返回列表 發帖
估out 1,3-5, 冠6
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

估out 1,3-5, 冠6
酷愛903 發表於 2024-2-24 16:20

估cloud唔out
Out 1,2,7,4/5留1

黑玻璃上到新城未?
軒的話 發表於 2024-2-24 16:19
連首播都未有
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

LT 三台 14>11
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

估計dark 5>3
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

3果然喺度,咁應該係out 1,2,4,5

估計dark 5>3
cubex___ 發表於 2024-2-24 17:11

似little love 入3甲多d
997之前對明熹既成績幾好,加上903似會冠,即係唱片公司想谷喱首
估4>2

今年似軒金 Ian銀 Kaho銅
梨胃言 發表於 2024-2-24 13:32

其實林家謙 MC都會爭

軒其實好心唔好再爭,最男算啦
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

發夢都估唔到青春告別式居然仲未冠
咁應該係冠無能為力

港台好少狂爆上冠軍 咁多年都冇乜例子
simhk 發表於 2024-2-24 13:57

1999 Sammi 插曲 14>1,第二周冠,都係華納

原來泳兒冠先

冠一姐泳兒
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

其實林家謙 MC都會爭

軒其實好心唔好再爭,最男算啦
joey2009 發表於 2024-2-24 17:14

今年應該要爭唱作金同至尊碟

今年應該要爭唱作金同至尊碟
梨胃言 發表於 2024-2-24 17:21

咁佢依兩個算,唔好硬霸
3甲除左林謙, MC, Kaho, Ian爭,KT同Jay都有機,再冷門仲有Jason(凍過水d)

2,3都喺度,out 1,4,5,7

估唔到自我損毀仲有得留,陳蕾要首冠了嗎?

咁佢依兩個算,唔好硬霸
3甲除左林謙, MC, Kaho, Ian爭,KT同Jay都有機,再冷門仲有Jason(凍過水d) ...
joey2009 發表於 2024-2-24 17:23

而家攞唱作金同至尊碟好難無男金

而家攞唱作金同至尊碟好難無男金
梨胃言 發表於 2024-2-24 17:25

男3甲全部整合唱歌,軒唔整,或者男3甲出多d碟狂出歌,軒d唱作歌高ap但唔派多歌就得
其實好難

似little love 入3甲多d
997之前對明熹既成績幾好,加上903似會冠,即係唱片公司想谷喱首
估4>2 ...
軒的話 發表於 2024-2-24 17:13

陳小姐而家是獨立歌手

估唔到自我損毀仲有得留,陳蕾要首冠了嗎?
軒的話 發表於 2024-2-24 17:25

華納997不如破冰啦
kaho Dear Jane上榜啦

回復 271# joey2009
因愛而來已經6>2>X

男3甲全部整合唱歌,軒唔整,或者男3甲出多d碟狂出歌,軒d唱作歌高ap但唔派多歌就得
其實好難 ...
joey2009 發表於 2024-2-24 17:27

張敬軒已經有男金+唱作金+至尊碟 所以無十大
Kaho同舊年MC一樣男銀+十大(黑玻璃)
MC無三甲就還返小心地滑個至尊歌
KT還返前年男銅
Ian唱作銀
JF十大(All That I Want)+唱作銅
安仔十大

回復 272# 梨胃言
今年99%祖兒至尊

回復  梨胃言
今年99%祖兒至尊
cubex___ 發表於 2024-2-24 17:38

祖兒最歌大滿貫

張敬軒已經有男金+唱作金+至尊碟 所以無十大
Kaho同舊年MC一樣男銀+十大(黑玻璃)
MC無三甲就還返小心地滑 ...
梨胃言 發表於 2024-2-24 17:36

咁林家謙? 唱作金十大無三甲?

其實好難 ...
joey2009 發表於 2024-2-24 17:27

以前啲歌手一年可以2-3碟、有10首派台歌、有啲係合唱/唱作、有啲係唔入碟嘅劇歌/廣告歌、仲有攻台嘅國語歌唔谷都可以
903想點玩點砌都得

依家冇呢支歌仔唱
DM多仔多到覆唔哂

回復 247# babyshark

舊朝主政嗰陣未又係cast完好快彈鐘
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

咁林家謙? 唱作金十大無三甲?
joey2009 發表於 2024-2-24 17:50

無答案播得咁差應該白果
今年英皇冇quota畀佢

無答案播得咁差應該白果
今年英皇冇quota畀佢
梨胃言 發表於 24/2/2024 18:23
又摘名

又摘名
kwanie 發表於 2024-2-24 19:06

佢而家應該無account
下次hide咗先講

回復 275# joey2009
+Him一定冇唱作金,今年軒公出嘅歌target this award

佢而家應該無account
下次hide咗先講
梨胃言 發表於 2024-2-24 19:24

唔洗account 會有專人摘低你個名

唔洗account 會有專人摘低你個名
Yan 發表於 2024-2-24 20:23

幸兒唔出歌係咪畀公司調咗去摘名

估唔到今個星期黑玻璃到數榜先播第一次,似乎唔會冠,唔通等下首?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

港台竟然冠洪嘉豪
DMH 發表於 2024-2-24 13:45

連冠4首,估唔到
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

幸兒唔出歌係咪畀公司調咗去摘名
梨胃言 發表於 2024-2-24 20:51

下個禮拜出

下個禮拜出
GaracyTan 發表於 2024-2-24 21:14

同富貴男友一齊出

AK第一首903十大來了

回復  joey2009
+Him一定冇唱作金,今年軒公出嘅歌target this award
cubex___ 發表於 2024-2-24 19:51

果個公公又唔交出水準,幾時收皮
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復  梨胃言
今年99%祖兒至尊
cubex___ 發表於 2024-2-24 17:38

咁陳蕾都有得拎至尊歌?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

估唔到今個星期黑玻璃到數榜先播第一次,似乎唔會冠,唔通等下首?
hehemamama 發表於 2024-2-24 21:13

窮人走勢,Kaho 1月1日要唱三首
21 傾城

勁歌金榜@2024/02/24
RK  LW Songs                 Singers
01  02  魔氈                  曾比特
02  04  初心小島                姚焯菲
03  03  空城記                 陳奕迅
04  06  Little Love              陳明憙
05  07  青春告別式               張敬軒
06  09  Why You                 江海迦
07  10  啲咁多                 吳業坤
08  13  中二寄生魂               陳柏宇
09  14  You're Gone              應智越
10  11  回憶半分鐘               雲浩影
11  12  黑玻璃            洪嘉豪
12  ne  澀谷駅前等 Acoustic Ver.  林智樂
13  ne  逆時針的古董錶(5046)      梁釗峰
14  18  Forever 19                 甄濟如
15  16  自我反省                 黃明德
16  ne  召喚絲                  吳若希
17  19  戀愛禁止                 乙女新夢
18  ne  我的形狀                     Supper Moment
19  re  島嶼時間囊                 Zpecial
20  ne  永久損毀                 張天賦 / 陳蕾

評分人數

以前啲歌手一年可以2-3碟、有10首派台歌、有啲係合唱/唱作、有啲係唔入碟嘅劇歌/廣告歌、仲有攻台嘅 ...
mosesming 發表於 2024-2-24 17:53

似曾相識
我估錯這個世界得到教訓

回復 288# Kfmusic

26號出
Guilt Machine 話係Rock 歌wo
音樂記錄
don't forget tonight

釗峰遺憾派埋都先上5046
Ivana首主題曲唔可以即換
美aiiiii
21 傾城

hehemamama 發表於 2024-2-24 21:13

兩間廣播道電台又對著幹
那陣時不知道 置身的日子都發亮

tvb居然out泳兒??? quota被twins搶了
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

眼鏡仔連acoustic version都有得上,美唉

tvb居然out泳兒??? quota被twins搶了
sexykaren 發表於 2024-2-24 23:25

連 剩下的幸福(2台冠)都冇埋

AK第一首903十大來了
Kfmusic 發表於 2024-2-24 21:55

荃力支持Alicia Keys