返回列表 發帖
英皇仲唔帮Gin派歌
仲諗乜鬼嘢攞金
Qmen 發表於 2024-2-21 23:37

英皇知道谷唔起flop Gin,索性今年hea做
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

我等我在 發表於 2024-2-22 11:08

明明冠名贊助拉闊
諗下首歌有無冠仲好啦
那陣時不知道 置身的日子都發亮

3月diva is back
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

7-8次都危危乎嘅盛世
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

12次都只係排第九
世界變

火火演唱會promo聽到疑似新歌
开花五千日

火火演唱會promo聽到疑似新歌
xm1n9 發表於 2024-2-22 12:32

未出?

未出?
Clashofking 發表於 2024-2-22 12:32

未,早幾日先有人撞到拍緊mv
开花五千日

Ginlee1月1啲負評太驚嚇

12次都只係排第九
世界變
kwanie 發表於 2024-2-22 12:24

係好事嚟
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

Ginlee1月1啲負評太驚嚇
begin 發表於 2024-2-22 12:39

妹豬盡救咗架喇

朱薰播三首前一週七次嘅歌。。。

朱薰播三首前一週七次嘅歌。。。
kisslung_222 發表於 2024-2-22 15:23

即係—O—O流離射落海
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

Windows用Edge/Chrome唔得
Mac用Chrome唔得
Mac用Safari又冇問題
mosesming 發表於 2024-2-21 22:30

用firefox ok ar
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

wk9冠回憶半分鐘,黑玻璃繼續磨??
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

黑月仲係度 睇來今年男銅了
Life was a willow and it bent right to your wind.

babyshark 發表於 2024-2-22 17:29

不如今周拿拿聲冠左佢算
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

照估就係空城記冠
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

不如今周拿拿聲冠左佢算
mt666 發表於 2024-2-22 17:41

呢首冠埋,大國仲要多21冠先跑到數

嚟緊仲有My Life同Lost at first sight排住隊冠
拉闊前後應該會冠埋fatboy嘅新歌

babyshark 發表於 2024-2-22 17:29

my life 都仲喺度

不如今周拿拿聲冠左佢算
mt666 發表於 2024-2-22 17:41

咁快2冠
核數屍男金

回復 115# 酷愛903

兩首都磨十大

回復  酷愛903

兩首都磨十大
樂壇之鬼 發表於 2024-2-22 18:29

今年唔會100就十大啦
click here

今年唔會100就十大啦
gcgoobi 發表於 2024-2-22 18:50

Hkh同cloud都係首奪應該8-10位 睇佢地播成點就知cut off

回復 124# Tantamjj
HKH 7wk (about) 75, 預計未來兩星期最多45AP, 即最多120。十大cutoff就會低見120
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復  Tantamjj
HKH 7wk (about) 75, 預計未來兩星期最多45AP, 即最多120。十大cutoff就會低見120 ...
cubex___ 發表於 2024-2-22 19:04

上年係10x 120叫低見?
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

好彩Mute得切

支持 K Ho 青春就是無法守的規矩

回復 126# Nicholas
2022 cutoff 126, 以前點都要140

回復  Nicholas
2022 cutoff 126, 以前點都要140
cubex___ 發表於 2024-2-22 20:00

2012重口味都係得144

今年條十大線應該拉返高 15% 左右
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

2012重口味都係得144
CMH 發表於 2024-2-22 21:15

舊時個節目表同而家節目表比嘅話 144真係好少
    由21年week 38 轉時間表到而家 而家啲dj先識點利用個時間表播多啲歌 sosad
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

舊時個節目表同而家節目表比嘅話 144真係好少
    由21年week 38 轉時間表到而家 而家啲dj先識點利 ...
Nicholas 發表於 2024-2-22 21:47

同視乎DJ揀唔揀得多上到榜嘅歌嚟播
相同嘅時間表落差可以好大

回復 119# 米色蘇

大國都課得幾重手下

肥姜應該今年十大+男歌手獎
Anson lo可能都有

馬浚偉今日以新城廣播首席營運總監身分出席《香港電台新春團拜》活動,去年仍在港台任職創作總監的他表示身分雖改變,但與港台的深厚感情沒變,只要能幫忙,也一定予以支持。馬浚偉透露新城將拓展全媒體業務,計劃5年內開拍3齣電影、成立經理人部門,會出唱片及舉辦演唱會......
https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20240222/1708591267616

美燕會唔會簽?
兩台冠《有有有 Year of the Yo》係唔係頭炮主打
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

想問吓2012十大cutoff係幾多

MLA 係咪要拎組金了

3月diva is back
風見志郎 發表於 2024-2-22 11:23

美祖三月派新歌了 女金有排拎!

蔡少芬is robbed in Grammy
mosesming 發表於 2024-2-20 17:16

今年全女lor , 好多都robbed

釗峰 3次
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

今年條十大線應該拉返高 15% 左右
kosuzu_redox 發表於 2024-2-22 21:41

好似睇緊財經新聞咁
click here

想問吓2012十大cutoff係幾多
cubex___ 發表於 2024-2-22 22:18

全部歌13x
click here

近13年十大 cutoff:
2011 陽光燦爛的日子 166
2012 山頂嘅朋友 130
2013 非凡人生 123
2014 豔羨 143
2015 我們都是這樣長大的 154
2016 無人知道雙子座 155
2017 和每天講再見 141
2018 認真如初 141
2019 一秒 120 / 努力奮鬥加油 104 (換走 我今朝有啲唔舒服 150)
2020 零分 149
2021 荊棘海 146
2022 我也難過的 126
2023 Little Magic 104
2024 ??????????

美祖三月派新歌了 女金有排拎!
賴爽 發表於 2024-2-22 22:30

普通話定廣東話? 咩曲風呢

近13年十大 cutoff:
2011 陽光燦爛的日子 166
2012 山頂嘅朋友 130
2013 非凡人生 123
2014 豔羨 143
2015  我們都是這樣長大的 154
boy4dudes 發表於 2024-2-22 23:37
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

2015 我們都是這樣長大的 154