返回列表 發帖
今年配樂唔太易估,正路 Teddy Robin 會係大熱,仲要係音樂電影,全部戲由音樂帶動故事,要肯定部戲應該 ...
powerful 發表於 2024-2-10 00:33

Sad. 不過 iii & Hanz 有提名都係個好開始

原來牙琛冇入原創歌曲
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

雖然 Cath 隻《日光漂白》係幾好聽, 不過都希望配樂 & 歌曲獎係 Teddy Robin, 戴偉 & Kay 得到.

女主角似會係大熱 Jennifer.

香港電影金像奬協會為表彰多年來為香港業界作出卓越貢獻的傑出電影人,特設殿堂級榮譽「終身成就奬」及「專業精神奬」。大會今日(28日)公布縱橫香港影壇超過60年的洪金寶獲頒本屆金像獎「終身成就奬」及擔任電影服裝管理超過四十年的唐萍獲頒「專業精神奬」。

香港電影金像奬協會主席爾冬陞代表董事局向洪金寶和唐萍道賀,對洪金寶在領導及推動港產武打動作片的貢獻,以及唐萍專注香港電影幕後工作之專業態度致以由衷敬意。

默默支持雪瑩…

默默支持煒林…

默默支持穎琛…

喜歡填詞L 希望安琪影後
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

默默支持梓樂…
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

仲有2日,唔知道琪琪可唔可以爆冷攞影後
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

最佳原創電影歌曲

填詞魂《填詞L》
> 作曲及主唱:謝雅兒
> 填詞:黃綺琳
再將我相信的如煙火般綻放

默默支持黃言...
DM多仔多到覆唔哂

喜歡鍾雪
離不開 留不低

今晚可能係我頭像兩個女人都成為金像獎得主既一晚….

估唔到黃衍仁咁快已經做咗金馬+金像獎得主一年

今晚有仙女

今晚可能係我頭像兩個女人都成為金像獎得主既一晚….
JasOh103 發表於 2024-4-14 12:03

估唔到兩年都係影后/原創歌曲一齊攞…

仙女做表演嘉賓&頒獎(歌曲獎?)
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

估唔到兩年都係影后/原創歌曲一齊攞…
WZA111 發表於 2024-4-14 17:08

荃力支持黃妍下年繼續呢個trend
DM多仔多到覆唔哂

Kay個髮型...
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

有節目表流出未?
九點零先得閒睇,驚miss咗小妍/琪琪奪金一刻

美管出嚟唱歌
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

即刻變咗中年好聲音

叫美管唱呢啲係咪玩佢
DM多仔多到覆唔哂

支持AL
離不開 留不低

喜歡光漢
DM多仔多到覆唔哂

美管娘到呢

金手指第一個獎

金手指第四個獎

香港金手指頒獎典禮

啲人係咪一set咁投

下年英皇幫gin gin爭影后算

Lm 金手指最佳電影
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

Lm 金手指最佳電影
mt666 發表於 2024-4-14 20:23

都應該係㗎啦
SKM HK Music Chart 2024 Week 17

Kay唔唱

影後ready

lm等睇衛詩雅影后
DM多仔多到覆唔哂

又唔唱
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

又氣管敏感?

謝安琪 does NOT deserve 原創歌曲

Kay唔唱
梨胃言 發表於 2024-4-14 20:34

一開始㩒緊手機冇睇 心諗做咩kay唱成咁

anna 搞咩

Kay唔唱
梨胃言 發表於 2024-4-14 20:34

可能又感冒…
將時間留畀啲後輩表演

又唔唱
JayantL 發表於 2024-4-14 20:34

今晚淨係著靚靚
咁睇黎原唱歌曲都凍過水

竟然有 Yoyo
那陣時不知道 置身的日子都發亮

肯定又扮晒嘢話俾後輩表演

Kay is so embarrassing

Yan 發表於 2024-4-14 20:35

Kay可能怕自己唱得仲差

竟然有 Yoyo
danlam15 發表於 2024-4-14 20:36

幾時有新歌
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

Yan 發表於 2024-4-14 20:35

一開頭走音走得幾似Kay