱唔好?

cubex___ 發表於 2024-3-23 00:08

一迦一咁難聽

好簡單 唱唔到原唱咁好
JasOh103 發表於 2024-3-22 23:41

佢唱歌 我諗我再唱多十世 我都無佢唱到佢咁好 但係我睇完佢嗰次之後呢 我唔再聽佢啦
因為佢 哇~ 表露晒所有嘅野 我地係玩唔到 即係玩晒雜技 但係無咗個歌嗰個heart呀

睇咗網上d片
live autotune得太明顯
雖然知道全隊基本冇幾個唱得
不過聽落真係好唔舒服
原本都幾鐘意佢哋
但今次真係有d失望

睇咗網上d片
不過聽落真係好唔舒服
原本都幾鐘意佢哋
...
ladygaga 發表於 2024-3-23 01:48

跳唱明顯係半咪(嘴)

P.S. 新歌(Chosen Family)好似演繹得麻麻,再睇埋聽日就知
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

Super Medley:一人之境+愛是最大權利+離家出走+你是你本身的傳奇+隔離+丟架+記憶棉+一+紅綠燈+女神+E 先生 ...
Kj2052 發表於 2024-3-22 23:54

以為會有女團medley,旋轉樂園、宇宙最強、金睛火眼、小野蠻、sugar baby之類
最愛林家謙❤️

cubex___ 發表於 2024-3-23 00:08

但係冇煎
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Solo歌冇唱《I’m Marf-elous》、《一手造成》、《奇異小姐》
Cover歌冇唱《勿念》、《水刑物語》

睇咗網上d片
不過聽落真係好唔舒服
原本都幾鐘意佢哋
...

起碼冇autotune到好似Juno個concert咁都算係咁

Solo歌冇唱《I’m Marf-elous》、《一手造成》、《奇異小姐》
Cover歌冇唱《勿念》、《水刑物語》
...
米色蘇 發表於 2024-3-23 05:33

一手造成都唔擺入rundown係咪傻咗
話晒全年女歌手之冠
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

跳唱明顯係半咪(嘴)

P.S. 新歌(Chosen Family)好似演繹得麻麻,再睇埋聽日就知 ...
leo_03 發表於 2024-3-23 02:24

應該係背後和音大聲 見到有 2 個定 3 個女會跳唱歌做返 d 層次

睇咗網上d片
不過聽落真係好唔舒服
原本都幾鐘意佢哋
...

下 唔多覺 autotune一聽 gao 開口就知冇
因為佢真係 gao 唔掂

網傳rundown 暫時都準

Solomon 發表於 2024-3-22 22:07

更正:
9. 假使世界原來不像你預期(Marf)
10.無以名狀的痛 (Short ver.)(Day)
11. 好時辰 (Short ver.)(Gao/Sumling) (唔肯定)
12. 說好的未來 (Full ver.)(Candy)
13. 平凡的我重生 (Full ver.)(Winka)
14. Tomorrow (short ver.)(Ivy)

chosen family
chorus勁似alfred的無力感
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

點解唔唱煎煎啲歌  ...
leo_03 發表於 2024-3-22 23:07

人定歌嘅知名度都同Collar差天共地

好好睇
今日tag埋Kay
係咪除咗千千就齊晒近十幾年女金嘅歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

Tomorrow是否江天后的
cubex___ 發表於 2024-3-22 22:49

Aga,Fiona Fung fan

Super Medley:一人之境+愛是最大權利+離家出走+你是你本身的傳奇+隔離+丟架+記憶棉+一+紅綠燈+女神+E 先生 ...
Kj2052 發表於 2024-3-22 23:54

呢個medley是旦一首都hit過+好聽過flop Gin啲歌

一迦一咁難聽
梨胃言 發表於 2024-3-23 00:56

好地地"一"首歌改到不倫不類

好好睇
今日tag埋Kay
係咪除咗千千就齊晒近十幾年女金嘅歌
JayantL 發表於 2024-3-24 23:28

有埋2024女金

昨晚 24/3 唱新歌後離場,再一次Encore上台,加料:

開放點歌:前傳 (一小段)
Speak Love (原版)