返回列表 發帖
《三生有幸》MV - 周殷廷

《三生有幸》MV - 周殷廷
boy4dudes 發表於 2024-2-25 13:31

得到gin ge blessing 今年有歌出

如果冠little love 先黑玻璃似乎有十大喎(如果未死嘅話)

不日派歌. Mag IG posts 瘋狂翻唱+畫畫, 似被雪緊雪到完約
boy4dudes 發表於 2024-2-23 14:07

我有時唔明點解mag 咁多haters. 佢現在咁少曝光都可以追住黎話
   男男女女都有 , 唱得好唔好都成村人話佢 , 10個comment 9個都係負面

我有時唔明點解mag 咁多haters. 佢現在咁少曝光都可以追住黎話
男男女女都有 , 唱得好唔好都成 ...
快劍俠 發表於 2024-2-25 13:50
我估係因為佢以前堆負面新聞/同音樂無關新聞實在太多掛 (被男友打, 被劈腿, 抑鬱, 自己劈腿, 被自己狗狗拉到 x 街受傷, 做小三, 被非洲愛麗兒疼愛). 無計, 香港人如果係一窩蜂憎恨開一個藝人, 個藝人好難翻身香港市場 (e.g. 劉錫明/毒瘤明, 咸校長, 肥媽, 陳小春, 人瑞, SM, 肥二汶, Kay).

當年好鐘意佢 d 冷門 sidetracks like 可愛的人方可愛, 海賊, 情歌的意義, 金剛圈; 後來 忍, 重光紀念日 & 失戀的人站起來 以為佢會有好轉, 點知...... I guess 一次女銅算執到

如果冠little love 先黑玻璃似乎有十大喎(如果未死嘅話)
LLLC 發表於 2024-2-25 13:44

咁樣無啦啦整週低位 仲以為今年十大cut off可以上返120

黑玻璃可能有十週
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

我估係因為佢以前堆負面新聞/同音樂無關新聞實在太多掛 (被男友打, 被劈腿, 抑鬱, 自己劈腿, 被自己狗狗拉 ...
boy4dudes 發表於 2024-2-25 15:50

唔講都唔記得當年拎到女銅
華納都算好嘢,雖然嗰年女三甲無出力爭,係最尾派多首歌攞多少少ap 咁大把
但拎完女銅又唔谷,哂氣

19年十大又係調都要調比佢
而家咁霉係mag問題定公司問題

Btw 黑玻璃又播返多少少
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

唔講都唔記得當年拎到女銅
華納都算好嘢,雖然嗰年女三甲無出力爭,係最尾派多首歌攞多少少ap 咁大 ...
hehemamama 發表於 2024-2-25 17:59

個個都話一秒係調, 明明我記得係借wk1 ap
如果唔係當年第十位會係邊個
絕對係公司問題 , Warner 一單job 都唔幫佢接.  令佢再霉d
現在就算華納興群星 咁出廣告客戶show 都唔會有mag 子

之前Janice都係電台訪問講過 點解有d job 唔幫佢接

絕對係公司問題 , Warner  ...
快劍俠 發表於 2024-2-25 18:29

雲吞?

女三甲都夠啦 投資係要睇回報
    洪嘉豪呢啲都係啱啱唔洗蝕 (其實都好難講
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

榜尾大亂鬥係咩事

**** 本內容被作者隱藏 ****
榜尾大亂鬥係咩事
kwanie 發表於 2024-2-25 18:39

唯一肯定嘅係My Life上硬

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

雲吞?
梨胃言 發表於 2024-2-25 18:34
一秒 借埋 wk1 ap 都只有 127, 當年第十位 (唔計被 DQ 嘅 Jun & Yoyo 153; Juno 133 & CF 132 調上去) 係 雲吞 140.

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 18:47

隱形遊樂場仲有版本未派呢可能
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊

0331也是3月
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

我21年嗰陣已經見有人不滿捧佢唔捧蕾
結果係點就唔講啦
Week 13

0331也是3月
kosuzu_redox 發表於 2024-2-25 20:22

《以你命名的恆星》可能派先

幸兒話下個禮拜出新歌
禾祖去咗邊

我從來都不是娘惹菜,終於要plug
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

AK 新歌 MV 又露肉 Guilt Machine or Guilty Pleasure?

https://www.instagram.com/p/C3xQV_6PFEU/

0331也是3月
kosuzu_redox 發表於 2024-2-25 20:22

佢尋日話下個禮拜就有
不正常人類推介榜 2024 Week 20
1. 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 2. 主僕關係 - RubberBand 3. 還有一艘救生艙 - 炎明熹

Chill Club 推介榜@2024/02/25
RK  LW Songs        Singers
01  03  爆煲急救指南     The Hertz
02  10  Rocketstars      MIRROR
03  02  All That I Want    馮允謙
04  08  說好的未來      陳泳伽
05  06  空城記        陳奕迅
06  07  無傷大雅       林峯
07  09  回憶半分鐘      雲浩影
08  NE  青春告別式      張敬軒
09  NE  黑玻璃        洪嘉豪
10  NE  You're Gone     應智越

本周共3首新上榜歌曲

OUT

01  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
04  四五成群       ERROR
05  雙喜樓        Twins

評分人數

回復 320# 我等我在
Dum dum 2.0比較刺激,但係希望唔好出敢2.0 aka career worst.
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

佢尋日話下個禮拜就有
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 21:13

I mean joey 0331 之前出
Week 13

佢尋日話下個禮拜就有
荷蘭番茄 發表於 2024-2-25 21:13

準備難聽過dumdum