返回列表 發帖
佢2020 我說不可以拎過十大
joey2009 發表於 2024-2-16 00:05

差10次先有十大

差10次先有十大
CMH 發表於 2024-2-16 00:07

Sor updated
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

華納真係可以喺mc 蕾 dj眾多quota中分一個十大畀佢?
开花五千日

今年係米可以重回2019 寰亞盛世

On jay fung cloud feanna

華納真係可以喺mc 蕾 dj眾多quota中分一個十大畀佢?
xm1n9 發表於 2024-2-16 00:21

Dj 今年可以收埋先la 唔該

喃嘸佬首新歌好聽喎

快劍俠 發表於 2024-2-16 00:24

感覺今年可能又係 DJ 冧莊
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

回復 157# leo_03
亲爱的珍金就一定la, 唔使擔心
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

快劍俠 發表於 2024-2-16 00:24

應該收皮幾年啦,但事實。。
开花五千日

回復  kisslung_222
少少噴,但高質過同期快歌
cubex___ 發表於 2024-2-15 22:31

第一首唔識欣賞on 嘅歌

感覺今年可能又係 DJ 冧莊
leo_03 發表於 2024-2-16 00:28

哇真係咪搞
華納搵三寶攞哂啲獎算啦
唔好再放Quota落DJ度
那陣時不知道 置身的日子都發亮

呢三個都可以爭金獎 讓十大qouta出嚟

起碼演唱會時間唔會再俾MC同DJ一齊夾死佢掛
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

起碼演唱會時間唔會再俾MC同DJ一齊夾死佢掛
LushKillYourMus 發表於 2024-2-16 02:28

但演唱會前攞完十大 可能之後又唔會點谷要爭埋唱作好影響蕾同MC

差10次先有十大
CMH 發表於 2024-2-16 00:07

最好笑係零分仲少過我說不可以
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

喃嘸佬首新歌好聽喎
Wing1211 發表於 2024-2-16 00:28

氣數已盡

無答案十大 ready
(燈燈先)

I have a feeling that 安新歌會被吹成dum dum級數

I have a feeling that 安新歌會被吹成dum dum級數
cubex___ 發表於 2024-2-16 09:23

唔明你講乜
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

未識欣賞  都係聽返雲際車站
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Ok 拎叱咤十大第二位

Ok 拎叱咤十大第二位
kisslung_222 發表於 2024-2-16 14:35

已經LOOP 緊    好過DUM DUM 好多

Ok 拎叱咤十大第二位
kisslung_222 發表於 2024-2-16 14:35

仲有男銀+最男五強
DM多仔多到覆唔哂

馬浚偉訪露《唱好音樂會》希望可以籌備一場女團音樂會,聯合香港三大女團,分別包括LollyTalk丶COLLAR以及乙女新夢,馬浚偉更笑言得知薛家燕「咁得」,打算加入薛家燕的Honey Bees,組4隊女團同台。

https://hk.ulifestyle.com.hk/activity/detail/20026143
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

Channel Jocelyn 爭死位?

馬浚偉訪露《唱好音樂會》希望可以籌備一場女團音樂會,聯合香港三大女團,分別包括LollyTalk丶COLLAR以及 ...
speedman 發表於 2024-2-16 15:31

淨係想睇nancy
DM多仔多到覆唔哂

唔明你講乜好聽太多啦掛

Channel Jocelyn 爭死位?
kwanie 發表於 2024-2-16 15:54

Little Love未死得住,科咗咁多錢宣傳,有冠都唔出奇
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復 173# mosesming
呢兩個都係安仔值得嘅。

wk9起我會一直(超勁重鎚^INFINITY)黑玻璃冠直至佢真係冠為止!!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

回復 180# 酷愛903
Wk10冠,上九週~120AP.

Anyone knows when is CM會員共和榜頒獎禮2023?

Anyone knows when is CM會員共和榜頒獎禮2023?
boy4dudes 發表於 2024-2-16 18:30

我都好奇
之前通常農曆年左右會搞?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我都好奇
之前通常農曆年左右會搞?!
liebe 發表於 2024-2-16 19:00
So far, only 89 members have voted for 2023年度我最喜愛的歌曲總選 (not even 100), so sad

Ian 即上
男三甲又有佢份?
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

joshuakingwa 發表於 2024-2-16 19:45

948 唔拆新人獎

估 sica + 林智樂 + 詹天文
SKM HK Music Chart 2024 Week 19

joshuakingwa 發表於 2024-2-16 19:45

仲未公佈在邊個場地舉行?唔通今屆「降格」响知專學院舉行頒獎禮?

仲未公佈在邊個場地舉行?唔通今屆「降格」响知專學院舉行頒獎禮? ...
Joseph 發表於 2024-2-16 20:10

咁好笑
路邊料嚟?

仲未公佈在邊個場地舉行?唔通今屆「降格」响知專學院舉行頒獎禮? ...
Joseph 發表於 2024-2-16 20:10

係知專對面聖方濟各大學2樓舉行???
最佳中文唱片獎

男:陳柏宇
女:江海迦
組:twins?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

咁好笑
路邊料嚟?
leo_03 發表於 2024-2-16 20:16

根據維基百科資料,[十大中文金曲]曾經2011、2017及2018年响調景嶺香港知專設計學院VTC綜藝館舉行頒獎禮,可能上屆太冷淡,今屆政府縮皮,這是最惡劣的估計...不過可能繼續响紅館搞也說不定。

回復 190# sexykaren
舊年得兩個碟獎。今年比較成績好嘅組合只有dj, 溫拿,TWINS, LT? 咁孖女真係100%攞硬

Gin喺個VTC場搞concert唔駛用黑布,948以前霉到

係知專對面聖方濟各大學2樓舉行???
最佳中文唱片獎
男:陳柏宇
女:江海迦
組:twins? ...
sexykaren 發表於 2024-2-16 20:17
本屆選舉期 (最佳中文唱片獎)︰2022.10.03 至 2024.02.23 (上屆係 2021.10.04 至 2022.10.02) - 真係俾我估中搬龍門

本人發表於 2024-2-11 16:14
大碟獎女人好少選擇 - Cath Sammi Serrini Sophy 無歌上榜 / 無派歌去 DQ, Cloud Mischa Zaina 唔夠班, Hana Janice Joyce 過氣. So easy! 可以學上年搬龍門改入圍時期 (上年改到 COLLAR DQ 新人獎). 大碟獎可以 Agatha, We Are Twins!

本屆選舉期 (最佳中文唱片獎)︰2022.10.03 至 2024.02.23 (上屆係 2021.10.04 至 2022.10.02) - 真係俾我估 ...
boy4dudes 發表於 2024-2-16 20:50

其實係好事
起碼之後選舉期係同步

948 唔拆新人獎

估 sica + 林智樂 + 詹天文
leo_03 發表於 2024-2-16 19:49

唔好忘記佢地仲有3個優異獎
覺得 Beanies 都有機,星夢 Felix >> Windy

回復  sexykaren
舊年得兩個碟獎。今年比較成績好嘅組合只有dj, 溫拿,TWINS, LT? 咁孖女真係100%攞硬 ...
cubex___ 發表於 2024-2-16 20:30

可能今年都只頒男女碟
btw 最優秀流行男/女歌手大獎基本上都可以肯定
Gigi + MC

唔好忘記佢地仲有3個優異獎
覺得 Beanies 都有機,星夢 Felix >> Windy
...
mt666 發表於 2024-2-16 20:56

Beanies 似新人優異 + 組合獎

LT 就 坐銀望金

可能今年都只頒男女碟
mt666 發表於 2024-2-16 20:56

然後美孖攞組碟

馬浚偉訪露《唱好音樂會》希望可以籌備一場女團音樂會,聯合香港三大女團,分別包括LollyTalk丶COLLAR以及 ...
speedman 發表於 2024-2-16 15:31

估唔到呢三隊已經係三大女團...反而冇 AFTER CLASS 份

估獎
新人: jeffrey (金), felix, marco, adrian t, finally, mike p
beanies, nancy, jasmine yen, winwin, sica, windy
全球至尊: special one / 十大: 收到收到,世一,不尷尬,一人傍晚,盲婚,Little magic, 13歲, K ho,SO, 雙喜樓
最優男/女: MC, gin/aga / 十優: jf, mc, 陳伯,e臣, kaho, gigi, gin, aga, jw, +1 more / 唱作: jf, aga (how many) / 組合: Lolly talk, twins, dear jane (how many)
碟: Chin Up!, Agatha

冇咗STRAYZ 嘛

EOS 又⋯⋯