返回列表 發帖
今晚個and more睇嚟係大文豪
阻住 發表於 2024-3-23 20:38

影響賣飛既做神秘嘉賓

physit今年出歌嘅話係咪要拎最女喇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

回復 51# PEACH

好想知現場觀眾反應點 有冇嘘

大同3月10日係屋企錄左好不容易既結他solo俾Edward,證明佢仲係人世
希望聽晚神秘嘉賓係方大同,否則撐唔起卡士

回復  PEACH

Yoyoyocyndi 發表於 2024-3-23 23:07

無,但安靜+好多人去廁所
仲靜過鹽表演時間

回復  PEACH

Yoyoyocyndi 發表於 2024-3-23 23:07

笑死 佢係咁揮手但冇乜人理佢
唱只有一事嗰陣直頭好多人去廁所

唔整part快歌medley真係爭啲
想聽 寒冰掌 / 看我72變 / 三分區 / 886 / 髮調橙 / 森巴皇后 / Just Go / Great Time / 小野蠻 / Show You /

唔整part快歌medley真係爭啲
想聽 寒冰掌 / 看我72變 / 三分區 / 886 / 髮調橙 / 森巴皇后 / Jus ...
jasonng 發表於 2024-3-23 23:18

Dummy + unlock me都算算地既

話唱60首歌,聽晚啲歌應該完全唔同

有冇今晚歌單?

Day 1 歌單

20:32 開場

全體歌手上台再逐一離台
1. KT - 今天只做一件事

「忘記了」 Yesterday
2. Jason - 懷舊是一種品味
3. Chet & Phil(吹色士風) - 一笑至知 (Shine原唱) x 謝謝儂 (陳奕迅原唱)
4. Chet, Phil & 徐浩 - Goodman
5. Phil, Cath & Mischa - 藝術與科學
6. Jason - 中佬旅行團 + 中二寄生魂

「講愛情」 All You Need Is Love
7. Daniel - 正式開始 (陳卓賢原唱)
8. Phil & Edan - 難得一遇
9. Edan - Loverse
10. LanB & Daniel - 愛愛愛 (方大同原唱)
11. KT - 千萬年 (牆紙國語Demo版) / Fiona + KT - 牆紙 (容祖兒原唱)
12. Fiona - 唇印
13. Fiona - 四人遊

「再之後是什麼」 Now and Then
14. LanB - 她整晚在寫信
15. Cath - 慕容雪 (薛凱琪原唱)
16. KT & Edan - 年青有為
17. LanB - It‘s OK to Be Sad

「講友誼…」 Let It Be
18. Dear My Friend, (Instrumental)
19. Pakho - 只有一事不成全你
20. Edan & Chet - 好不容易 (最尾播大同係2024年3月10日係佢自己屋企錄嘅Guitar Solo)
21. Chet - 離開是為了回來
22. Cath & Chet (彈木結他) - 笑容迷路了
23. Chet - 人工智能 (陳奕迅原唱)
24. KT & 小明 - Dummy
25. 小明 - Unlock Me
26. Pakho - 起跳
27. Pakho & 徐浩 - Imperfect

「講到我」 I Me Mine
28. Fiona - 十年後的我
VCR (美之小團圓)
29. Mischa -  好時辰 (王菀之原唱)
30. Phil - 有人共鳴

「良朋摯友總會救我」 From A Little Help From My Friends
31. Pakho - 後援
32. Jason - 忘記歌詞 (陳奕迅原唱)
33. 小明 - 想不起來(梅艷芳原唱)
Talking by Edward Chan + 謝幕

22:58 出credit
23:00 完場

個rundown都幾唔吸引
「微笑之中 接受還未有 答案。」

牆紙難聽到嘔薛妃乜料
魂冇影啲歌真係好難聽

大同3月10日係屋企錄左好不容易既結他solo俾Edward,證明佢仲係人世
希望聽晚神秘嘉賓係方大同,否則撐唔起 ...
PEACH 發表於 2024-3-23 23:09

可能係嬋嬋,大慈善家同啦啦跨啦啦
所以同大文豪一樣都係唔爆得

想講周柏豪啲歌俾晒徐浩唱好過喇
徐浩唱和音都好聽過佢10倍

見到徐浩出嚟以為會有 兩隻紙杯一條線

薛小姐懶到連小峽谷之1234都唔肯練 又唱唇印 好悶
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Dummy + unlock me都算算地既

話唱60首歌,聽晚啲歌應該完全唔同
PEACH 發表於 2024-3-23 23:20

咁講嘅話起跳都算係

Daniel gor 首正式開始 難聽到癲
幸好現場應該 無Ian fans

可能係嬋嬋,大慈善家同啦啦跨啦啦
所以同大文豪一樣都係唔爆得
阻住 發表於 2024-3-23 23:42

據知歌手聯乘破格演出外,Edward每晚還邀請了一位神秘歌手上台獻唱,以令作品展更豐富更圓滿,觀眾更驚喜和開心。

我只有驚嚇同憤怒

薛小姐懶到連小峽谷之1234都唔肯練 又唱唇印 好悶
fifty1205 發表於 2024-3-23 23:44

肯唱四人遊算係咁,不過佢solo呢首搞到好似懷念方大同咁
仲以為會搵phil唱男個part

希望聽晚神秘嘉賓係方大同,否則撐唔起 ...
PEACH 發表於 2024-3-23 23:09

呢兩場啲飛燶到katch 要派俾會員
edward chan如果叫到方大同出黎仲唔一早講

年尾叱咤飛可能要賣$5000/張填返條數

呢兩場啲飛燶到katch 要派俾會員
edward chan如果叫到方大同出黎仲唔一早講

年尾叱咤飛可能要賣$5000/張 ...
wing 發表於 2024-3-23 23:59

24號卡士太弱雞…
千嬋真係舉中指

據知歌手聯乘破格演出外,Edward每晚還邀請了一位神秘歌手上台獻唱,以令作品展更豐富更圓滿,觀眾更驚喜 ...
PEACH 發表於 2024-3-23 23:53

叫徐浩唱多兩首都好啲
周柏豪真係不了

24號卡士太弱雞…
千嬋真係舉中指
PEACH 發表於 2024-3-24 00:01

依家先醒起嬋嬋聽晚要做評判,咁唔會係佢lu
轉估係莫后

無懼這艱險的 戰地
捱多少槍炮一樣未放棄
除非終於試過 勝利

Really surprised that there's no 高山低谷

依家先醒起嬋嬋聽晚要做批判,咁唔會係佢lu
轉估係莫后
阻住 發表於 2024-3-24 00:19

23號一首b哥都無
b哥都應該係影響賣飛既嘉賓

Really surprised that there's no  ...
kin888 發表於 2024-3-24 00:27

好似罪大另外三個都有類似情況

無懼這艱險的 戰地
捱多少槍炮一樣未放棄
除非終於試過 勝利

Really surprised that there's no  ...

Fiona 都無 小峽谷1234,Edan都無不幸事件
聽返Edward 訪問話做呢兩首歌好深刻

定24號搵第個唱

無懼這艱險的 戰地
捱多少槍炮一樣未放棄
除非終於試過 勝利

十年後的我或者後援個位
聽晚應該會轉高山低谷

好似罪大另外三個都有類似情況
阻住 發表於 2024-3-24 00:36

美長聽晚d窿應該會搵美貨填掛
佢今晚直頭可以喺後台瞓醒先出嚟

24號卡士太弱雞…
千嬋真係舉中指
PEACH 發表於 2024-3-24 00:01

佢聽晚要做中年好聲音決賽評判喎

Day 1 歌單

阻住 發表於 2024-3-23 23:25

Jason受傷?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Jason受傷?
l00540 發表於 2024-3-24 02:03
Yes, 陳柏宇樓梯跌倒需坐輪椅離場.

原來四人遊solo 入歌前VO把聲係大同
愛愛愛 大同有新做beatbox部分
from Edward ig story

原來大同用左咁既方式出席了,但個肉身無辨法到現場

Yes, 陳柏宇樓梯跌倒需坐輪椅離場.
boy4dudes 發表於 2024-3-24 03:35

希望佢無事~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

希望jason冇事
Beanies的阿左有份和音
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

個rundown…..
Edward Chan無做過Hit歌咩?
要街客入場聽會唔會有太多唔識既歌?

個song list可能反映Edward無想像中咁享受最近幾年嘅「工作」
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

個rundown…..
Edward Chan無做過Hit歌咩?
要街客入場聽會唔會有太多唔識既歌? ...
表妹保莉 發表於 2024-3-24 10:58

個 show 有 theme 同有 flow,由一開始佢就唔係要做 big hit show 模式
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

睇流出版歌單It’s OK to Be Sad本來係LanB同美長合唱

已經唔奢求請到美孖黎,但美孖啲歌一隻都冇。
大文豪肯唱番舊唱片公司啲歌都算係咁

今晚已經放到4舊

今晚已經放到4舊
Kj2052 發表於 2024-3-24 13:46

尋晚$200都有

今晚已經放到4舊
Kj2052 發表於 2024-3-24 13:46

昨晚個神秘嘉賓咁樣
今晚期待值已變負數

睇相今晚右面起碼四格闔咗黑布,成個Block D無咗

流出個rundown話今晚and more係美之,同埋繼續有大文豪

廣偉揸拐仗上台不過好似cut/調左歌
唱完係咪早退

小明同主主合唱My Life
最女係咪封盤啦

最女係咪封盤啦
阻住 發表於 2024-3-24 22:19

又Dummy又My Life

廣偉揸拐仗上台不過好似cut/調左歌
唱完係咪早退
wing 發表於 2024-3-24 21:25

屋企有事要提早唱完離開
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

最女係咪封盤啦
阻住 發表於 2024-3-24 22:19

AL有冇同DJ唱money?