返回列表 發帖

【拉闊2024.LAVA】陪你一齊進入Jay Fung式浪漫!拆解拉闊LAVA主角Jay Fung 馮允謙4大元素!

拉闊音樂會 LAVA 06.02.2024 17:30

拉闊LAVA 4位主角,各自擁有唔同嘅才華同面向,就好似蘊含無限潛能嘅火山。創作力爆燈嘅浪漫男神Jay Fung 馮允謙,到底係由咩元素組成?即刻為你拆解以下4大元素!

1. 浪漫男神 獨特音樂風格 Jay Fung 自細就鍾意唱歌,參加歌唱選秀比賽時,憑住出色嘅表現屢獲評委讚賞同觀眾喜愛。Jay Fung嘅音樂風格獨特,有別於主流嘅港式情歌,佢糅合西方音樂元素,以一首首情歌,打造Jay Fung式浪漫,例如:《思念即地獄》、《報復式浪漫》、《收到收到》等。R&B曲風,再加上Jay Fung溫柔嘅聲線,簡直令人冧到爆!

2. 才華洋溢 實力唱作人 Jay Fung除咗唱歌好聽,仲有超強音樂創作實力,曾經多次奪得叱咤樂壇唱作人獎項! 出道以嚟,Jay Fung大部分嘅歌都係親自作曲,仲試過參與《Preciously Mine》、《因愛之罪名》、《冬日寂寞考》等歌嘅填詞。Jay Fung亦曾經為無數歌手創作出熱爆歌曲,例如:Gin Lee嘅《虛榮》、陳卓賢嘅《DWBF》、MC張天賦嘅《反對無效》同《世一》等,係名副其實嘅音樂才子!  

3. 內外反差 不一樣嘅魅力 Jay Fung外表畀人一種型格charm爆嘅感覺,但佢同時係一位陽光大男孩!親和力十足、可愛嘅性格,係Jay Fung嘅另一個吸引點。呢種內外反轉嘅魅力,令佢收獲到唔少fans嘅喜愛!  

4. 關於跳舞 可能性無限 甚少跳舞嘅Jay Fung,上年喺紅館嘅個人演唱會中,挑戰連環大跳K-POP舞,為粉絲帶嚟耳目一新嘅驚喜。嚟到拉闊音樂會,到底Jay Fung會唔會再次挑戰跳唱?一於喺拉闊當日揭曉啦!  

叱咤903主辦  英皇鐘錶珠寶呈獻 拉闊音樂會 LAVA FATBOY x GIN LEE x JAY FUNG x JEREMY 日期:2024年3月20日(星期三) 時間:晚上8時  地點:香港會議展覽中心 Hall 5BC   密切留意商業電台網站 www.881903.com 、my903.com、「my903.com 商業電台」Facebook、「cr881903」Instagram、及叱咤903電台宣傳廣播之最新消息。

原文網址:https://www.881903.com/article/2520461
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

支持牙銀
on07111 發表於 2024-2-11 12:24

銀幸
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

Maybe Gin 隻貓貓 杏仁糊 要改名做 幸銀糊
boy4dudes 發表於 2024-2-11 14:08

萬一李是個好銀