返回列表 發帖
燃冇啦
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

AL 首首歌都係甘款 又係呢啲曲風
I love Canton pop music

下團歌完SHOW 先嚟落榜?
咁真係好多我地喎
kwanie 發表於 2024-2-3 11:42

好正常

個演唱會都係十點半之後先有我地

前兩個鐘好似拼盤show咁

Gin Lee 19>18>18>17
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

Gin 948 19>18>18>17> 神級走勢似足903 (6>17>18>17>)19>X

回復  kwanie
2>x? Cloud個勢都好好6>4>3隨時入十大尾位
cubex___ 發表於 3/2/2024 10:30
呢兩首十大都幾好

寰亞今個星期903頭5位佔左3個位
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

寰亞今個星期903頭5位佔左3個位
speedman 發表於 3/2/2024 12:45
環球佔咗2個位都好意外

大國 6
寰亞 3
英皇 3
環球 2

呢兩首十大都幾好
kwanie 發表於 2024-2-3 12:44

Cloud依首live可能炒得勁過我本人

咪+1 = =
======
連YOU ARE 乾都爬埋頭咁勁
======
咁要+2 了

今個星期只有天王/天后級數先有得加 ...
kwanie 發表於 2024-2-3 11:52

Live his lie
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

Live his lie
LushKillYourMus 發表於 3/2/2024 12:52

原來e家 948 正榜都有得讀完歌名就過下首
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

原來e家 948 正榜都有得讀完歌名就過下首
b01091018 發表於 2024-2-3 12:57

1 點半之後多左個 華夏原創金曲榜
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

Gin Lee 19>18>18>17
mt666 發表於 2024-2-3 12:23

留到3月出 敢2024 先out剛剛好
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

903 專業推介@2024/02/03
RK  LW Songs         Singers
01  14  I’m Marf-elous      邱彥 ...
ayckwan 發表於 2024-2-3 10:45

雖然我幾欣賞Marf, 但係903五周三冠大國, 就未免太密。

題外話: 有無人預計到948幾時至會同大國破冰?

回復 165# EricC2021
直至大國政治立場改變

2024 年 948 好似一首鏡歌都無批過
仲播緊夜視鏡同大海少年
========
Cloud 兩台高位上榜

大國都唔care 948 997

回復 168# simhk

即係全面同903結盟?

笑死又屈。
有病不如快啲睇醫生

美雲終於out

笑死又屈。
有病不如快啲睇醫生
kwanie 發表於 2024-2-3 13:34

荃力支持美瓊簽大國

我想睇佢拎903至尊歌
DM多仔多到覆唔哂

美雲終於out
cubex___ 發表於 2024-2-3 13:37

因為要俾另一個美雲上
DM多仔多到覆唔哂

小背心四台季軍

回復  simhk

即係全面同903結盟?
EricC2021 發表於 2024-2-3 13:33

997好多大國都冇上

因為要俾另一個美雲上
mosesming 發表於 2024-2-3 13:39

Cloud換Cloud
離不開 留不低

Eason 嘅Chin Up! 專輯除焦焦焦之外喺948全冠

回復 174# mt666
估到一定唔會冠,但估唔到4>3>

903 真係好鍾意marf,商台契女

可惜Marf喺CC榜嘅冠軍quota已用盡, 此曲無緣喺主場揚威。

可惜Marf喺CC榜嘅冠軍quota已用盡, 此曲無緣喺主場揚威。
EricC2021 發表於 2024-2-3 14:11

CC有冠軍quota咩

CC有冠軍quota咩
梨胃言 發表於 2024-2-3 14:31

唔係共同體 所以有quota
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Also anson lo是否創咗十甲最低未調整AP紀錄?

Tiger都上埋, poor大表波
全鏡得佢上唔到903

回復 184# 星夢情真

因為佢全力拍劇, 唔志在派歌爭獎。

回復 181# 梨胃言

我只係用quota一字形容同一歌手/組合唔能夠喺同屆CC榜擁有多過兩首冠軍歌嘅不成文規矩。

Tiger都上埋, poor大表波
全鏡得佢上唔到903
星夢情真 發表於 2024-2-3 14:37

支持翻唱不只一萬八千個世界
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

新城勁爆本地榜@2024/02/03
RK  LW Songs         Singers
01  09  空城記         陳奕迅
02  03  逆時針的古董錶(5046)   梁釗峰
03  06  Rocketstars            MIRROR
04  17  我點捨得走       藍奕邦 Feat. 顧定軒
05  14  Mr. Nobody       CotaBoii
06  12  有有有         薛家燕 / Shila Amzah
07  20  nothingness 虛無          Cyrill Lotion
08  10  青春告別式       張敬軒
09  11  無能 為力                  泳兒
10  ne  永久損毀        MC張天賦 / 陳蕾
11  ne  中二寄生魂       陳柏宇
12  15  道理都懂        劉德華
13  ne  甜心老爹[clean ver.]   J.Arie雷深如
14  16  初心小島        姚焯菲
15  ne  無傷大雅        林峯
16  18  再見有時[重逢版]      sica / 周國賢
17  ne  Little Love            陳明憙
18  ne  向明日乾杯Be Healed  李璧琦
19  ne  領跑          薛德勇
20  ne  認愛          GX

8ne

OUT
RK  LW Songs           Singers
XX  01  夜視鏡           陳卓賢
XX  02  因愛而來          Dear Jane
XX  04  In Love In The Morning   張蔓莎
XX  05  玉蝴蝶           Yusobeit
XX  07  Show Me Your Love          章尾而 / RVA太陽
XX  08  No Say!          陳天翺
XX  13  在最好的時間做最好的你   馮允謙
XX  19  愛但為何...?                    高暉

評分人數

997上埋個d咩人黎?

馬生上任後,反而依家多咗indie 派

以為調返轉添
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

估out 1-5,7/8/12/19/20, 冠6
估ne一定有回憶半分鐘
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

997上埋個d咩人黎?
軒的話 發表於 2024-2-3 16:13

浚偉slay

美丁
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

馬生上任後,反而依家多咗indie 派

以為調返轉添
leo_03 發表於 2024-2-3 16:16

E會員篇文又要寫過了
DM多仔多到覆唔哂

頂!!!!!!!!8首ne都冇cloud份!!

評分人數

你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

AGA上到 今年可以笑佢十強不入
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 181# 梨胃言
除軒公外一人最多兩次

回復  梨胃言
除軒公外一人最多兩次
cubex___ 發表於 2024-2-3 16:58