返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2024/01/27

903 專業推介@2024/01/27
RK  LW Songs         Singers
01  11  緊急聯絡人       Gareth.T
02  08  逆時針的古董錶(5046)   梁釗峰
03  15  Little Love       陳明憙
04  09  黑玻璃         洪嘉豪
05  03  愛的一種練習      陳健安
06  ne  回憶半分鐘       雲浩影
07  13  In Love In The Morning 張蔓莎
08  12  Rocketstars       MIRROR
09  18  無能 為力         泳兒
10  07  青春告別式       張敬軒
11  10  Mr. Nobody       CotaBoii
12  14  一小節人生       SENZA A Cappella
13  17  慢半拍         Gordon Flanders
14  05  I’m Marf-elous      邱彥筒
15  16  勉強當作我有病吧    before the night ends
16  19  獨角獸之戀       李駿傑
17  ne  You're Gone        應智越
18  ne  皮思苦         陳瑞輝
19  ne  如果電話亭       楊樂文
20  ne  夢想與夢        Twins

中文歌曲龍虎榜@2024/01/27
RK  LW Songs          Singers
01  05  道理都懂         劉德華*
02  09  魔氈           曾比特*
03  07  In Love In The Morning        張蔓莎*
04  10  偷東西的女孩       許靖韻
05  01  分手前中後        吳業坤
06  04  雙喜樓           Twins
07  16  緊急聯絡人         Gareth.T
08  02  Joy Boy          葉振弘
09  NE  Little Love        陳明憙*
10  NE  You're Gone       應智越*
11  19  在最好的時間做最好的你  馮允謙
12  06  戀愛禁止         乙女新夢
13  20  黑玻璃          洪嘉豪
14  17  空城記          陳奕迅
15  14  家            鄺美雲
16  13  躺約           CY Leo
17  15  生命的源頭        盧冠廷 / 李宗盛
18  18  哭泣健康指南       Gin Lee
19  NE  Why You          AGA
20  NE  因愛而來         Dear Jane

新城勁爆本地榜@2024/01/27
RK LW Songs         Singers
01 08  夜視鏡         陳卓賢
02 06  因愛而來        Dear Jane
03 13  逆時針的古董錶(5046)    梁釗峰
04 16  In Love In The Morning 張蔓莎
05 14  玉蝴蝶         Yusobeit
06 09  Rocketstars        MIRROR
07 20  Show Me Your Love    章尾而 / RVA太陽
08 19  No Say!        陳天翺
09 10  空城記         陳奕迅
10 11  青春告別式       張敬軒
11 12  無能為力               泳兒
12 15  有有有         薛家燕 / Shila Amzah
13 17  在最好的時間做最好的你 馮允謙
14 18  Mr. Nobody            CotaBoii
15 ne  道理都懂                       劉德華
16 ne  初心小島                       姚焯菲
17 ne  我點捨得走                    藍奕邦
18 ne  再見有時(重逢版)         何洛瑤/ 周國賢
19 ne  愛但為何                       高暉
20 ne  Nothingless 虛無           Cyrill Lotion

勁歌金榜@2024/01/27
RK  LW  Songs         Singers
01  02  給你幸福 所以幸福    馮允謙
02  04  分手前中後      吳業坤
03  06  雙喜樓        Twins
04  07  以正義之名      陳蕾
05  08  無能 為力        泳兒
06  11  魔氈         曾比特
07  09  救命稻草       張天賦
08  ne  空城記        陳奕迅
09  17  有有有 Year of the Yo      薛家燕、茜拉
10  10  不眠來電       黎展峯
11  ne  青春告別式      張敬軒
12  12  土豪金        Delta T
13  13  NOBODY        MC Jin
14  15  緊急聯絡人      Gareth.T
15  19  一場同學       許廷鏗
16  20  史詩式完結      葉巧琳
17  ne  初心小島       姚焯菲
18  14  島嶼時間囊      Zpecial
19  18  Never Mind      Nancy Kwai
20  ne  小孩子才做選擇        鄧思朗

Chill Club 推介榜@2024/01/28
RK  LW Songs        Singers
01  06  社交恐懼癌      陳奕迅
02  08  緊急聯絡人      Gareth.T
03  05  再見有時       sica
04  07  戀愛禁止       乙女新夢
05  10  Joy Boy       葉振弘
06  04  爆煲急救指南     The Hertz
07  ne  雙喜樓        Twins
08  09  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
09  ne  史詩式完結      葉巧琳
10  ne  9SHAKE       楊安妮
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

Chill Club Analysis
我唔覺得穿屎四台冠。反而可能7>2>X之後上軒公(必冠)及泳兒。 Next week may be 3ne (1 4 5 X with 3 not confirmed), tyson yoshi冠除非連續兩集都播赫茲。 Win win同 mischa谷上10>5 同9>4 respectively後必死容許未來兩周7-8ne. 黑玻璃ne大熱仲有金堅
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

Chill Club Analysis
我唔覺得穿屎四台冠。反而可能7>2>X之後上軒公(必冠)及泳兒。 Next week may be 3ne ( ...
cubex___ 發表於 2024-1-28 22:30

CC上榜嘅速度會即月上新歌咩 黑玻璃等多幾個星期吧
Keep it up

CC上榜嘅速度會即月上新歌咩 黑玻璃等多幾個星期吧
窮小子光環 發表於 2024-1-29 01:48

分分鐘三月先上

分分鐘三月先上
CMH 發表於 2024-1-29 02:31

黑月先上
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

差d唔記得大國歌海。

講開又講,林峰首歌播都唔播下wo

講開又講,林峰首歌播都唔播下wo
RichieLau22 發表於 2024-1-29 15:04

華納中國同華納香港係兩條隊,計生意KPI當然整靚香港條數先
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

四家姐 2/2 出獨立後首隻新歌 [What You Get]
唔知派唔派台呢

隨著社交恐懼癌榮升第一首國語五台冠軍歌, 我想借問大家點解國語歌喺903榜上冠軍嘅難度特別高?

回復 10# EricC2021
填海絕對唔上,令派得又可能上嘅歌更加少。呢期值得上又真係得+him, ty & e臣。派台過嚟903嘅國語歌唔多 (997感覺多啲台灣歌). Ultimately it depends on how much Mandarin songs the channel receives. Also 原來 little love 唔係死位我哋估錯了近期季軍死位數量比較少

回復  EricC2021
填海絕對唔上,令派得又可能上嘅歌更加少。呢期值得上又真係得+him, ty & e臣。派台過嚟9 ...
cubex___ 發表於 2024-1-29 19:16

似乎同樣嘅情況亦喺CC榜出現。

jer al solo concert br
4月出

On播到咁行要霸個十大位先?

(8-1+10+)11+11+1+13+1+11+8*
咁都有(17+)56* AP, 如果真係Wk6冠估最多102 (this week 可能上到77)。唔夠入十大除非調位同轉規矩

個個俾肯定就是你強迫到一定要1月有十大
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

似乎同樣嘅情況亦喺CC榜出現。
EricC2021 發表於 29/1/2024 19:29
你又想暗示啲乜不如直接講
下下都拉呢兩台落水係咪好好玩,

點解dog03唔跟CC雙雙冠街燈

點解dog03唔跟CC雙雙冠街燈
梨胃言 發表於 2024-1-29 20:49

原來都成十年冇上學友
= = = = =
    btw 講還講唔好亂加人好友
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

愛已過去會唔會出多幾個remix版搶十大?

(8-1+10+)11+11+1+13+1+11+8*
咁都有(17+)56* AP, 如果真係Wk6冠估最多102 (this week 可能上到77)。唔夠入 ...
cubex___ 發表於 2024-1-29 20:16

上年10x都有 今年再跌都唔奇

回復 17# kwanie

我只係話CC榜此前亦未嘗有冠軍國語歌; 不過Tyson Yoshi或有機會成為第二位CC榜國語冠軍歌得主。

愛已過去會唔會出多幾個remix版搶十大?
Kfmusic 發表於 2024-1-29 20:54

荃力支持美瓊簽英皇/大國/華納是但一間
DM多仔多到覆唔哂

E會員邏緝:
愛已過去903冇冠
證明美瓊係TVB星夢嘅人
DM多仔多到覆唔哂

回復 21# Tantamjj
但係試過用舊年(wk51-52)ap入十大未?

黐線,英皇真係派最難聽嘅夢想與夢,twins 22年黎最後拎十大嘅機會都冇埋了

黐線,英皇真係派最難聽嘅夢想與夢,twins 22年黎最後拎十大嘅機會都冇埋了 ...
Ladyfafa 發表於 2024-1-30 00:02
已經2024年 英皇fight返首十大俾Twins有咩好處
到時攞獎噓聲咪盞勁過幸兒

已經2024年 英皇fight返首十大俾Twins有咩好處
到時攞獎噓聲咪盞勁過幸兒 ...
liwaynejason 發表於 2024-1-30 01:46

純粹彌補返一個遺憾,twins從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。

純粹彌補返一個遺憾,twins從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。 ...
Ladyfafa 發表於 2024-1-30 02:12

尹光夠無拎過最男 臨門一腳一樣唔得

已經2024年 英皇fight返首十大俾Kenny有咩好處
到時攞獎噓聲咪盞勁過幸兒 ...
liwaynejason 發表於 2024-1-30 01:46

Kenny same .....
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

黐線,英皇真係派最難聽嘅夢想與夢,twins 22年黎最後拎十大嘅機會都冇埋了 ...

Dum dum 都拎到十大啦
難聽唔等於冇得拎

如果係呢個準則成立,12乸就應該一個10大都拎吾到

純粹彌補返一個遺憾,明荃/家燕從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。
DM多仔多到覆唔哂

回復 33# mosesming
997dj攞 903十大??

回復 33# mosesming

變左節目主題曲,更加無可能
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

笑死 亂拎其他人黎比 Twins係903拎過幾多次組金呀 係冇十大先係遺憾
其他人都唔知有冇拎過任何903嘅奬

Dum dum 都拎到十大啦
難聽唔等於冇得拎
lorbat 發表於 2024-1-30 05:57

dumdum係23年最好聽廣東話歌
年尾雙喜樓都比唔上

你本身覺得隻碟邊首有potential 拎十大?
雙喜樓已經係最高汁嗰首
不過同意夢想與夢真係好難聽
膠歌
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

純粹彌補返一個遺憾,twins從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。 ...
Ladyfafa 發表於 2024-1-30 02:12

雙生兒有咁嘅成績應該要僥倖同感恩多過遺憾

純粹彌補返一個遺憾,明荃/家燕從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。 ...
mosesming 發表於 2024-1-30 07:52

荃嘅閃爍登場,青玉案同原來…什麼都有可能,燕嘅開心女人叉叉叉同乜都盞都值十大
仲有自由女神畀至尊一D都唔過分
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

想問港台有冇播過青春告別式

雙生兒有咁嘅成績應該要僥倖同感恩多過遺憾

荃嘅閃爍登場,青玉案同原來…什麼都有可能,燕嘅開心女人叉叉 ...
SugarFree 發表於 2024-1-30 11:58

雙生兒有咁嘅成績應該要僥倖同感恩多過遺憾 真係時也何也, SO 佢地都好知自己ge 價值, 斷續打側手翻

回復 40# FT528
鷹王俾足夠錢就狂播

你本身覺得隻碟邊首有potential 拎十大?
雙喜樓已經係最高汁嗰首
不過同意夢想與夢真係好難聽 ...
ricnature 發表於 2024-1-30 10:38

插班生甲,玩回憶殺
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

純粹彌補返一個遺憾,明荃/家燕從來冇拎過叱咤十大,依家就連d阿豬阿茂都拎到。 ...
mosesming 發表於 2024-1-30 07:52

Kah0表示:我想做阿茂
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復 44# l00540
我估阿茂指kenny, jude, per se, 姜涛 & lolly talk。kaho唔會唱得差過上述幾位。

回復  FT528
鷹王俾足夠錢就狂播
cubex___ 發表於 2024-1-30 13:37

如果係嘅唔會兩年女銀啦lol

回復  l00540
我估阿茂指kenny, jude, per se, 姜涛 & lolly talk{: ...
cubex___ 發表於 2024-1-30 19:20

王佳恩
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

回復 46# Wing1211
鷹王選擇性捧,2022完全冇心谷美泳,2023亦為保敬軒至尊放棄煎女金

插班生甲,玩回憶殺
fifty1205 發表於 2024-1-30 17:55

即是三国杀嗰類?
念念不忘?

回復  Wing1211
鷹王選擇性捧,2022完全冇心谷美泳,2023亦為保敬軒至尊放棄煎女金 ...
cubex___ 發表於 2024-1-30 20:00

如果唔係年尾首煙花歌出成十個remix
本身dumdum係至尊