返回列表 發帖
支持牙銀
on07111 發表於 2024-2-11 12:24

銀幸
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

回復  荷蘭番茄
AGA荃球至尊+十優 火火最優女 flop gin十大兼十優 打和
cubex___ 發表於 2024-2-11 13:24

有最優女,無十優?
我估
flop迪迪:至尊歌曲、十優、燒量獎(女)
flop gin:最優女,十大、十優
火火:十優、十大
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

銀幸
b01091018 發表於 2024-2-11 13:53
Maybe Gin 隻貓貓 杏仁糊 要改名做 幸銀糊

回復 252# 我等我在
Flop gin未必有大獎你睇下哭泣指男17 18 19
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

Maybe Gin 隻貓貓 杏仁糊 要改名做 幸銀糊
boy4dudes 發表於 2024-2-11 14:08

萬一李是個好銀
week17

有最優女,無十優?
我估
flop gin:最優女,十大、十優 ...
我等我在 發表於 2024-2-11 14:00

燒量應該唔合資格,唱片獎往年都係計到10月出碟
Dum Dum 上年已經拎左十大,企好/後人類機會相對細啲
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

燒量應該唔合資格,唱片獎往年都係計到10月出碟
mt666 發表於 2024-2-11 15:42
大碟獎女人好少選擇 - Cath Sammi Serrini Sophy 無歌上榜 / 無派歌去 DQ, Cloud Mischa Zaina 唔夠班, Hana Janice Joyce 過氣. So easy! 可以學上年搬龍門改入圍時期 (上年改到 COLLAR DQ 新人獎). 大碟獎可以 Agatha vs Another Side Joey vs We Are Twins

大碟獎女人好少選擇 - Cath Sammi Serrini Sophy 無歌上榜 / 無派歌去 DQ, Cloud Mischa Zaina 唔夠班, Han ...
boy4dudes 發表於 2024-2-11 16:14

其實舊年都唔算搬龍門改入圍
因為入圍時期本身就係一年
所以咪唯有係2022年2月到2023年2月
Collar 2022年1月派歌自然唔係新人

I guess probably still Janice VS Joyce
Agatha vs Another Side Joey vs We Are Twins 留下一屆
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

其實舊年都唔算搬龍門改入圍
因為入圍時期本身就係一年
所以咪唯有係2022年2月到2023年2月
Collar 2022年 ...
mt666 發表於 2024-2-11 16:19
Call My Name! 係 22/1/22 上榜上到 12/3/22 (part of 入圍時期), 另一個 DQ 女新人 楊凱晴 係 15/1/22 上榜上到 22/1/22 (out of 入圍時期)

有最優女,無十優?
我估
flop gin:最優女,十大、十優 ...
我等我在 發表於 2024-2-11 14:00

都話至尊歌曲100%肯定係隱形遊樂場,賭幾多都得!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

回復 260# 酷愛903
荃球至尊係special one, 冇歌有得同SO比

回復  酷愛903
cubex___ 發表於 2024-2-11 17:29

count to ten
thx
week17

回復  酷愛903
cubex___ 發表於 2024-2-11 17:29

如果rthk請到單春嚟就有機至尊
離不開 留不低

嗰年flop gin攞至尊嘅時候學友有冇嚟

Chill Club 推介榜@2024/02/11
RK  LW Songs        Singers
01  08  戀愛禁止       乙女新夢
02  06  以正義之名      陳蕾
03  09  I’m Marf-elous     邱彥筒
04  07  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
05  10  LOUDER        周殷廷
06  05  爆煲急救指南     The Hertz
07  NE  All That I Want    馮允謙
08  NE  無傷大雅                    林峯
09  02  雙喜樓        Twins
10  NE  四五成群                   ERROR

本周共3首新上榜歌曲

out
01  再見有時       sica
03  9SHAKE       楊安妮
04  史詩式完結      葉巧琳

評分人數

美燕負責英文歌詞
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

美燕負責英文歌詞
LushKillYourMus 發表於 2024-2-11 22:58

笑死我 好日唔開電視

乙女新夢一冠一亞

E會員係咪又要發表偉論

依個係咪「睇心情選擇真.獨立單位上冠軍」系列
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法