返回列表 發帖
上年咁勤力唱作商台都唔播,呢plug有叱咤作曲人+填詞人得主加持唔知可唔可以施捨一個冠 ...
SugarFree 發表於 2024-1-22 12:53

你仲想呢兩個人拎作曲作詞?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復  荷蘭番茄

我反而覺得港台同無綫係貌合神離, 只係選擇性捧一啲實力較佳嘅無綫系歌手嚟捧(Gigi, JW,  ...
EricC2021 發表於 2024-1-22 12:37

果啲宇宙知名巨星就好心努力讀書,早啲離開樂壇啦
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

之前程凱欣接手都改革過
但牙力唔夠唱片公司來
speedman 發表於 2024-1-23 01:13

個名都臭咗,無獎點吸引到歌手出席
搞番4/5台聯頒好過
click here

Alkane 一周命
mt666 發表於 2024-1-23 19:48

其他下弦應該都係
click here

我都覺
(首播嗰時都唔太覺,再聽真係好似 )
leo_03 發表於 2024-1-24 00:53

唔係似,個底係一樣
click here

回復  Froggy

我覺得Stanley會專注拍劇, 出歌純粹紀念先母, 唔志在上榜。
EricC2021 發表於 2024-1-24 08:44

呢度所有人心態係出歌為上榜為冠軍為拎獎,點會理咁多
click here

皮皮似會有狗零衫新人入場券, 虎仔未知
boy4dudes 發表於 2024-1-24 11:21

要拎我最喜愛男歌手
click here

大國盛世 5中3
Nicholas 發表於 2024-1-25 21:55

尸兄拉闊都要冠
click here

咁家陣903buy邊類型嘅歌? 唔通係陳蕾或Marf式型格路線?
EricC2021 發表於 2024-1-25 20:59

903不嬲都buy型格,林憶蓮王菲陳慧琳,或者真我楊千嬅,仲有係錢
click here

903 係buy 錢 同邊個紅,創作有加分
Terenceluii 發表於 2024-1-26 03:08

後二有相榷,當年牛華送禮都係無獎
click here

同男歌手比女歌手冇邊個紅 理論上903可以自己造王嘅
黃妍都谷咗兩年
Tantamjj 發表於 2024-1-26 09:25

谷完都係無人識同埋要北上做菇呢個老本行
click here

四家姐都做過型格風,但最後......
所以,真係關事咩?
FY5856 發表於 2024-1-26 13:41

四家姐係邊個?
click here

其實而家903都唔係點播歌,兩日8次就變喪播
click here