返回列表 發帖

[Mar/2024] Blueprint of Memories, by Edward Chan

Blueprint of Memories, by Edward Chan
日期:2024年3月23及24日 (星期六、日)
時間:晚上8時
地點:AsiaWorld-Arena (1號展館)
票價:HK$1,088 / $788 / $588 / $388 (全場座位)
演出單位:
黃妍 / 方皓玟 / 林一峰 / Daniel Toh / Dear Jane / 薛凱琪 / 衛蘭 / 陳柏宇 / 側田 / 葉巧琳 / 林奕匡 / 盧瀚霆@MIRROR / 呂爵安@MIRROR / 姜濤@MIRROR And more…
獨家優先訂票:中銀Visa信用卡
最強保險品牌:AXA安盛
2月19-20日早上10時起中銀Visa信用卡於BOOKYAY.com獨家優先訂票
2月27日早上10時起於CITYLINE 公開發售
網上購票 www.cityline.com | 購票熱線 +852 2111 5333

他的回憶藍圖,由卡式帶開始。
童年時自行為電視節目配樂、少年時流連旺角唱片店、初出茅廬在錄音室工作;
卡式帶記載著一個又一個與音樂有關的成長片段。
如今這卡式帶已綻放成他的音樂宇宙,
創作過的許多歌曲,陪伴過我們某些時刻,或在沮喪之時帶來如信仰般的慰藉。
Edward Chan首個個人作品展《Blueprint of Memories, by Edward Chan》,
聚合不同世代的歌手,重新演繹跨越時代的作品,
以創作者的角度說故事,讓你感受Edward Chan塑造的獨有溫度。

Source: 光尚娛樂fb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可唔可以有一場係有小妍、美長、美框但無姜Son,費時搶唔到霏

係咪可以請祖兒唱佢最鍾意嘅牆紙
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

見到@果堆都唔想去了
同場果啲星唔知咩感受
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

估唔到有Daniel Toh
音樂記錄
don't forget tonight

Dear Jane 3月23 大陸開演唱會
Infinity & Eternity

好正 好想聽以前d快歌
同埋唔知 Twins 去唔去呢

poster黃妍第一行,天后待遇

會唔會有真Diva 莫后呢?

其實廿幾年前已經見到佢個名。。不過好多都係編曲

如果只計原作, 唔計編曲
會唔會有人唱寒冰掌/不要防曬/搭錯車/髮調橙/看我72變

係咪真係全部都係作曲先..?
HotCha就無機會合體架啦, 會唔會搵人唱佢地D歌?
唔知會唔會請到美孖 雖然機會都幾微下

已經預咗呢兩日去紅館睇美綠 呢兩日九展仲有collar
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Mirror同非mirror可唔可以分兩場?
離不開 留不低

Edward Chan Charles Lee King Kong
果堆歌正到 可唔可以請番 REGEN 同CRYSTAL 上去唱啊...

黎美言不了

森巴皇后可以來一個嗎?Fi可以來唱886
Life was a willow and it bent right to your wind.

cm共和十大大慈善家主唱者同寒冰掌主唱者呢

黃妍世一

希望有埋失蹤人口方大同

回復 13# 69h
糖多d
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復 14# LoveMirkay520
唔會啦其他全部人嘅號召力夠唔夠開亞博?
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

估唔到都會有JANICE
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

今年3月流行開作品展 & 音樂節

小妍c位又靚

回復  LoveMirkay520
唔會啦其他全部人嘅號召力夠唔夠開亞博?
cubex___ 發表於 2024-2-7 16:18

衛蘭陳伯側田呢啲有號召力嘅  不過睇排位 應該係Sony佢啲愛將唱得多 鳩估呢啲都係唱一兩首
不知所謂

小妍c位又靚
mychart- 發表於 2024-2-9 12:12

星光熠熠
不知所謂

小妍c位又靚
mychart- 發表於 2024-2-9 12:12

小妍格黎個位男係? 中間金毛個位係?

小妍格黎個位男係? 中間金毛個位係?
快劍俠 發表於 2024-2-15 02:58

Edward Chan & 小明….

側田同班走音歌手同台會有咩感受?

Edward Chan & 小明….
hkaddoil 發表於 2024-2-15 07:19

認唔到Edward ar ????

方皓玟 & Edward 合作係 N年前 - Dress Up、Take A Bath、Unlock Me

林一峰 & Edward 合作都係 N年前. 好有心.

演出單位:
23/3
黃妍
方皓玟
林一峰
Daniel Toh
薛凱琪
衛蘭
陳柏宇
葉巧琳
林奕匡
呂爵安 @ MIRROR
姜濤 @ MIRROR
and more...

24/3
黃妍
方皓玟
林一峰
Daniel Toh
Dear Jane
陳柏宇
側田
葉巧琳
林奕匡
盧瀚霆 @ MIRROR
and more…
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

ok 上弦一二各佔一日 唔洗旨意有飛了
那陣時不知道 置身的日子都發亮

ok 上弦一二各佔一日 唔洗旨意有飛了
danlam15 發表於 2024-2-16 19:20

我一路都覺得呢個show會燶
身邊好多鏡粉都興趣不大

希望買到23號

唔知果晚美長唱完會唔會又有班愛長力衝出嚟吹奏佢,話叱咤欠佢一個女金

我一路都覺得呢個show會燶
身邊好多鏡粉都興趣不大
hkaddoil 發表於 2024-2-16 23:28

唔驚 啲粉無興趣姐 啲糖有興趣咪得
那陣時不知道 置身的日子都發亮

依家Bookyay任入,
23/3 賣哂
24/3 仲有$1088 / $788 / $588
妍粉唔洗驚買唔到霏啦

lm等個show遲早有低於原價

23/3 賣哂
妍粉唔洗驚買唔到霏啦 ...
阻住 發表於 2024-2-19 14:48

主主咁少fans咩?

23/3 賣哂
妍粉唔洗驚買唔到霏啦 ...
阻住 發表於 2024-2-19 14:48

lanb粉掃哂第一日
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

主主咁少fans咩?
misterben111 發表於 2024-2-19 15:56

神徒話依家訂唔保證近台所以唔買
加上啲醜牛係Solo Concert之後就杯葛主主,所以唔肯掃24號

勁易入但點解無$388?
Chok都啲位都遠到…寧願坐最平

10:45am再入又有$388,見兩場都㩒到所以買哂
反正計落仲平過睇一場$788西位,同埋驚24/3先有大同

阻住 發表於 2024-2-27 10:24

收埋啲$388唔俾人買呢招幾勁
過左半個鐘先出

反正計 ...

而家先放返388出嚟

反正計 ...

真係會有方大同咩...

Katch個post講明24號重有Block A/2/3/16,但都未賣晒

真係會有方大同咩...

Katch個post講明24號重有Block A/2/3/16,但都未賣晒
hkaddoil 發表於 2024-2-27 11:53

諗住搏下,唔似有嘅話就放返張霏出去,但依家24號咩價位都任㩒應該放唔出lu

見到23/3有跳樓霏啦
Block B > $750
Block 3 > $900
Block A > $1150

見到23/3有跳樓霏啦
Block B > $750
Block 3 > $900
Block A > $1150
阻住 發表於 2024-3-14 20:09

24/4 Katch$1080飛都特價1) 以8,000會藉katch point換領門票乙張(門票位置隨機)
2) 以14,000會藉katch point換領門票2張(門票位置隨機,連位)
3) 以18,000會藉katch point換領門票3張(門票位置隨機,連位)
4) 以20,000會藉katch point換領門票4張(門票位置隨機,連位)

$1=10 katch point即係最平$500就有$1080飛了

324加咗Rover

324加咗Rover
hkaddoil 發表於 2024-3-20 14:01

放完官方跳樓霏就加隊毒徒呢刻最憎既組合
唔知姜糖Gochan仲諗住出咩招數L化主主同班毒徒

今晚個and more睇嚟係大文豪