返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2024/02/17

903 專業推介@2024/02/17
RK  LW Songs         Singers
01  07  獨角獸之戀       李駿傑
02  05  All That I Want       馮允謙
03  17  說走就走        雷同二友
04  11  黑玻璃         洪嘉豪
05  12  青春告別式       張敬軒
06  14  You're Gone      應智越
07  03  神算          方皓玟
08  ne  啲咁多         吳業坤
09  08  Little Love       陳明憙
10  04  回憶半分鐘       雲浩影
11  ne  I am All Alone     黃淑蔓
12  ne  今晚抹掉你       Beanies
13  ne  What You Get       鍾舒漫
14  ne  六度相隔理論      Lolly Talk
15  ne  樹之呼吸        Serrini
16  09  My Life         盧瀚霆
17  13  黑月          姜濤
18  18  空城記         陳奕迅
19  16  初心小島        姚焯菲
20  06  自我反省        黃明德

中文歌曲龍虎榜@2024/02/17
RK  LW Songs         Singers
01  05  在最好的時間做最好的你  馮允謙
02  08  無傷大雅         林峯
03  10  哭泣健康指南       Gin Lee
04  02  Little Love        陳明憙
05  03  回憶半分鐘        雲浩影
06  04  空城記          陳奕迅
07  ne  行運360         鍾雨璇 / 黎偉豪
08  07  In Love In The Morning  張蔓莎
09  11  初心小島         姚焯菲
10  06  魔氈           曾比特
11  14  六度相隔理論       Lolly Talk
12  12  雙喜樓          Twins
13  13  黑玻璃          洪嘉豪
14  ne  All That I Want       馮允謙
15  01  Why You          AGA
16  17  因愛而來         Dear Jane
17  15  Not Bad         SPIRAL
18  20  鼓舞           方俊
19  ne  今晚抹掉你        Beanies
20  ne  樓上裝修         陳柏宇

新城勁爆本地榜@2024/02/17
RK  LW Songs       Singers
01  07  道理都懂      劉德華
02  09  永久損毀      張天賦 / 陳蕾
03  14  回憶半分鐘     雲浩影
04  13  Little Love          陳明憙
05  19  自我反省      黃明德
06  06  青春告別式     張敬軒
07  17  領跑        薛德勇
08  08  無能 為力       泳兒
09  10  中二寄生魂     陳柏宇
10  ne  緊急聯絡人     Gareth.T
11  11  黑月        姜濤
12  12  時光厚禮      陳慧琳
13  ne  神算        方皓玟
14  ne  六度相隔理論    Lolly Talk
15  16  Why You              AGA
16  ne  All That I Want       馮允謙
17  ne  愛的成人式     蘇家欣
18  ne  Believe Us          藍奕邦
19  ne  慣性倔強      甄濟如
20  ne  今晚抹掉你     Beanies

勁歌金榜@2024/02/17
RK  LW Songs     Singers
01  03  雙喜樓     Twins
02  02  魔氈      曾比特
03  06  空城記     陳奕迅
04  08  初心小島    姚焯菲
05  07  無能 為力     泳兒
06  10  Little Love   陳明憙
07  09  青春告別式   張敬軒
08  13  Shattered   王菀之
09  14  Why You     江海迦
10  15  啲咁多     吳業坤
11  16  回憶半分鐘   雲浩影
12  ne  黑玻璃       洪嘉豪
13  ne  中二寄生魂   陳柏宇
14  18  You're Gone  應智越
15  17  小孩子才做選擇 鄧思朗
16  20  自我反省    黃明德
17  19  向明日乾杯   李璧琦
18  ne  Forever 19    甄濟如
19  ne  戀愛禁止    乙女新夢
20  ne  鼓舞      方俊

Chill Club 推介榜@2024/02/18
RK  LW Songs        Singers
01  04  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
02  07  All That I Want    馮允謙
03  06  爆煲急救指南     The Hertz
04  10  四五成群       ERROR
05  09  雙喜樓        Twins
06  ne  空城記        陳奕迅
07  08  無傷大雅       林峯
08  ne  說好的未來      陳泳伽
09  ne  回憶半分鐘      雲浩影
10  ne  Rocketstars      MIRROR
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

CC prediction
Hertz下週冠之後到twins & ATIW
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

對今期CC榜結果之我見及展望:

1. The Hertz同Twins會輪流冠(但次序未明), 從而令後者完成四台冠, 而來周或三月頭炮嘅冠軍, 就好大機會成為本屆CC榜頒獎禮嘅壓軸侯選歌。

2. Marf 始終衝唔破單一歌手/組合一屆只可最多兩冠嘅CC榜不成文定律, 不過已大致鎖定CC新人王嘅位置(不論會否拆男女新人獎頒)。

3. 4首新上榜歌曲方面, 我覺得Winka係陪跑,  Cloud 嘅冠軍前景亦唔明朗; 只知鏡仔團歌或有冠軍相, 而Eason亦或有機會憑空城記達成另一4/5台冠。

4. 一如我之前嘅推算, CC榜上以正義之名並唔志在俾冠軍佢, 作用反而係壯大陳蕾爭CC女金嘅聲勢。至於豹哥能否如願, 就要視乎CC頒獎禮嘅網上投票者同投903獎項嘅網民有幾大重疊, 亦要睇Gin Lee新近成立嘅歌迷會嘅發功力度/網上動員力。

5. 可能係由於喺今期新上榜嘅團歌之前, 並無重點鏡歌要捧, 今年CC榜至今嘅冠軍歌分佈彷彿回到22年相對平均嘅狀態(對比夥伴台大國7周4冠), 真.獨立歌手/組合表現暫時唔錯。

華納好似五台一齊收水
睇嚟就算kaho同仙女要谷主題曲,嚟緊都仲會係幾個人密集派歌
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

今晚抹掉你極速上真死位?
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

華納好似五台一齊收水
睇嚟就算kaho同仙女要谷主題曲,嚟緊都仲會係幾個人密集派歌 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-2-19 09:17

你坐我扯 無緣十大?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

又救裂賣奶

又救裂賣奶
kwanie 發表於 2024-2-19 10:57

十大?
上20個禮拜應該夠

十大?
上20個禮拜應該夠
梨胃言 發表於 2024-2-19 11:03

AL舊年903白果
今年要補多個獎俾佢
DM多仔多到覆唔哂

又救裂賣奶
kwanie 發表於 2024-2-19 10:57

呢幾年可以keep住plug plug都營造到DJ唔想播都要播嘅效果都算係一種成就
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

MLA 唔計派台?啱啱廢禮好似話派左
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

AL舊年903白果
今年要補多個獎俾佢
mosesming 發表於 2024-2-19 11:19

叱咤跳舞歌手
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

第一PLUG係咪出快歌俾煎煎可以係拉闊表演中國大媽廣場

MLA 唔計派台?啱啱廢禮好似話派左
mt666 發表於 19/2/2024 13:39
好似話聽日派

空城記無宣傳之下都算播得幾好
幫作曲人唔少

第一PLUG係咪出快歌俾煎煎可以係拉闊表演中國大媽廣場舞
阻住 發表於 2024-2-19 14:31

點解又變番金毛Ga  仲TAG 緊肯定就是, 悶唔悶

TWINS 5個落榜week 之前有無咁嘅情況
破記錄?
>3<

空城記無宣傳之下都算播得幾好
幫作曲人唔少
kwanie 發表於 2024-2-19 16:19

希望快啲五台冠轉焦焦焦

中文歌曲龍虎榜 本周精選
初心小島 (09) / 六度相隔理論 (11) / 黑玻璃 (13) / You're Gone (RE) / 別要講 (NE)
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

TWINS 5個落榜week 之前有無咁嘅情況
破記錄?
janickfu 發表於 2024-2-19 17:03

葉落冰川好似6個
而家似用緊蛋記Quota 可能會換自我反省
那陣時不知道 置身的日子都發亮

中文歌曲龍虎榜 本周精選
初心小島 (09) / 六度相隔理論 (11) / 黑玻璃 (13) / You're Gone (RE) / 別要講  ...
mt666 發表於 2024-2-19 18:02

Jay雙週冠
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

回復 21# on07111

定係黑玻璃13>1?

無十大所以要高AP冠
今日+6

回復 20# danlam15
Dumdum好似都5-6個But kaho 13>1
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

無十大所以要高AP冠
今日+6
kwanie 發表於 2024-2-19 19:36

過年後報復式課金一齊跑數
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

Jay雙週冠
on07111 發表於 2024-2-19 18:29

希望13>1

仙女派歌

仙女派歌
梨胃言 發表於 19/2/2024 20:03
得返兩個禮拜先派

辛兒又執輸
开花五千日

仙女派歌
梨胃言 發表於 2024-2-19 20:03

話新年之後派歌嗰個女銀去咗邊??

話新年之後派歌嗰個女銀去咗邊??
WZA111 發表於 2024-2-19 20:21

19女銀派咗

回復 30# WZA111
好似話3月先派
Sorry

回復  WZA111
好似話3月先派
Beo 發表於 2024-2-19 20:29

希望同祖兒同一日派

黑月數完榜無播過啵

LM 星期三又狂播
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

林家謙睇嚟今年又男金

回復 36# Kj2052

可能張生衝上嚟
Orangeti

林家謙睇嚟今年又男金
Kj2052 發表於 2024-2-19 22:09

張敬軒多過3plug嘅話都好難唔係佢
其他歌手明年再爭金啦

黑月數完榜無播過啵
kwanie 發表於 2024-2-19 21:39

可能又要同賣奶平排
Keep it up

一個眼神係咪好似愛已過去咁即plug即上

林家謙睇嚟今年又男金
Kj2052 發表於 2024-2-19 22:09

今年希望佢出大碟 做多啲歌
獎唔獎呢啲都無所謂啦

張如果男金, 即係堅冇可能女金, 完.

張如果男金, 即係堅冇可能女金, 完.
hissorhk 發表於 2024-2-20 11:16

唔怪得舊年冇

唔怪得舊年冇
梨胃言 發表於 2024-2-20 11:43

你準備畀人擇名

唔怪得舊年冇

笑死 自己不打自招
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

唔怪得舊年冇

堅 根本唔入流 算吧

唔怪得舊年冇
梨胃言 發表於 20/2/2024 11:43
喂喂喂又講=w=

汪如果女金, 即係羅冇可能男金, 完.
DM多仔多到覆唔哂

笑死 自己不打自招
JasOh103 發表於 2024-2-20 11:46

今年16翻版