返回列表 發帖

美斯訪港 官網確認姜濤Anson Lo任表演嘉賓

阿根廷球王美斯領軍的美職球隊國際邁阿密,下月4日在香港大球場跟香港聯賽選手隊上演表演賽。賽會公布今早 (25日) 突然再售限量門票,售票網站更確認男子組合MIRROR成員姜濤和盧瀚霆將擔任賽事表演嘉賓。

賽會公布今早11時開始,在官方票務合作夥伴Klook上發售限量門票,讓球迷可以把握最後機會買飛睇波,參與這場盛事。最後一輪限量門票,票價維持與早前推出的首輪售票相同,880元至4,880元不等。

今次賽事又邀得多個本地音樂單位,包括G.E.M.、之前提及的MIRROR成員姜濤和盧瀚霆,唱作歌手Gareth.T,他們會在當日下午2時正開始首場表演環節。今次活動不但滿足想一睹球王美斯風采的球迷,加上表演嘉賓陣容,對一眾歌迷都具相當吸引力。

LINK

個人感想:
唔知做咩事班愛GEM力今日上哂水係度瘋狂吹奏GEMGEM

連球王都要靠MIRROR散飛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

好驚果日喺踢緊波果陣會有一堆空櫈出現
就好似舊年Alan Walker個concert咁

四個都廢。寧願只搵gem & gareth.t 依家搭多兩件垃圾jm9
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

一個足球賽都將音樂擺前
世界終於理解到香港人Live My Lie同貪到癲嘅精神
可憐Gareth.T啲出到國嘅英文歌,同G.E.M.啲兩文三語,永遠唔會係焦點
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

之前 D 飛賣唔出

Now.com = Viu = MakerVille

一個足球賽都將音樂擺前
世界終於理解到香港人Live My Lie同貪到癲嘅精神
可憐Gareth.T啲出到國嘅 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-1-25 23:01

可惜出到國嘅係AL佢首《ON》同《Megahit》都有喺外國球場播放

可惜出到國嘅係AL佢首《ON》同《Megahit》都有喺外國球場播放
串燒控 發表於 2024-1-25 23:51

Yeah, I think that you heard rumours
好緬懷會貼好多海外聽歌反應上CM嘅年代
等我地時刻記得有啲野係要留響過去
21 傾城

Yeah, I think that you heard rumours
好緬懷會貼好多海外聽歌反應上CM嘅年代
等我地時刻記得 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-1-26 00:36

事實係難接受d架啦

希望有一日外國球賽,都會播你taste鍾意嘅香港歌手囉

事實係難接受d架啦

希望有一日外國球賽,都會播你taste鍾意嘅香港歌手囉 ...
串燒控 發表於 2024-1-26 01:21

有咩好希望同難接受呢?可憐唔係一種磨滅實力同造詣嘅超能力
而不過係為左下一個更能替佢地全心歡呼嘅舞台,而所作嘅一個自私鋪墊而已
但係為左見到下一隻碟同歌而由心而發嘅可憐,似乎仲係會比僅餘黏連規劃嘅虛擬人生,都來得真實
21 傾城

香港球迷播啊嘛,怪不得港隊會輸出局

其實有Gem已經撐得起個場,個兩件豬頭骨買一送二的吧

其實有Gem已經撐得起個場,個兩件豬頭骨買一送二的吧
jun518 發表於 2024-1-26 09:37

依啲show每個歌手都係唱一兩首歌

$888-$4888有幾多gem 粉絲捨得俾錢撐起個場

Gem大陸個人演唱會都係賣緊480-1580
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

香港球迷播啊嘛,怪不得港隊會輸出局
AndyChoi 發表於 2024-1-26 09:35

人哋外國主辦播關咩事
只要唔係自己taste嘅歌手,衝到出去,就盲踩

隔住個mon都聞到酸味

Lol ok

人哋外國主辦播關咩事
只要唔係自己taste嘅歌手,衝到出去,就盲踩

隔住個mon都聞到酸味 ...
串燒控 發表於 2024-1-26 10:36

21 傾城

愛美斯 愛美斯 愛美斯
DM多仔多到覆唔哂

踢波同呢兩條友有咩關係
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

回復 8# 串燒控
令人難頂的事實。咁廢都有人肯播

回復  串燒控
令人難頂的事實。咁廢都有人肯播
cubex___ 發表於 2024-1-26 16:50

你咁講嘢嘅,其他不被外國人播嘅歌手,即係乜?
《ON》同《Megahit》仲要分別係兩個不同國家嘅球賽播

歌單

Gareth.T (14:31-14:39)
1. 勁浪漫超溫馨
2. 緊急聯絡人

姜逼、主主 (15:08-15:20)
1. 姜逼 - 黑月
2. 主主 - ON
3. 合體 - Rumours

GEMGEM (18:25-18:33, 頒奬禮後, 咸爺係場邊聽)
1. Amazing Grace (頭半首清唱)
2. Gloria (西班牙文版)

毒糖、毒徒好慘, 俾$4880聽一首Solo + 一首佢地勁憎既合體
仲無得最尾出場

GEMGEM有得同咸爺抱抱、Selfie、攞簽名,然後全場勁嗌

胡麻胡麻
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

原來NowTV App個美欺追蹤鏡頭要等佢落場果陣先有
仲想睇佢坐後備席既風采

回復 21# 串燒控
我真心寧願byejack嘅歌喺外國播

回復 22# 阻住
GT唱兩首但KTAL一首半

美欺同蘇亞雷斯結果都無落場
比卡超好似黑黑地面
GEMGEM等陣唱到曉霏都應該無人理,香港站啲霏無咁多人搶lu

美欺同蘇亞雷斯結果都無落場
比卡超好似黑黑地面
GEMGEM等陣唱到曉霏都應該無人理,香港 ...
阻住 發表於 2024-2-4 18:05

應該請幸兒做迦賓唱Dum Dum
而家就可以話大批幸運兒畀4880睇gin gin

應該請幸兒做迦賓唱Dum Dum
而家就可以話大批幸運兒畀4880睇gin gin
梨胃言 發表於 2024-2-4 18:24

美漿成為大贏家
DM多仔多到覆唔哂

美漿成為大贏家
mosesming 發表於 2024-2-4 18:27

現場球迷: 好聽點 就是 Dum Dum 真心講 就是太笨

現場球迷: 好聽點 就是 Dum Dum 真心講 就是太笨
梨胃言 發表於 2024-2-4 18:31

現場球迷決定下年$4880買叱咤飛睇Gin拎女金算
DM多仔多到覆唔哂

笑死

唉,點解搞搞下咩都丟架
21 傾城

政府回應有關TATLER XFEST:香港隊VS國際邁阿密CF表演賽的傳媒查詢
  就今日(二月四日)傳媒有關TATLER XFEST:香港隊VS國際邁阿密CF表演賽的查詢,政府發言人作以下回應:

這次活動獲大型體育活動事務委員會頒授「M」品牌認可,以及1,500萬元配對撥款和100萬元場地補助金資助。

美斯未能上陣今日表演賽,政府和一眾球迷同樣對主辦單位的安排感到極度失望。主辦單位欠球迷一個解釋。

大型體育活動事務委員會會根據協議條款與主辦單位跟進,包括可能因應美斯未能出場而扣減贊助款項。

2024年2月4日(星期日)
香港時間19時32分

https://www.info.gov.hk/gia/general/202402/04/P2024020400500.htm

會唔會即刻去酒店拉人

笑死
WZA111 發表於 2024-2-4 18:40

你地唔係噓我啊嘛

政府夜晚兩個聲明都好感情用事

又有邊個估到咁容易黐金糠嘅機會都可以衰左
21 傾城

連球王都要靠MIRROR散飛
JayantL 發表於 2024-1-25 19:12

其實 confirm 球王係會踢嘅話 洗乜靠姜逼同安老仲有漿
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

美斯聽日無得去啟德肯定好傷心
幸兒25年先有演唱會
會唔會就係啟德

Tatler XFEST 香港嘉年華對美斯及蘇亞雷斯未有於今天「香港隊 對 國際邁阿密CF」賽事上場表示極度失望。我們和所有觀看比賽的球迷一樣,一直熱切期待美斯和蘇亞雷斯的參與,並與所有香港球迷一樣對美斯和蘇亞雷斯缺陣這歷史性的賽事感到遺憾。

儘管有報導指主辦方在開賽前已知悉情況,但Tatler在事前並沒有得到任何關於美斯或蘇亞雷斯缺席比賽的消息。隊醫認定美斯和蘇亞雷斯不適合參加比賽,這讓包括我們在內的所有人都感到失望。

美斯聽日無得去啟德肯定好傷心
幸兒25年先有演唱會
會唔會就係啟德 ...
梨胃言 發表於 2024-2-4 23:49

希望美斯可以向幸兒傳授點樣克服當年失金嘅創傷
DM多仔多到覆唔哂