返回列表 發帖
對於電影嘅愛情

毒舌唔使白果

竟然

毒舌大狀
離不開 留不低

居然唔係金手指

毒舌大狀
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

居然...

以爲金手指

好似安慰獎咁
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

竟然
GaracyTan 發表於 2024-4-14 22:40

最高票房應該唔會白果
舊年飯戲都分到女配

朝偉係萬年影帝
私心男人心一字馬
再將我相信的如煙火般綻放

子華神個 speech 有骨
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

最高票房應該唔會白果
舊年飯戲都分到女配
梨胃言 發表於 2024-4-14 22:41

好過俾金手指

好過俾金手指
wing 發表於 2024-4-14 22:46

年少得一個獎

金手指掃獎

朝偉都好多年冇攞….林保怡根本未夠班 (擺入男配都會輸晒比而家班入圍者)
以為會因為票房比子華,點知最後係同最佳電影調轉咗…

白日 3/4 acting wins好勁 (不過的確係最well acted既cast, I hate the screenplay)
心痛梓樂,不過日後仲有機會!!
心目中既最佳電影係年少日記
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

好過俾金手指
wing 發表於 2024-4-14 22:46

只要唔係金手指就OK
DM多仔多到覆唔哂

十年就話幾個單元片加埋無細獎姐
毒舌一個細獎都無拎最佳電影。。。粥到呢。。。

GFA is so shit

填詞魂攞獎
好開心呀

共和榜 peak:
我這樣活了一天 4
狠愛狠愛你 17
風雨不改 35
明日之明日 35
活誰的命 -

填詞魂 3
日光漂白 4
毋忘 - (didn’t chart)
一個人走走 - (didn’t chart)
Let’s Get To The Top - (didn’t chart)

好高質…

共和榜 peak:
我這樣活了一天 4
狠愛狠愛你 17
風雨不改 35
明日之明日 35
活誰的命 -

填詞魂 3
日光漂白  ...
JasOh103 發表於 2024-4-14 23:28

一個人走走 12

共和榜 peak:
我這樣活了一天 4
狠愛狠愛你 17
風雨不改 35
明日之明日 35
活誰的命 -

填詞魂 3
日光漂白  ...

日光漂白=我這樣活了一天
毋忘 33

共和榜 peak:
我這樣活了一天 4
狠愛狠愛你 17
風雨不改 35
明日之明日 35
活誰的命 -

填詞魂 3
日光漂白  ...

金像獎 CASH 評審都唔頒俾 HKH
會唔會俾人話扮有品味

好心隻金龍蝦就講少句, 人地唔努力咩?  騎劫人地個場, 下次直接頒終身成就奬比朝偉LA

一個人走走 12
Yan 發表於 2024-4-14 23:33

係 我好懶搵
所以上唔到頭十就算

上年想特別帶出HKH有幾flop

金像獎 CASH 評審都唔頒俾 HKH
會唔會俾人話扮有品味    ...
bagfgfcde 發表於 2024-4-14 23:38

唉 比佢一語道破金像獎同CASH好多old seafood

唉 比佢一語道破金像獎同CASH好多old seafood
JasOh103 發表於 2024-4-14 23:42

老屎忽寧願雅兒贏都唔投俾黃妍

Kay下年會唔會影后

小妍好慘
決定買10隻嫖客支持小妍
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

岩岩一個鐘不停聽填詞魂做支持
聽日先喜歡返袓儿
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

小妍好慘
決定買10隻嫖客支持小妍
John 發表於 2024-4-15 00:07

希望你可以幫吓手谷到小妍攞共和女金

今年堆投票者好團結分享獎項, 除左 第八個嫌疑人, 提名三個獎項或以上都會有獎

16 白日之下 (3)
12 年少日記 (1)、金手指 (6)
10 命案 (3)、毒舌大狀 (1)
4 4拍4家族 (1)、但願人長久 (1)
3 填詞L (1)、爆裂點 (1)、第八個嫌疑人 (0)

Kay下年會唔會影后
梨胃言 發表於 2024-4-14 23:59

今年會上臥底的退隱生活
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

回復 275# myrichardac

唔check都唔知呢間戲院係邊
Life was a willow and it bent right to your wind.

日光漂白=我這樣活了一天
毋忘
梨胃言 發表於 2024-4-14 23:33

勿hey0

毋忘冇plug 唔可以直接比較
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站